Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā sākas ar Latvijas junioru solo braucienu

Toms Markss
Toms Markss

Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā sākas ar Latvijas junioru solo braucienu
Artūrs Beļēvičs
Foto: lrf.lv

Ceturtdien Šveices pilsētā Nijonā startē Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā, kurā piedalās arī desmit Latvijas izlases riteņbraucēji. Pirmajā dienā no latviešiem 26,9 kilometru garajā individuālajā braucienā startēs Nils Ķelderis, Artūrs Beļēvičs un Ēriks Toms Gavars.

Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā, kas pēdējos gados notiek U23 un junioru vecuma grupu sportistiem, šogad tiek aizvadīts Šveices pilsētiņā Nijonā. Šī pilsēta atrodas vien 25 kilometru attālumā no Francijas robežas. Tieši Francijā čempionāta laikā dzīvo Latvijas izlases delegācija, kuras sastāvā ir desmit junioru un U23 vecuma grupu sportisti.

Eiropas čempionāts startē jau ceturtdien, kad 26,9 kilometru garajā individuālajā braucienā sacentīsies U23 dāmas un junioru puiši. Latvijas riteņbraukšanas līdzjutējiem vislielākā interese neapšaubāmi saistīta ir ar junioru startu. Mūsu valsti sacensībās pārstāvēs šī gada valsts čempions šajā disciplīnā Nils Ķelderis, kā arī Ēriks Toms Gavars un Artūrs Beļēvičs. Visi trīs sevi ir apliecinājuši kā vienus no labākajiem Baltijas riteņbraucējiem braucienā ar atsevišķu startu. Sevišķi labā noskaņojumā ir Beļēvičs, kurš aizvadītās nedēļas nogalē ir izcīnījis pirmos UCI punktus nāciju kausa izcīņas sacensībās Luksemburgā.

Artūrs Beļēvičs pirms Eiropas čempionāta: "Esmu ļoti apmierināts, ka beidzot ir izcīnīti UCI punkti. Tāpat pierādījām, ka Latvija var cīnīties un konkurēt arī ar vadošajām valstīm. Visu sezonu cīnījāmies par UCI punktiem, Luksemburgā tas izdevās. Jūtos labi, esmu vesels un gatavs cīnīties. Pašlaik ir laba fiziskā forma, lai varētu atdot visu no sevis. Grupas brauciena trase nav pārāk kalnaina. Tas īsti nav piemērots manām īpašībām, tomēr etaps ir garš, būs jācenšas pēdējos apļos aiziet atrāvienā. Mērķis ir cīnīties par zelta medaļu."

No Latvijas sportistiem kā pirmais distancē individuālajām braucienā dosies Nils Ķelderis, kuram starts paredzēts pulksten 15:08. Pulksten 14:53 distancē dosies Ēriks Toms Gavars, bet Artūram Beļēvičam starts paredzēts 16:13. Kopumā sacensībām pieteikti vairāk nekā 50 juniori. Jāpiebilst, ka šobrīd Šveicē ir ļoti slikti laika apstākļi, kuru dēļ jau mainīti starta laiki.
Tikmēr piektdien no rīta individuālajā braucienā sacentīsies juniores, tostarp Endija Rutule, kā arī U23 vīri. Šeit mūsu valsts godu aizstāvēs Latvijas U23 čempions šajā distancē Krists Neilands un grupas brauciena čempions Andris Vosekalns.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs

     [+] [-]

, 2014-07-10 12:42, pirms 10 gadiem
Sacensību rīkošana TDF laikā parāda Eiropas čempionāta līmeni