Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Saramotins, Smukulis un Laizāne turpina daudzdienas, Neilands dodas uz klasikām

Toms Markss
Toms Markss

Saramotins, Smukulis un Laizāne turpina daudzdienas, Neilands dodas uz klasikām
Krists Neilands
Foto: Israel Cycling academy

Ceturtdienas pievakarē Aleksejs Saramotins sekmēja titulētā komandas biedra Petera Sagana trešo vietu "Tirreno – Adriatico" velobrauciena otrajā posmā, pats finišējot 132. pozīcijā. Gatis Smukulis Francijā notiekošā "Parīze – Nica" velobrauciena 5. posmā ieņēma 156. pozīciju, bet Lijai Laizānei 108. pozīcija "Semana Ciclista Valenciana". Nedēļas nogalē divas klasikas Nīderlandē un Beļģijā aizvadīs Krists Neilands.

Saramotins

Itālijā notiekošajā "Tirreno – Adriatico" daudzdienu velobrauciena otrajā sacensību dienā dalībniekus sagaidīja 229 kilometru gara distance ar četriem izteiktākiem kāpumiem trases otrajā daļā. Arī pēdējie kilometri veda kalnā augšup, kas ļāva prognozēt, ka uzvarētājs netiks noskaidrots lielās grupas finiša spurtā. Dienas atrāvienā ne Aleksejs Saramotins, ne arī kāds cits viņa komandas biedrs no "Bora – Hansgrohe" komandas neiesaistījās.

Atrāviens tika likvidēts pirms pēdējā lielā kāpuma. 5,6 kilometrus pirms finiša izrāvienu no vadošās grupas veica Luksemburgas čempions Bobs Jungless no "Quick Step –Floors", kuram sekot spēja pazīstamais "Sky" britu sportists Džeraints Tomass, kopvērtējuma līdera krekla īpašnieks Damiano Karūzo ("BMC") un Honatans Kastrovjeho ("Movistar"). Jau mirkli vēlāk vienatnē no sekotājiem atrāvās Tomass, kamēr pārējie trīs bēgļi savā starpā nesastrādājās un tika panākti. Pēdējā kilometrā šaubas par "Sky" sportista uzvaru posmā vairs neradās. 30 gadus vecais sportists izcīnīja skaistu solo uzvaru, kas viņa profesionālajā karjerā bija 11. Otro vietu posmā guva pazīstamais Toms Dumulēns no “Sunweb” komandas. Nīderlandietis veica izrāvienu pēdējā kilometrā un tā arī palika nenoķerts. No lielās sekotāju grupas ātrākais bija Peters Sagans, kuram trešā vieta. Jāņem vērā, ka piedzīvotā kritiena dēļ komandu braucienā, “Sky” komandas sportists Tomass kopvērtējumā ieņem vien 37. vietu, 1 minūti un 22 sekundes aiz līdera Grega Van Avermeta.

Aleksejs Saramotins finišēja sekotāju grupā, kas uzvarētājam zaudēja 8 minūtes un 40 sekundes. Latvijas sportists ierindots 132. pozīcijā. Kopvērtējumā rīdzinieks pakāpies uz 137. vietu. Labākais no "Bora – Hansgrohe" sportistiem šobrīd kopvērtējumā ir Sagans, kuram 29. vieta. (1 minūti un 6 sekundes aiz līdera)

Smukulis

Francijā ceturtdienas pievakarē noslēdzās "Parīze – Nica" velobrauciena 5. posms. 199 kilometru garās distances pirmajā daļā izveidojās dienas atrāviens, kurā arī šoreiz bija kāds no Gata Smukuļa pārstāvētās "Delo Marseille Provence KTM" komandas riteņbraucējiem. Šoreiz tas bija 30 gadus vecais franču riteņbraucējs Remijs Di Gregorio. 50 kilometrus pirms finišam kopumā sešu sportistu veidotais atrāviens atradās 2 minūšu un 30 sekunžu pārsvarā pār peletonu. Pēc kalnu starpfiniša, kas atradās 43 kilometrus pirms finiša, arī atrāviens kļuva skaitliski mazskaitlīgāks. Starp četriem līderiem bija arī Remijs Di Gregorio. 30 kilometrus pirms finiša lielā grupa, kuras priekšā tempu diktēja vadošo sprinteru komandas, tostarp Vācijas čempiona Andrē Greipela pārstāvētā "Lotto Soudal" vienība.

Atrāviens tika likvidēts 14 kilometrus līdz finišam. Tapa skaidrs, ka uzvarētājs noskaidrosies lielās grupas finiša spurtā. Tajā sīvākā cīņa izvērtās starp aktīvākā braucēja krekla īpašnieku Arno Demāru ("FDJ") un jau pieminēto Greipelu. Ātrāks pēdējos metros bija Vācijas čempions, izcīnot pirmo uzvaru šajās sacensībās, bet jau 139. uzvaru profesionālajā riteņbraukšanā. Otrā vieta Demāram, bet trešā nīderlandiešu komandas “LottoNL Jumbo” pārstāvim Dilanam Grūnvengenam.

Labākais no "Delko Marseille Provence KTM" komandas šajā posmā bija lietuvietis Ēvalds Šiškevičs. Viļņā dzimušais riteņbraucējs ieņēma 16. vietu. Gatis Smukulis distances beigu daļā zaudēja kontaktu no vadošās grupas, finišējot sešu braucēju sekotāju grupā, kas uzvarētājam zaudēja 9 minūtes un 27 sekundes. Latvietis tika ierindots 156. vietā. Kopvērtējumā pirms pēdējiem trijiem posmiem līderis ir francūzis Žiljēns Alafilips, kurš par 33 sekundēm apsteidz savu tautieti Toniju Galopēnu.

Laizāne

Lija Laizāne Spānijā aizvadījusi "Semana Ciclista Valenciana" daudzdienu velobrauciena otro posmu. Kāpumiem bagātajā distancē, kuras garums sasniedza 110 kilometrus uzvaru divu dalībnieču finiša spurtā izcīnīja beļģiete Anna Sofija Dujka, kurai sekoja dāniete Ceslsija Ludviga. Tuvākā sekotāju grupa finišēja 14 sekundes vēlāk. Esot ātrākā no grupas, trešo vietu posmā izcīnīja itāliete Marta Bastianelli. No "Aromitalia Vaiano" komandas sportistēm visaugstāk kopvērtējumā ierindojās Rasa Lelevaite, kurai sestā vieta. Jāņem vērā, ka lietuvietei distancē palīdzēja arī Laizāne, kura pati finišēja 108. vietā, 10 minūtes un 38 sekundes aiz uzvarētājas. Kopvērtējumā Latvijas čempione ieņem 110. vietu, 11 minūtes un 35 sekundes aiz līderes Ludvigas.

Neilands

Nedēļas nogalē divus viendienas velobraucienus Izraēlas komandas "Cycling academy" sastāvā aizvadīs Krists Neilands. No Kuldīgas nākušais sportists sestdien Nīderlandē startēs "Ronde Van Drenthe" klasikā, kuras garums būs 206 kilometri. Bet svētdien latvietim plānota dalība 1HC kategorijas velobraucienā Beļģijā "Danilith Nokere Korse". Abās sacensībās startēs arī pasaules tūres komandas "Lotto Soudal" un "LottoNL Jumbo", bet Beļģijā notiekošajās sacensībās starp dalībniekiem būs arī "BMC Racing team", "Bora – Hansgrohe", "Katusha – Alpecin" un "Sunweb" vienības.

     [+] [-]

, 2017-03-10 13:15, pirms 7 gadiem
Nu Smukulis baigais kapteinis. Izskatās,ka ,sabozis olas,turas grupā,tadv kāds pasaka,ka ir Eirosport pieslēdzies,šis ekrānā redzēts,un uzreiz mierīgu sirdi atpaliek un ripina līdz frinišam.

     [+] [-]

, 2017-03-10 13:20, pirms 7 gadiem
Un Motja apmēram tāds pats. Kas tas ir,ka mūsējiem neviens nejēdz braukt kalnā,sprintot nemāk,individuālā brauciena nav.

     [+] [-]

, 2017-03-10 14:03, pirms 7 gadiem
večukiņš rakstīja: Un Motja apmēram tāds pats. Kas tas ir,ka mūsējiem neviens nejēdz braukt kalnā,sprintot nemāk,individuālā brauciena nav.
Aleksejs lidz fini;sam velk Pelukki,Gatis visticamāk šodien vai rīt ies atkal atrāvienā.Šodien pirmais kalnu posms,pirmais atrāviens jau ir likvidēts,bet bus jau vēl.

     [+] [-]

, 2017-03-10 20:30, pirms 7 gadiem
Ja par Alekseju vairāk vai mazāk viss ir skaidrs, tad par Gati to grūti komentēt. Lai gan tikai pirmā gonka, taču izskatās ka DMP vēl pati nav salikusi visu pa plauktiem. Saprotama lieta ir testēt komandas braucējus atrāvienā, taču galīgi nav saprotams kā Gatis gandrīz katru posmu finišē galīgo atpalicēju grupā. Nav tak izcēlies ar baigo vilcēja darbu.