Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Smirnovam astotā vieta Nāciju kausā "Ronde van Vlaanderen"

Jānis Celmiņš

Smirnovam astotā vieta Nāciju kausā "Ronde van Vlaanderen"
Foto: Linards Veide

Vakar, 7.aprīlī Beļģijā norisinājās U-23 Nāciju kausa izcīņas sacensības „Ronde van Vlaanderen”, kurā no Latvijas labāko sniegumu parādīja Andris Smirnovs ieņemot 8.vietu.

Sacensībās solo uzvaru svinēja beļģis Kenets Vanbilsens ar laiku 4 stundas 25 minūtes un 56 sekundes. Peletons finišēja pēc 11 sekundēm un finiša spurtā nepārspēts palika vēl viens beļģis Sīns de Bie, nodrošinot dubultuzvaru Beļģijai savā mājās trasē. Trešais palika itālis Kristians Sbaragli. Andris Smirnovs, neraugoties uz kritienu distances laikā, finišēja peletona priekšgalā un ierindojās 8.vietā.

Sportistiem bija jāveic 171 kilometrs pa leģendāro Flandrijas reģionu, kam raksturīgi īsi un stāvi kāpumi ar bruģa sekcijām, kā arī spēcīgi sānu vēji. Arī laika apstākļi bija mainīgi brīžiem lietus ar krusu, ko nomainīja saule un tikai + 8 grādi.

Pārējie Latvijas izlases braucēji finišēja sekojoši – 22.vietā T.Skujiņš, 48.vietā A.Flaksis, 60.vietā I.Prokofjevs, 67.vietā A.Pujats. Latvijai šajās sacensībās augstā 6.vieta starp 24 pasaules valstīm.

Latvijas izlases galvenā trenera Vitālija Smirnova komentārs: "Flandrija ir Flandrija. Puiši uzdevumu izpildīja, A.Pujats un A.Vosekalns aktīvi sāka sacensību, kontrolējot atrāvienus un paši uzbrūkot, taču finišā nedaudz pietrūka veiksme, lai komandas biedri palīdzētu Andrim Smirnovam cīnīties par vietu uz pjedestāla. Pagājušajā gadā izcīnījām 3 vietas pirmajā desmitniekā, tā ka šogad konkurenti mūs uzskatīja par vieniem no favorītiem, kas uzlika papildu atbildību. Gandrīz puse no startējušajiem nefinišēja, mūsu Ziemeļu kaimiņi Igauņi tajā skaitā. Žēl par Rietumu-Delfin komandas braucēja Reijo Puhm kritienu un lauzto atslēgas kaulu, ceram uz viņa veiksmīgu atveseļošanos. Stabili esam viena no 10 stiprākajām pasaules nācijām, kas ir augsts sasniegums!"

Atgādināsim, ka 2008.gadā šajās sacensībās uzvarēja Gatis Smukulis, tādejādi pievēršot PRO Tour komandu uzmanību, bet 2011.gadā Tomam Skujiņam un Andžam Flaksim attiecīgi 2. un 3.vieta.

Informāciju sagatavoja:
Komanda „Rietumu-Delfin”
Sandra Vīksnāne

     [+] [-]

, 2012-04-08 19:23, pirms 12 gadiem
Malači, malači, tas tik mudinās jaunos vairāk piestrādāt!