Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Baltais Cerību kausa" 7. posms sestdien norisināsies Mārupes 90 gadu svētku ietvaros

Toms Markss
Toms Markss

"Baltais Cerību kausa" 7. posms sestdien norisināsies Mārupes 90 gadu svētku ietvaros
Baltais Cerību kauss sestdien Mārupes svētku ietvaros
Foto: Agnis Melderis

Latvijas lielākais jaunatnes riteņbraukšanas sacensību seriāls "Baltais Cerību" kauss šo sestdien, 8. augustā, ar kritērija braucieniem un bērnu riteņbraukšanas svētkiem turpināsies Jaunmārupē. Sacensības iekļautas kopējā Mārupes 90 gadu svētku jubilejas programmā.

Vēl tikai pirms nepilnas nedēļas pašmāju lielākais riteņbraukšanas sacensību seriāls "Baltais Cerību kauss" norisinājās Raganā, kad tika aizvadīts sestais no astoņiem posmiem, pulcējot Latvijas, Igaunijas un Lietuvas bērnu, jauniešu, kā arī amatieru grupu velobraucējus.

Jau šo sestdien Jaunmārupe gaidāms "Baltais Cerību kausa" priekšpēdējais posms. Pasākums solās būt ļoti aizraujošs ar to, ka tas norisināsies Mārupes 90 gadu svētku svinību ietvaros. Jau pulksten 11:00 startēs zēnu meiteņu grupu sacensības kritērija braucienā. Dalībnieki veiks četrus apļus, kuros notiks spraiga cīņa par punktiem starpfinišos. Jauniešu starts gaidāms ap pulksten 12:30. Šeit jau sportistiem jāveic sešu apļu garas sacensības, ar kopējo garumu 30,6 kilometri. Līdzīgi kā zēniem, arī jauniešiem katra apļa beigās notiks cīņa par starpfiniša punktiem.

Kopvērtējuma dzeltenā krekliņa īpašnieki pēc Raganas posma zēnu konkurencē ir Pauls Rubenis, kamēr starp jauniešiem joprojām līderis ir Kristers Ansons. Zēnu un jauniešu grupās dalībnieki cīnīsies ne tikai individuālajā, bet arī komandu vērtējumā. Galvenā balva seriālā būs jauns šosejas velosipēds, ko savā īpašumā iegūs individuālā vērtējuma uzvarētāja komanda.

Šīs gan nebūs vienīgās aktivitātes Mārupē. Pulksten 12:00 sāksies aizraujošās mazo bērnu sacensības pa 300 metrus garo apli. Tikmēr ap 13:40 nedaudz garākā distancē sacentīsies pāris gadus vecāki bērni. Mārupes novada iedzīvotāji un pilsētas viesi laipni aicināti arī piedalīties netradicionālajā veloparādē. Visas aktivitātes būs bezmaksas.

8.augusta dienā pēc svētku atklāšanas pulksten 11.00 Jaunmārupes pļavā pie ūdenstorņa gaidāms arī D.Balčus teātris ar jautru, muzikālu, izglītojošu piedzīvojumu izrādi bērniem "Kas par traku, tas par traku", Liepājas cirka izrādē pieaugušajiem un bērniem pārējiem "Sanāciet, sanāciet", koncerts bērniem "Mārupē mākoņi mirdz" un grupa "Musiqq". Jauniešiem darbosies multimediālā mākslas un elektroniskās mūzikas skatuve "Zvaigžņu teritorija" ar iespēju līdzdarboties, BMX paraugdemonstrējumiem un radošajām darbnīcām. Savukārt seniori būs gaidīti deju placī “Mīnus 90 gadi!" Visas dienas garumā darbosies mājražotāju un amatnieku tirdziņš, norisināsies Mārupes gardumu degustācijas un tiks vārīts lielais zupas katls.

“Baltais Cerību kausa” galvenais atbalstītājs ir akciju sabiedrība "Tukuma Piens", kas katrā posmā ikvienam dalībniekam pēc finiša dāvā gardo un veselīgo “Baltais” produkciju.

Izmantotie resursi:
lrf.lv