Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Kavendišs atliek karjeras noslēgšanu un nākamgad mēģinās kļūt par "Tour de France" rekordistu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Kavendišs atliek karjeras noslēgšanu un nākamgad mēģinās kļūt par "Tour de France" rekordistu
Marks Kavendišs. Foto: Zumapress.com/Scanpix

LETA--AP. Lielbritānijas riteņbraucējs Marks Kavendišs šosezon nebeigs karjeru un nākamgad mēģinās kļūt par "Tour de France" vienīgo rekordistu uzvarētajos posmos.

Aizpērn Kavendišs izcīnīja savu 34.uzvaru "Tour de France" posmos un panāca leģendāro beļģi Ediju Merksu.

Šogad 38 gadus vecais Kavendišs trīs reizes bija tuvu tam, lai kļūtu par vienīgo rekordistu, taču neaizsniedzās līdz pirmajai vietai. Astotajā posmā brits piedzīvoja kritienu un lauzta atslēgas kaula dēļ izstājās no Francijas daudzdienām.

Kavendišs iepriekš šogad paziņoja, ka aizvada pēdējo sezonu karjerā, taču pēc izstāšanās no "Tour de France" virmoja baumas, ka "Astana" komanda piedāvās viņam iespēju startēt vēl vienu gadu. Trešdien tika oficiāli paziņots, ka Kavendišs "Astana" komandā pavadīs vēl vienu sezonu, tādējādi atliekot karjeras noslēgšanu.

"Giro d'Italia" Kavendišs uzvarējis 17 posmos, tajā skaitā šogad pēdējā etapā, bet "Vuelta a Espana" viņam ir trīs pirmās vietas posmos. Kavendišs ir divkārtējs "Tour de France" sprinteru ieskaišu uzvarētājs, bet Itālijas un Spānijas tūrēs viņam šajā kategorijā ir pa vienai uzvarai.

2011.gadā Kavendišs kļuva par pasaules čempionu grupas braucienā, piecus gadus vēlāk izcīnot arī sudrabu. Britu sportists ir arī pasaules čempionātu un olimpisko spēļu medaļnieks treka riteņbraukšanā.

Kavendišs uzvarējis arī tādos slavenos velobraucienos kā Milāna-Sanremo, Kīrne-Brisele-Kīrne, Milāna-Turīna un "Scheldeprijs".

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-10-04 17:50, pirms 7 mēnešiem
Bija jau čujs, ka šamais tā vnk nevarēs beigt pēc tā kritiena. Nu lai izdodas to vienu uzvaru vēl paņemt.