Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilands: "Sezonai esmu ļoti motivēts un gatavs smagam darbam"

Toms Markss
Toms Markss

Neilands: "Sezonai esmu ļoti motivēts un gatavs smagam darbam"
Krists Neilands finišē pirmais
Foto: evelo.lv

Pēc pilnvērtīga sagatavošanās perioda Latvijā, pašmāju vadošā riteņbraukšanas komanda "Rietumu – Delfin" šonedēļ dosies uz treniņnometni Spānijā, lai turpinātu krāt kilometrus jaunajai sezonai, kas sāksies martā. Par pavadīto laiku Latvijā, galvenajām atšķirībām treniņa procesā no iepriekšējiem gadiem, kā arī šīs sezonas mērķiem, pastāstīja aizvadītā gada Latvijas U23 čempions individuālajā braucienā Krists Neilands.

Kā esi apmierināts ar gatavošanos jaunajai sezonai Latvijā?
Par mūsu treniņiem Latvijā bija pamatīgi padomāts. Darījām visu, kas bija nepieciešams, lai sekmīgi sagatavotos jaunajai sezonai. Komandas treneri un vadība bija sagatavojuši treniņus baseinā, TRX nodarbībās Fitnesa telpā pie Kristapa Stroda, Karstajā jogā, kā arī daudzas stundas pavadījām uz velosipēda. Vairākas mazās nometnes tika rīkotas arī šeit pat Sējā, kur varējām kopīgi izbraukt treniņus un savā starpā sacensties futbola spēlēs. Treniņu plāns tika izveidots ļoti labā līmenī. Man bija liels prieks katru dienu strādāt. Esmu ļoti apmierināts ar paveikto!

Kā treniņi mājās pašam personiski atšķīrās no iepriekšējiem gadiem?
Iepriekšējos gadus arī esam strādājuši kārtīgi ziemā, lai varētu labāk sagatavoties sezonai, bet pagājušajā gadā es rudenī piedzīvoju kritienu, tādēļ mans treniņu process ziemā bija apstājies. Traumētās rokas dēļ trenēties nevarēju līdz pat pavasara nometnei Spānijā.

Ar kādām emocijām dodies uz ārzemju treniņnometni?
Uz Spāniju dodos ar smaidu sejā, jo ir ļoti labi aizvadīts treniņu process Latvijā. Beidzot varēs uzkāpt uz šosejas velosipēda un daudz piemērotākos laika apstākļos gatavoties sezonai. Uz šo sezonu esmu ļoti motivēts, tādēļ ir gatavība smagam darbam treniņnometnē.

Kādi būs tavi galvenie mērķi jaunajai sezonai?
Galvenais mērķis ir Eiropas čempionāts U23 vecumu grupā, kas norisināsies tepat kaimiņos –Igaunijas Tartū pilsētās. Svarīgi būs arī Nāciju kausi Beļģijā, Francijā un Holandē. Vēl viens mērķis ir nopelnīt tiesības startēt “Tour de Lavenir”, jeb mazajā “Tour de France”, velobraucienā. Arī tas būs Nāciju kausa ieskaitē. Protams, vēl pie mērķiem pieskaitu kārtīgu komandas darbu citās sacensībās, kur varētu labus rezultātus gūt mūsu lielie vīri.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Rietumu - Delfin sabiedrisko attiecību speciālists