Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Lauka hokejs: Nīderlande grauj, Austrālija turpina buksēt

Lauka hokejs: Nīderlande grauj, Austrālija turpina buksēt
Foto: AFP/Scanpix

Vakar vakarā un šonakt turpinājās RIodeženeiro olimpiādes lauka hokeja turnīrs, kurā Beļģija, Vācija un Spānija tika pie trešajām uzvarām, Nīderlande noorganizēja otro "sauso" sagrāvi, bet FIH ranga līderi austrālieši piedzīvoja otro zaudējumu trijās spēlēs.

Vīru lauka hokeja turnīrā aizvadītajā naktī tika izspēlētas kārtējās cīņas un tajās pie otrās uzvaras tika Nīderlande, kas otro maču pēc kārtas neļāva saviem pretiniekiem gūt vārtus, šoreiz ar 5:0 tika pārspēta Kanādas izlase.

Tiesa, lai arī nīderlandieši nav šajā turnīrā zaudējuši un izcīnījuši divas “sausās” uzvaras, Bgrupas galvgalī atrodas Vācija, kas visās trīs spēlēs ir tikuši pie uzvarām, šoreiz ar 3:2 pārspējot Īrijas hokejistus. Interesanti, ka ne Īrija, ne Kanāda šajā olimpiskajā turnīrā vēl nav izcīnījušas uzvaras.

Savukārt Argentīna, kas pagaidām vienīgā nav zaudējusi pret spēcīgo Nīderlandes izlasi (savstarpējais mačs noslēdzās ar 3:3) savā turnīra trešajā cīņā piekāpās Indijai ar 1:2.

A grupas mači gan sākās ar Roka Olivas vārtiem mača pirmajā minūtē, kas bija labs pamats vēlāk sekojošajai Spānijas izlases uzvarai pār Jaunzēlandi ar 3:2.

Mājnieki brazīlieši savā trešajā cīņā beidzot spēja gūt vārtus, taču ar to bija daudz par maz, lai varētu cerēt uz uzvaru pār Lielbritānuju, jo briti deviņas reizes prata pārspēt pretinieku vārtsargu.

Savukārt FIH ranga līderi Austrālija cīnījās ar Beļģiju un šajā spēlē beļģi svinēja minimālu uzvaru ar 1:0.

Jāpiebilst, ka pēc trešās spēļu kārtas jau ir noskaidrojušās pirmās komandas, kuras ir nodrošinājušas spēlēšanu izslēgšanas mačos. Tādas ir četras – A grupā tās ir Beļģija un Spānija, bet B grupā mazliet mierīgāk var spēlēt Vācija un Nīderlande.

Atgādināsim, ka izslēgšanas mačos iekļūst katras grupas četras labākās komandas, kas trīs kārtu “play-off” spēlēs arī sadalīs medaļas lauka hokejā.

Rio 2016, Lauka hokejs, Vīrieši

SpēleRezultāts
Jaunzēlande – Spānija2:3
Brazīlija – Lielbritānija1:9
Beļģija – Austrālija1:0
Argentīna – Indija1:2
Vācija – Īrija3:2
Nīderlande – Kanāda5:0

Agrupa

#KomandaSUNZPPA
1.Beļģija33009+16
2.Spānija33009+9
3.Lielbritānija31114+5
4.Austrālija31023-1
5.Jaunzēlande30121-2
6.Brazīlija30030-27

B grupa

#KomandaSUNZPPA
1.Vācija33009+6
2.Nīderlande32107+12
3.Indija32016+1
4.Argentīna31114+1
5.Īrija30030-7
6.Kanāda30030-13

Izmantotie resursi:
https://www.rio2016.com/en/hockey


Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
5

Antidopinga aģentūras prasības nav ievērojuši trīs Latvijas sportisti

Vairāki Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti 2016.gada decembrī nav ievērojuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Antidopinga kodeksa prasības par savlaicīgu, precīzu un pilnīgu informācijas sniegšanu par savu atrašanās vietu nākamajā kalendārajā ceturksnī (01.01.2017. – 31.03.2017.) WADA datubāzē ADAMS, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā.
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
10

Vairāki sportisti pārkāpuši Antidopinga noteikumus, LOK draud ar sankcijām

Latvijas Olimpiskā komiteja savā mājaslapā vēsta, ka komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis šā gada 6. janvārī Latvijas Olimpiskās vienības treneriem un sportistiem nosūtīja paziņojumu, kurā atgādina par Antidopinga noteikumu ievērošanas nepieciešamību un brīdina par iespējamām sankcijām samazinātu pabalstu veidolā.
Tomass Bahs un Vladimirs Putins 
Foto: AP/Scanpix
92

Maklarena ziņojuma 2. daļa: Krievijas elites sportistu rezultāti tika viltoti

Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Londonā risinājās preses konference, kur tika publiskota Maklarena ziņojuma otrā daļa, kas apstiprina pirmajā daļā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga piesegšanas sistēmu Krievijā. Ziņojuma otrajā daļā norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas.