Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Pedru un Evandru kapitulē kubiešu priekšā, Semjonovs apstādina poļus

Pedru un Evandru kapitulē kubiešu priekšā, Semjonovs apstādina poļus
Pedru cenšas apspēlēt Gonzalesa bloku
Foto: SIPA/Scanpix

Riodežaneiro olimpisko spēļu vīriešu pludmales volejbola turnīrā fiksēti pirmie pārsteigumi. Negaidītu zaudējumu D grupas cīņā piedzīvojuši mājinieki Pedru un Evandru, kuri trīs setos atzina kubiešu Nivaldo Diasa un Serhio Gonzalesa pārākumu. Tikmēr iespaidīgu sniegumu demonstrēja Konstantīns Semjonovs, atnesot Krievijas duetam uzvaru pār poļiem Fijaleku un Prudelu.

Kamēr ar nepacietību tiek gaidīta Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa pirmā spēle olimpiskajās spēlēs, viņu pretinieki nākamajās D grupas cīņās aizvadīja savstarpējo maču. Favorītu lomā, protams, mājinieki Pedru Solbergs un Evandru Oliveira jeb vienkārši Pedru un Evandru, kuri mērojās spēkiem ar kubiešiem Nivaldo Diasu un Serhio Gonzalesu. Kubiešus par zemu nedrīkstēja novērtēt, jo pagājušajā pasaules čempionātā viņi pabojāja nervus nevienam vien spēcīgam pretiniekam, tajā ierindojoties 9. vietā. Tiesa jāpiezīmē, kas šis Brazīlijas duets izcīnīja bronzas godalgas.

Maču dueti sāka līdzīgi, kubiešiem tiekot galā ar spēcīgajām Evandru servēm. Tuvojoties seta vidum brazīliešiem beidzot izdevās iegūt divu punktu pārsvaru, kad kļūdījās Gonzaless (10:8). Pēc tehniskā pārtraukuma sitienu pa līniju nerealizēja Evandru, rezultātam atkal kļūstot neizšķirtam (12:12). Viņš pats gan uzreiz reabilitējās ar sekmīgiem uzbrukumiem un servēm, kas ļāva no minimāla deficīta nonākt divus punktus priekšā (15:13). Kubieši nedomāja padoties un spēja atjaunot līdzsvaru uz tablo, liekot pretiniekam ņemt pārtraukumu (18:18). Pedru un Evandru neizmantoja trīs setbumbas, bet pēc Evandru kļūdas, nespējot raidīt bumbu pāri tīklam, pie setbumbas tika kubieši. Diasam servē nāca talkā tīkls, kas ļāva tikt pie eisa un noslēgt setu ar 24:22.

Otrajā setā kubieši turpināja pirmajā setā iesākto. Pēc Gonzalesa eisa mājiniekiem vajadzēja ņemt pārtraukumu, jo rezultāts bija kļuvis viņiem nelabvēlīgs (5:8). Pēc atpūtas Kubas duets nerealizēja savas iespējas, trāpot bumbu tīklā un pa antenu. Tādējādi rezultāts atkal kļuva neizšķirts, bet jau pēc brīža arī negatīvs (8:9). Pirms tehniskā pārtraukuma Evandru izpildīja ļoti spēcīgu un netveramu servi, bet uzreiz pēc tam bloku uzlika Pedru, rezultātam kļūstot 12:9. Seta otrajā pusē brazīlieši kontrolēja seta gaitu, nepielaižot pretiniekus tuvumā. Situācija mainījās seta izskaņā, kurā kubieši atspēlēja teju visu piecu punktu deficītu. Mājiniekiem palika divas setbumbas, kuras arī palika nerealizētas. Eiss padevās Diasam, rezultātam kļūstot neizšķirtam (20:20). Evandru turpināja izcelties ar netveramām servēm, ar vienu no tām izraujot uzvaru setā - 23:21.

Trešajā setā cīņa ritēja punkts punktā, nevienam no duetiem nespējot iekrāt vairāk nekā minimālu pārsvaru. Galvenokārt vadībā turējās brazīlieši, bet, tuvojoties izšķirošajiem notikumiem, kubieši pārņēma vadību (13:12). Pēc pārtraukuma vieglā epizodē kļūdījās Pedru, dodot pretiniekiem divas mačbumbas. Pirmo ar grūtībām izdevās atspēlēt, kam sekoja kubiešu prasīts pārtraukums. Pēc tā Evandru trieca bumbu tīklā, Diasam un Gonzalesam svinot pārsteidzošu uzvaru ar 2-1 (24:22, 21:23, 15:13).

Citā spēlē vēl dienas ievadā itāļi Paolo Nikolai un Daniele Lupo favorītu statusā C grupas mačā tikās ar meksikāņiem Huanu Virgenu un Lombardo Ontiverosu. Varēja paredzēt, ka šī bija cīņa par otro vietu grupā, jo galveno favorītu statusu ieņem amerikāņi Nikolas Lusena un Fils Dalhauzers. Pēc pirmā seta, kas noslēdzās ar rezultātu 21:14, nekas neliecināja, ka itāļiem būs grūtības ar pirmās uzvaras izcīnīšanu. Otrajā setā meksikāņi konstanti turējās vadībā līdz tā izskaņā salauza pretiniekus pavisam, ievados spēli trešajā setā (21:14).

Trešā seta liktenis izšķīrās jau pirmajās izspēlēs, kad ar diviem eisiem atzīmējās Virgens, dodot Meksikas pārim četru punktu pārsvaru (5:1). Turpinājumā Meksikas duets bija uz viļņa, neļaujot pretiniekiem pietuvoties. Itāļi lauza cīņas gaitu tās izskaņā, bet tomēr deficīts izrādījās pa lielu. Tā rezultātā Virgens un Ontiveros sagādāja pirmo nelielo pārsteigumu vīriešu turnīrā, svinot uzvaru ar 2-1 (14:21, 21:14, 15:11).

Kopakabanas smiltīs otrās sacensību dienas noslēgumā līdzjutējus noteikti gaidīja saldais ēdiens, neskatoties uz to, ka nespēlēja Brazīlijas pāri. Viens no mačiem bija E grupā, kur savā starpā mērojās spēkiem krievi Konstantīns Semjonovs/Vjačeslavs Krasilņikovs un pieredzes bagātie poļi Gržegoržs Fijaleks un Mariušs Prudels.

Pirmā seta ievadā dueti cīnījās punkts punktā, bet tad Semjonovs atzīmējās ar vairākiem bloķētiem pretinieku uzbrukumiem, izvirzot Krievijas duetu vadībā ar 10:7. Situāciju uzlaboja Prudela eiss, bet pirms tehniskā pārtraukuma Krasilņikovs aizsardzībā atvairīja Prudela uzbrukumu, kas galu galā ļāva atjaunot trīs punktu pārsvaru (12:9). Pēc tehniskā pārtraukuma Semjonovs turpināja dominēt pie tīkla, bloķējot divus Fijaleka uzbrukumus. Poļi mēģināja novirzīt spēli uz Krasilņikovu, bet tas panākumus nenesa. Galu galā Krievijas duets uzvarēja pirmo setu pārliecinoši ar 21:14.

Otrais sets sākās ar diviem nerealizētiem Fijaleka uzbrukumiem, bet tad trīs reizes kļūdījās Krasilņikovs, poļiem uz brīdi pārņemot vadību. Pie tīkla atkal iesaistījās Semjonovs, kura divi bloki ļāva Krievijas duetam izvirzīties vadībā ar 5:3. Tuvojoties seta vidum, Semjonovs turpināja uzņemt apgriezienus, izšķirot šī seta un visa mača likteni - kārtējais bloks un eiss, bet uz tablo 13:7. Pēc atpūtas Polijas duets nespēja uzlabot savu situāciju, turpinot slīgt lielākos mīnusos. Pēdējās izspēles bija tikai formalitāte, Semjonovam un Krasilņikovam svinot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:14, 21:13). Semjonovs šajā mačā bija lielisks - četri eisi un septiņi bloķēti pretinieku uzbrukumi.

Rio Olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, 6. augusts

GrupaSpēleRezultāts
CNikolai/Lupo (Itālija) - Virgens/Ontiveros (Meksika)1-2 (21:14; 14:21; 11:15)
ENumerdors/Varenhorsts (Nīderlande) - Grimalts/Grimalts (Čīle)2-0 (21:16; 21:13)
CLusena/Dalhauzers (ASV) - Načeurs/Belhajs (Tunisija)2-0 (21:7; 21:13)
DPedru Solbergs/Evandru (Brazīlija) - Diass/Gonzaless (Kuba)1-2 (22:24; 23:21; 13:15)
ESemjonovs/Krasilņikovs (Krievija) - Fijaleks/Prudels (Polija)2-0 (21:14; 21:13)
DSamoilovs/Šmēdiņš (Latvija) - Saktons/Šalks (Kanāda)2-1 (21:17; 18:21; 15:13)

, 2016-08-08 00:49, pirms 8 gadiem
Kursh te ir pastaritis?
, 2016-08-08 02:58, pirms 8 gadiem
ice F-1 rakstīja: Kursh te ir pastaritis?
TUNISIJA
, 2016-08-08 07:17, pirms 8 gadiem
Tabula nepareiza- ITA zaudēja!
Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
5

Antidopinga aģentūras prasības nav ievērojuši trīs Latvijas sportisti

Vairāki Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti 2016.gada decembrī nav ievērojuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Antidopinga kodeksa prasības par savlaicīgu, precīzu un pilnīgu informācijas sniegšanu par savu atrašanās vietu nākamajā kalendārajā ceturksnī (01.01.2017. – 31.03.2017.) WADA datubāzē ADAMS, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā.
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
10

Vairāki sportisti pārkāpuši Antidopinga noteikumus, LOK draud ar sankcijām

Latvijas Olimpiskā komiteja savā mājaslapā vēsta, ka komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis šā gada 6. janvārī Latvijas Olimpiskās vienības treneriem un sportistiem nosūtīja paziņojumu, kurā atgādina par Antidopinga noteikumu ievērošanas nepieciešamību un brīdina par iespējamām sankcijām samazinātu pabalstu veidolā.
Tomass Bahs un Vladimirs Putins 
Foto: AP/Scanpix
92

Maklarena ziņojuma 2. daļa: Krievijas elites sportistu rezultāti tika viltoti

Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Londonā risinājās preses konference, kur tika publiskota Maklarena ziņojuma otrā daļa, kas apstiprina pirmajā daļā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga piesegšanas sistēmu Krievijā. Ziņojuma otrajā daļā norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas.