Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"LMT/Ežu" regbisti viesos uzvar "Fēniksu"

"LMT/Ežu" regbisti viesos uzvar "Fēniksu"
Foto: www.pixshark.com

''LMT/Eži'' svētdien, 31. maijā, Rūjienā izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas Latvijas regbija čempionāta kārtējā spēlē, kuras pēdējā minūtē izmantoja pārpratumu pretinieku komandā un guva uzvaras piezemējumu spēlē pret ''Fēniksu'' uzvarot ar 18:17.

Ļoti asā, noraidījumiem bagātā spēlē uzvarētāju izšķīra ''Fēniksa'' cīņas pussarga kļūda, kurš izsita bumbu autā, jo bija saklausījis tiesneša teikto ''pēdējā bumba''. Taču tiesnesis Normunds Bondars nebija šādu informāciju spēlētājiem devis. To, ka ''pēdējā minūte'', to viņš sacīja pirms auta. Spēle turpinājās - ''Fēnikss'' iemeta autu, taču bumbu pazaudēja, ko pārtvēra Juris Dzelzkalējs un veica izrāvienu ieskaites laukumā.

''Eži'' arī pirmie pabeiguši čempionāta pirmo apli un turnīra tabulā apdzinuši ''TFS Bulduri'' komandu, kam viena spēle mazāk. Līderi ir ''Miesnieki/Ķekava''. ''Ļoti slikti bijām savākušies šai spēlei. Agrāk ''Fēniksu'' varējām paņemt bez lielām problēmā, taču tagad tā vairs nav. Sākumā pretinieki izvirzījās vadībā ar 10:0, taču mēs sasitām pretīm un pirmais puslaiks beidzās 13:17. Emociju bija vairāk nekā spēles kvalitātes - tika sapelnītas kartītes,'' teica pēc spēles ''Ežu'' treneris Mareks Dravnieks.

''Mūsu 9. numurs pārprata tiesnesi, un izsita bumbu autā domādams, ka spēle beigusies. taču bija vēl jāspēlē, kad pēc auta arī pazaudējām bumbu un pretinieki guva uzvaras piezemējumu,'' sacīja RK ''Fēnikss'' galvenais treneris Kristaps Staņa. ''Pirms tam mēs bijām visu laiku vadībā, taču neprotam laikam spēlēt esot vadībā. Pieļāvām arī kļūdas.''

''Fēniksam'' šī bija tikai otrā spēle Latvijā, jo komanda iepriekš bija pievērsusies spēlēm Baltijas čempionātā, bet Latvijā iekavēto atgūs tuvākajās nedēļās. ''Spēle bija asa, rupja un varēja pārvērsties nekontrolējamā,'' sacīja tiesnesis Bondars. ''Tā tas bija no pirmā puslaika visus līdz otrā beigām. Nācās raidīt spēlētājus pa pāriem nost.''

Pēc vienpadsmit aizvadītām spēlēm no pamatturnīrā paredzētajām kopumā 30 spēlēm ”Miesnieki/Ķekava” ir 19 punkti (4 spēlēs), ”LMT/Eži” 14 (5), ”TFS Bulduri” 11 (4), ”Garkalne/Livonia” 9 (3), RK ”Fēnikss” 3 (2) un ”Jūrmala”/LLU 0 (4).

Nākamā spēle Latvijas čempionātā būs 6. jūnijā starp RK ''Miesnieki'' un RK ''Fēnikss''. Plānots spēli aizvadīt Baldonē.

Latvijas čempionātā sešas komandas sacenšas divos apļos. Pirmo divu vietu īpašnieces pēc 10 spēlēm 10. oktobrī tiksies spēlē par zelta medaļām, bet trešās un ceturtās vietas īpašnieces - par bronzas medaļām.

Latvijas čempionāta 11. spēle

RK Fēnikss – LMT/Eži 17:18 (17:13)
RK Fēnikss. Piezemējumi: Nauris Miglavs, Adrians Lovkins. Realizācija: Reinis Zalte (2). Soda sitiens: Reinis Zalte.
LMT/Eži. Piezemējumi: Jānis Šveds, Juris Dzelzkalējs. Realizācija: Elvis Siliņš. Soda sitieni: Ričards Iesalnieks (2). Dzeltenās kartītes: Gatis Lovkins, Rainers Lovkins, Dāvids Sandro Dzidzadze (visi ''Fēnikss''), Ingus Aivars, Mareks Larionovs, Jurģis Kalniņš (visi ''Eži'')
Tiesnesis: Normunds Bondars

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans,
LRF preses sekretārs