Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbisti uz spēli Kiprā pretim nezināmajam

Latvijas regbisti uz spēli Kiprā pretim nezināmajam
Foto: rugbylatvia.com

Latvijas regbija valstsvienība sestdien, 7. novembrī Pafosā pret Kipru aizvadīs Eiropas Nāciju kausa (ENC) 2B divīzijas turnīra spēli, kura būs svarīga noskaidrojot otrās vietas īpašnieku turnīrā, kas finišēs nākamā gada pavasarī.

Latvijas izlases galvenais treneris Sergejs Lisko sestdien paredz smagu spēli pret mājinieku komandu, kuras iespaidīgo uzvaru sēriju latvieši pirms gada pārtrauca savā laukumā. 31. oktobrī Rīgā Latvija uzvarēja Ungāriju ar 39:10 un pacēlās uz otro vietu piecu komandu turnīrā.

''Kipra noteikti ir klasi augstāka komanda nekā Ungārija. Savai mājas spēlei Kipra gatavosies ļoti rūpīgi, jo viņiem ir par ko būt aizvainotiem, jo mēs bijām tie, kuri apstādināja tos, lai netiktu sasniegts jauns rekords,'' saka Lisko. ''Jau pēc tās spēles pretinieki sacīja, ka savāks visus labākos, lai revanšētos. Viņi to var izdarīt, jo viņiem ir ļoti liels potenciāls.''

2014. gada 15. novembrī ''Daugavas'' stadionā Rīgā Latvija uzvarēja Kipru ar 39:20 un pārtrauca pretinieku 24 uzvarētu spēļu sēriju. Tomēr Latvija arī bija uzskatāma par spēcīgāko pretinieci ar kuru līdz tam tikusies Kipra, kas Eiropas Nāciju kausā sāka no pašas apakšas vairāku gadu garumā aizkļūstot līdz 2B divīzijai.

Lietuva ar 30 punktiem sešās spēlēs jau ir nodrošinājusi sev pirmo vietu 2014./16. gada ENC 2B divīzijā. Latvija ar 14 punktiem piecās spēlēs ieņem otro vietu. Seko Kipra (9 punkti 4 spēlēs), Andora (9 punkti 5 spēlēs) un Ungārija (4 punkti 6 spēlēs). Ar to, ka Kipras atšķirīgais sastāvs var dot atšķirīgus rezultātus, vasarā pārliecinājās Latvijas izlase regbijā-7. Pirmajā turnīrā Ungārijā Kipra palika pēdējā, bet otrajā Polijā - spēlēja finālā.

''Noskaņojums ir labs, esam gatavi cīnīties,'' saka Latvijas izlases kapteinis Viktors Silvoniks. ''Taču nav zināms, kāds sastāvs būs Kiprai. Jo šovasar regbijā-7 Kipras komandas katrā no turnīriem atšķīrās par klasi augstāk un zemāk, tādēļ sagaidāms kaķis maisā. Bet pēdējos treniņos mēs visvairāk esam strādājuši pie sānu izspēlēm. ''
Latvijas un Kipras spēles sākums Pafosā plkst. 14.30.

Latvijas izlasē salīdzinājumā ar spēli pret Ungāriju 23 spēlētāju sarakstā ir tikai divas izmaiņas, un tās neskar sākumsastāvu – Raimonda Krūmiņa un Dāvja Bajāra vietā iekļauti Valters Raņķis un Andris Andersons.

Latvijas izlases sastāvs:

Guntis Cirša, Gundars Grieķis, Sandris Jauntēvs, Santis Podāns, Māris Streikišs, Mārtiņš Bērziņš, Viktors Silvoniks (K), Leno Bramanis, Norberts Bekmanis, Ruslans Kotļevs, Vigo Valdavs, Krists Krūskops, Dāvis Jansons, Mārtiņš Bokišs, Roberts Davidsons, Emīls Balodis, Ingus Aivars, Elmārs Imbrass, Toms Asejevs, Kārlis Garokalns, Valters Raņķis, Andris Andersons, Nauris Bērziņš.

Latvijas izlases atlikušās spēles 2014./2016. gada ciklā

DatumsSpēle
2015. gada 7. novembrisPafosā pret Kipru
2016. gada 26. martāAndora la Veljā pret Andoru
2016. gada 16. aprīlīRīgā pret Lietuvu

     [+] [-]

, 2015-11-07 10:58, pirms 8 gadiem
Veiksmi!