Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"All Blacks" sanes pilnu ieskaites zonu un pazemo Itāliju

Juris Miņins
Juris Miņins

"All Blacks" sanes pilnu ieskaites zonu un pazemo Itāliju
Ārdijs Savea, Foto:Zumapress/Scanpix

Jaunzēlandes regbija izlase 2023. gada Pasaules kausa finālturnīra spēlē pret Itāliju jau pirmajā puslaikā guva septiņus piezemējumus un uzvarēja ar 96:17, tādējādi būtiski uzlabojot savas pozīcijas cīņā par tikšanu uz ceturtdaļfinālu.

Itālijas un Jaunzēlandes cīņa, protams, pirms turnīra nez vai izraisītu lielu sportisko interesi, taču situācija izveidojās tāda, ka Jaunzēlandei šī bija "tagad vai nekad" cīņa. Protams, liela satraukuma nebija, jo "All Blacks" pārākums pār itāļiem vēsturiski ir nomācošs – mačos ar pirmo komandu itāļi ir zaudējuši 15 mačos no 15, kā arī nav spējuši pārspēt arī Jaunzēlandes otrās izlases. No otras puses – ja Aiena Hansena komandai paslīdētu kāja, viņui izslēgšanas mačos nepiedalītos.

Itālijas komanda, lai arī saprata, ka favorīti mačā būs citi, uz spēli Lionā ieradās gana labā noskaņojumā, jo divās spēlēs svinēja divas uzvaras un cerēja, ka, varbūt, šovakar būs tā reize, kad viņiem izdosies pārspēt Jaunzēlandi.

Savukārt Jaunzēlandes izlase, godīgi sakot, neplānoja rakstīt Itālijas regbija vēsturi, jo no pirmajām minūtēm devās uzbrukumā un sistemātiski, reizi pēc reizes, nogādāja ieskaites zonā bumbu un pelnīja punktus. Āronam Smitam bija nepieciešamas vien 34 minūtes, lai noformētu "hettriku", taču bez viņa pa pieciem punktiem vienā reizē guva Vils Džordans, Marks Telea un Ārdijs Savea.

Nevar teikt, ka Itālija necentās, taču pret Jaunzēlandi viņiem nebija argumentu, jo "All Blacks" šovakar spēlēja savu labāko regbiju turnīrā. Vienīgos punktus pirmajā puslaikā Itālija guva pēc Tomaso Alana precīza soda sitiena.

Otrajā puslaikā itāļi gan saņēmās un pirmie guva punktus, kad piezemējums tika ieskaitīts Eindžam Kapuazo, bet Tomaso Alans tika pie vēl diviem punktiem, taču Jaunzēlande uzreiz arī atbildēja, kad viņi aizsardzībā bloķēja spērienu ar bumbu un Brodijs Retaliks nogādāja bumbu ieskaites zonā.

Tas gan ne tuvu nebija viss, Itālijas spēle, kad komanda nonāca dziļos iedzinējos, izira pa vīlēm un jaunzēlandieši jau darīja laukumā teju visu, ko gribēja, bet viņu vēlmju sarakstā ļoti ātri parādījās viens mērķis – 100 gūtie punkti.

Pie simts punktiem jaunzēlandieši netika, arī pēdējais vārds mačā piederēja itāļiem, kuri savā pēdējā uzbrukumā bumbu no savas laukuma puses dziļuma uz rokām aiznesa līdz jaunzēlandiešu ieskaites zonai un Montijs Ioanī to akrobātiskā lēcienā tur arī piezemēja. Maz ticams, ka šis uzbrukums mainīs kopējo priekšstatu par Itālijas sniegumu, taču vismaz spēles beigu akords bija gan efektīvs, gan efektīgs.

Jaunzēlandes izlasei grupu turnīrā ir palicis vien mačs pret Urugvaju, kas norisināsies 5. oktobrī, bet Itālija, visdrīzāk, savu dalību 2023. gada PK finālturnīrā noslēgs ar spēli pret Franciju. Par Itālijas komandas priekšlaicīgu izstāšanos no cīņas par medaļām, lai arī matemātiskas cerības turpināt spēlēt vēl ir, jārunā, jo viņu pozīcijas cīņā par otro vietu ir ārkārtīgi

Jaunzēlande – Itālija 96:17 (49:3)

Piezemējumi: V.Džordans (6, 70), Ā.Smits (17, 27, 34), M.Telea (19), Ā.Savea (22, 45), B.Retaliks (50), D.Papalī (56), D.Kols (61, 73), D.Makenzijs (68), A.Leinerts-Brauns (76) – E.Kapuazo (48), M.Ioanī (81)
Realizācijas: R.Mounga (8, 18, 20, 23, 28, 35, 46, 51, 57), D.Makenzijs (69, 71, 74, 76) – T.Alans (49)
Soda sitieni: - T.Alans (10)
Dropsitieni:

2023. gada Pasaules kauss regbijā, finālturnīrs

A grupa

#KomandaSUNZP
1.Francija330013
2.Jaunzēlande320110
3.Itālija320110
4.Urugvaja31025
5.Namībija40040