Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

DĀR regbija zvaigznei pozitīva arī B prove, draud četru gadu diskvalifikācija

DĀR regbija zvaigznei pozitīva arī B prove, draud četru gadu diskvalifikācija
Afive Djantī (priekšplānā)
Foto: AP/Scanpix

Dienvidāfrikas Republikas regbista Afives Djantī dopinga skandālā ir jauna informācija, jo arī B prove ir izrādījusies pozitīva, kas regbistam, visdrīzāk, nozīmē četru gadu diskvalifikāciju.

Iepriekš jau ziņojām, ka Afive Djantī, kurš ilgu laiku bija DĀR regbija izlases kandidātu lokā startam 2019. gada Pasaules kausā, tiek turēts aizdomās par dopinga lietošanu, jo 2. jūlijā ņemtajās analīzēs ir konstatētas aizliegtās vielas. Sportists, lai pierādītu, ka ir noticis pārpratums, protams, pieprasīja atvērt tā sauktās B proves, cerībā, ka tās uzrādīs negatīvus rezultātus.

Kā šajās dienās tiek ziņots, arī Djantī B provēs, ko pārbaudīja Starptautiskās atidopinga aģentūras (WADA) akreditētā laboratorijā, ir konstatētas tās pašas aizliegtās vielas, kas uzrādījās pirmajā testā – metandienonu, metiltestosteronu un ligandrolu.

Pašlaik visas incidentā iesaistītās puses ir informētas par testa rezultātiem, tāpēc DĀR regbija savienībai ir jālemj par soda piemērošanu sportistam, bet pats Djantī var mēģināt apstrīdēt testu rezultātus, tiesa, parasti gan šādas apstrīdēšanas reti kad ir veiksmīgas. Pēc pieņemtajiem antidopinga noteikumiem Afivem Djantī par dopinga lietošanu būtu jāpiespriež četru gadu diskvalifikācija.

Afive Djantī DĀR izlasē debitēja 2018. gadā un jau paspēja aizvadīt 13 spēles, kurās arī guva sešus piezemējumus. Savukārt ikdienā viņš pārstāv Hautenas reģionu, spēlējot Johanesburgas "Lions" komandā, Super Rugby čempionātā (no 2018. gada 29 spēles, 13 piezemējumi).

Lai arī kopumā Djantī pēdējā gada laikā tiešām ir rādījis labu spēli kā klubā, tā arī izlasē, viņa iespējas tikt uz Pasaules kausu tāpat bija minimālas arī bez dopinga skandāla, jo regbists atkopās no savainojuma.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/


Uzvarētāji - RK "Livonia" jauniešu komanda. Foto:RK "Livonia".

Latvijas čempionāta regbijā 1. posmā U18 grupā dominē RK "Livonia"

Vakar, 28. aprīlī, Latvijas čempionāta pirmajā posmā regbijā U18 grupā visas spēlēs dominēja un par pārliecinošiem uzvarētājiem kļuva pagājušajā gada čempioni Regbija kluba “Livonia/Rīga” jaunie regbisti, kuri finālā ar 31:5 neatstāja cerības Baldones/Ķekavas novada sporta skolas (ĶNSS) komandai.
Foto: Rāmavas "Lāči/Mūkusala"
1

"Lāči" ļoti līdzīgā spēlē Latvijas čempionātā regbijā pieveic "Ežus"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā Latvijas čempionātā regbijā-15 vīriešiem “Lāči/Mūku sala” spraigā cīņā ar 41:31 pieveica "Eži" komandu.
Godalgoto vietu ieguvējas. Foto: RK "Livonia"/Ģirts Kehris.

"Livonia" regbistes jaunā trenera vadībā sāk LČ pirmo posmu ar otro vietu, uzvar "Selena"

Vakar, 27. aprīlī, Latvijas regbija-7 čempionāta pirmajā posmā sievietēm pagājušā gada vicečempiones RK “Livonia” komanda jaunā trenera Elmāra Šefanovska vadībā ieguva otro vietu, bet par posma uzvarētājām kļuva titula aizstāvētājas RK “Selena”.