Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

DĀR pārspēj Jaunzēlandi un kļūst par sekmīgāko izlasi PK vēsturē

Juris Miņins
Juris Miņins

DĀR pārspēj Jaunzēlandi un kļūst par sekmīgāko izlasi PK vēsturē
Foto: Reuters/Scanpix

Dienvidāfrikas Republikas regbija komanda ar 12:11 pārspēja Jaunzēlandi un kļuva par 2023. gada Pasaules kausa čempioniem, kā arī vienīgo četrkārtējo Pasaules kausa finālturnīru uzvarētāju.

2023. gada 28. oktobra vakarā ja ne visas, tad lielas daļas pasaules sporta sabiedrības uzmanība tika piesaistīta Parīzes "Stade de France" arēnai, kur laukumā bija devušās Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas regbija izlases, lai noskaidrotu ne tikai 2023. gada Pasaules kausa spēcīgāko komandu, bet arī lauztu neizšķirtu titulētāko PK dalībnieču galvgalī, kas bija izveidojies 2019. gadā, kad DĀR bija izcīnījusi savu trešo čempiona titulu, panākot Jaunzēlandi.

Interesanti, ka abas izlases finālos tikā vien 1995. gadā un toreiz pagarinājumā, ar 15:12, pie uzvaras tika dienvidāfrikāņi. Šis panākums, kurš, turklāt, tika izcīnīts savās mājās, bija pirmā lielā DĀR sporta uzvara kopš atgriešanās starptautiskajā apritē no kuras tā tika izslēgta valstī realizētās aparteīda politikas dēļ.

Jāteic, ka arī pirms četriem gadiem bija diezgan liela varbūtība, ka abas izlases tiksies finālā, taču tur iejaucās angļi, kuri pusfinālā pārliecinoši neitralizēja "All Blacks" uzbrukumu un ieņēma viņu vietu finālā.

Vai šoreiz par Viljama Veba Elisa trofeju cīnās četrgades spēcīgākās komandas? Nez vai, jo, ja DĀR šo nogriezni aizvadīja samērā labi, tad Jaunzēlandei gāja ļoti smagi. Vai finālā spēlē labākās finālturnīra komandas? Ja šīs izlases līdz finālam ir tikušas, tad gan jau, lai arī DĀR izslēgšanas maču iepriekšējās divās cīņās par uzvarētājiem kļuva vien ar viena punkta pārsvaru. Tāpēc, ja šim mačam būtu jāliek klāt kāda "vislabāko" birka, tad mēs atgriežamies jau pie minētā – tā ir divu neapstrīdamo un veiksmīgāko regbija lielvaru cīņa par vispārēju izcilību (vismaz uz četriem gadiem). Jā, šis mačs nenotiek brīdī, kad abas komandas ir sava snieguma pīķī, taču šoreiz tas neko daudz nemaina, jo cīņa tāpat solījās būt aizraujoša.

Mačs tika iesākts ar galvenā tiesneša Veina Bārnsa svilpi, kas bija viņa pēdējā mača starta svilpe, jo pēc 2023. gada finālspēles angļu soģis noslēdz regbija tiesneša karjeru.

Viņam arī drīz vien nācās iesaistīties mačā, jo dzelteno kartīti par nepareizu pievienošanos rakam saņēma Šenons Frizels, kura darbību rezultātā savainojumu guva arī Bongi Mbonambi, kuram spēle bija beigusies. Tiesa gan, Handrē Polardam tā bija iespēja atklāt mača rezultātu un viņš, lai arī sākumā bumba atsitās pret vārtu stabu, izvirzīja DĀR izlasi vadībā.

"Springboks", lai arī neko izcilu nedarīja, taču bez bumbas spēlēja ar lielu spiedienu un tas sagādāja pamatīgas problēmas "All Blacks" uzbrukumam, jo jaunzēlandiešiem vienkārši nebija laika, lai sagatavotos sava ofensīvai. Tāpat dienvidāfrikāņi izdarīja visu, lai viņu pretinieki sāktu spēlēt "DĀR regbiju", t.i., fizisku spēli. Jaunzēlandei tā nebija liela problēma, taču tas arī nebija tas regbijs, kuru viņi demonstrē ikdienā.

Mazākums un neierastā situācija lika jaunzēlandiešiem pārkāpt noteikumus, taču ieskaites zona Frizela prombūtnes laikā palika neskarta, lai gan Polards trīs punktus guva. Atsākuši spēli pilnā sastāvā, "All Blacks" devās uz priekšu un arī guva pirmos punktus, Ričijam Moungam realizējot soda sitienu, taču drīz vien Polards atjaunoja sešu punktu pārsvaru.

Puslaika vidū arī kļuva skaidrs, ka piezemējumi šajās spēlēs nebūs daudz, taču tie būs zelta vērtē. Tāpat arī kļuva skaidrs, ka ar vienkāršiem risinājumiem šo spēli nespēs vinnēt neviena no komandām.

Otru triecienu Jaunzēlandes komanda saņēma brīdī, kad dzelteno kartīti saņēma Sems Keins, jo mirkli iepriekš komandas kapteinis veica augstu tvērienu pret Džesi Krīlu. Tas nozīmēja, ka vismaz pusi no pirmā puslaika "All Blacks" bija jāpavada mazākumā, bet mirkli vēlāk Veins Bārnss paziņoja, ka Keina dzeltenā kartīte vairs nav aktuāla, jo tiek pārkvalificēta uz sarkano. Tā arī bija pirmā reize PK finālmaču vēsturē, kad kāds spēlētājs tiek noraidīts no laukuma uz neatgriešanos.

Jaunzēlandei šajā brīdī nekas cits neatlika kā doties uz priekšu, jo gaidīt vairs nebija ko un Marks Telea vairākas reizes pārlauza aizsardzības līniju, kas beigu beigās noveda pie Rieko Ioanī izrāviena, kurš tika apturēts vien pēdējā brīdī. Tiesa, Mounga tika pie iespējas sist sodu un viņš šo iespēju izmantoja.

Tas arī noslēdza pirmā puslaika rezultatīvās darbības un komandas pārtraukumā devās ie rezultāta 12:6 par labu DĀR, taču abām izlasēm bija viela pārdomām.

Otrais puslaiks sākās ar Bodena Bareta kļūdu, kas noveda pie Sijas Kolisi ātra uzbrukuma, bet jaunzēlandieši prata to apturēt uz pašas ieskaites zonas līnijas. Savukārt pec piecām minūtēm dzelteno kartīti nopelnīja Sija Kolisi, t.i., DĀR komandas kapteinis.

Tā bija labākā "All Blacks" iespēja gūt piezemējumu un pavērst maču sev par labu, taču labā situācijā, tieši pie "Springboks" ieskaites zonas, viņi zaudēja bumbu un var teikt, ka izniekoja vienu no retajām reālajām iespējām vienā piegājienā gūt piecus punktus.

Otrā iespēja bija brīdī, kad Ričijs Mounga lieliski pārrāva aizsardzības līniju, aiznesa bumbu teju līdz pašai ieskaites zonai, bet pirms tam piespēlēja Āronam Smitam., kurš bumbu arī piezemēja, taču tas netika ieskaitīts, jo tiesneši saskatīja noteikumu pārkāpumu un spēli uz priekšu.

Trešais mēģinājums gūt piezemējumu arī nevainagojās ar panākumu, bet šajā brīdī laukumā atgriezās Sija Kolisi.

Spiediens uz DĀR ieskaites zonu gan nebeidzās un ar lieliem spēkiem, izmantojot soda priekšrocību un Marks Telea atkal bija veiklāks par daudziem oponentiem, savilka uz sevi trīs oponentus un jau pēc kontakta ar piespēli atrada Bodenu Baretu, kurš piezemēja bumbu ieskaites zonas stūrī. Mounga gan realizācijā nebija precīzs, taču rezultāta starpība tika samazināta līdz minimumam.

"Gandrīz neizšķirts" spēli ne tikai saasināja, bet arī to padarīja ārkārtīgi nervozu un tas savukārt noveda pie kļūdām un neprecizitātēm izspēlēs abu komandu izpildījumā.

Interesanti, ka pēdējās 10 minūtēs Česlins Kolbī mēģināja izpildīt dropsitienu, taču tas bija pagalam neveiksmīgs, kā arī divi iepriekšējie DĀR mēģinājumi no spēles gūt trīs punktus. Savukārt dažus mirkļus vēlāk viņš arī saņēma dzelteno kartīti par piespēles pārtraukšanu, kas kārtējo reizi mainīja spēles perspektīvas.

Džordijs Barets devās izpildīt soda sitienu, kas varēja atnest vadību "All Blacks", taču viņa sitiens pa vārtiem bija nesekmīgs, tiesa bumba jaunzēlandiešiem faktiski tāpat palika un viņi varēja mēģināt punktus gūt vēlreiz.

Spēles izskaņa, protams, tika pavadīta saspringtā un nervozā gaisotnē un pa šo laiku Polards nerealizēja ceturto DĀR mēģinājumu pēc precīza dropsitiena. Savukārt Jaunzēlande vairākas reizes nespēja realizēt labas iespējas noorganizēt izšķirošo uzbrukumu.

Mača kulminācija tika sasniegta pēdējās sekundēs, kad jaunzēlandieši lieliem spēkiem mēģināja no "Springboks" rokām izraut bumbu un, iespējams, arī uzvaru, taču viņiem tas neizdevās un DĀR varēja atviegloti uzelpot, jo Veins Bārns nosvilpa mača noslēguma svilpi, kas nozīmēja, ka afrikāņi izcīnīja savu ceturto titulu un otro Viljama Veba Elisa trofeju pēc kārtas.

Interesanti, ka visas uzvaras izslēgšanas mačos DĀR ir izcīnījusi ar viena punkta pārsvaru. Šoreiz – 12:11.

Jaunzēlande – Dienvidāfrikas Republika 11:12 (6:12)

Piezemējumi: B.Barets (58) - N/A
Realizācijas: N/A - N/A
Sodi: R.Mounga (17, 38) - H.Polards (3, 13, 19, 34)
Dropsitieni:

Pasaules kauss regbijā, rezultāti

GadsČempions2. vieta3. vieta4. vieta
1987.JaunzēlandeFrancijaVelsaAustrālija
1991.AustrālijaAnglijaJaunzēlandeSkotija
1995.DĀRJaunzēlandeFrancijaAnglija
1999.AustrālijaFrancijaDĀRJaunzēlande
2003.AnglijaAustrālijaJaunzēlandeFrancija
2007.DĀRAnglijaArgentīnaFrancija
2011.JaunzēlandeFrancijaAustrālijaVelsa
2015.JaunzēlandeAustrālijaDĀRArgentīna
2019.DĀRAnglijaJaunzēlandeVelsa
2023.DĀRJaunzēlandeAnglijaArgentīna

2023. gada regbija Pasaules kausa finālturnīra labākie piezemējumu guvēji

#SpēlētājsValstsPiezemējumi
1.Vils DžordansNZL8
2.Damjens PenoFRA6
3.Lesters FainganukuNZL5
-Damjens MakenzijsNZL5
-Henrijs ArundelsENG5
-Bandī AkīIRE5
-Dārsijs GreiemsSCO5
Luiss Rīzs-ZemitsWAL5
4.Luī Bjels-BiariFRA4
-Ārons SmitsNZL4
-Kobuss ReinahsRSA4

     [+] [-]

, 2023-10-29 00:20, pirms pusgada
Visai skatāms fināls, pat nesaktoties uz to, ka Jaunzēlande 53 minūtes spēlēja mazākumā.

Uzskatu, ka Baretam nevajadzēja sist to tālo soda sitienu, jo Jaunzēlande bija pārņēmusi iniciatīvu (īpaši jau pēc Bareta piezemējuma) un vajadzēja iegūt teritoriju un iet pēc piezemējuma.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-29 00:23, pirms pusgada
Sports ir nežēlīgs. 4 gadu darbs un viena muļķīga situācija cīņas karstumā izšķir mača likteni…

  +1 [+] [-]

, 2023-10-29 00:28, pirms pusgada
spraiga, bet ne tik aizraujoša spēle, fināls tomēr, likmes augstas

  +1 [+] [-]

, 2023-10-29 00:35, pirms pusgada
Jā, nu āfrikāņi tā arī netika līdz gala līnijai..., bet ar to pietika. Nez, vai šis nav pirmais "beznosēdumu" uzvarētais fināls? Katrā ziņā nedaudz mainās arī konservatīvais regbijs. Īsta favorīta nebija, bet nu apsveikumi čempioniem. Garlaicīgi nebija. Joprojām īsti nepatīk tā kartēšanas kārtība, bet visumā čempionāts - OK!

     [+] [-]

, 2023-10-29 00:36, pirms pusgada
rezgalis007 rakstīja: Sports ir nežēlīgs. 4 gadu darbs un viena muļķīga situācija cīņas karstumā izšķir mača likteni…
Es pat nezinu vai Keina sarkanā izšķīra mača likteni, jo kopumā jau Jaunzēlande spēlēja visai labi. Tas ka Keins viņiem pietrūka cīņas epizodēs tas ir skaidrs.

Man jau ar likās, ka pēc Keina sarkanās DĀR pārņems iniciatīvu un ies uz priekšu, bet šamie izvēlējās turēt 9-3 un 12-6 vadību, pat nemēģināja iet uz priekšu. Tik pēc Bareta piezemējuma DĀR kaut cik sāka iet uz priekšu.

     [+] [-]

, 2023-10-29 00:38, pirms pusgada
Alus&čipsi rakstīja: Jā, nu āfrikāņi tā arī netika līdz gala līnijai..., bet ar to pietika. Nez, vai šis nav pirmais "beznosēdumu" uzvarētais fināls? Katrā ziņā nedaudz mainās arī konservatīvais regbijs. Īsta favorīta nebija, bet nu apsveikumi čempioniem. Garlaicīgi nebija. Joprojām īsti nepatīk tā kartēšanas kārtība, bet visumā čempionāts - OK!
2007. gadā DĀR ar uzvarēja bez piezemējumiem. Toreiz finālā vispār nebija piezemējumu.

     [+] [-]

, 2023-10-29 00:45, pirms pusgada
Lukstins88 rakstīja: 2007. gadā DĀR ar uzvarēja bez piezemējumiem. Toreiz finālā vispār nebija piezemējumu.
Jā, tā laikam bija, un ari Francijā. Bet vai tur nebija kaut kādi disallowotie pa vidu?

  -1 [+] [-]

, 2023-10-29 01:06, pirms pusgada
Nu īsta milžu cīņa.Bet nu subjektīvs gan tas regbijs,iedot finālā noraidījumu..Saliecies DĀR spēlētājs gāja uz priekšu,sanāca protams satvert kakla rajonā,nu dzelteno būtu atstājuši,domāju Jau zēlande nolauztu,nu DĀR vienk.atkal noveicās.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-29 01:24, pirms pusgada
Līdzīgi kā itāļi nogalināja uzbrukuma futbolu tā DĀR nogalina uzbrukuma regbiju. Bet tā komandas priekšā cepuri nost (it sevišķi tam matainajam ar 9. nr., kas bija visur). Dikti gribējās, lai All bleck pārņem vadību spēlē, tad būtu beigās kļūtu ļoti interesanti.

  +3 [+] [-]

, 2023-10-29 01:26, pirms pusgada
Jaunzēlandei jau spēles beigās bija pat divas iespējas izvirzīties vadībā otrā puslaikā-vajadzēja trāpīt to svarīgo realizāciju Moungam,bet aizsita garām.Un tad bij pēdējā,manuprāt ,reālā iespēja Baretam no soda sitiena spēles beigās,lai izvirzītu Jaunzēlandi vadībā,bet arī aizsita garām.
DĀR aizvadīja ļoti smagas spēles sākot ar 1/4 finālu.Un visu laiku tās bij gribasspēka uzvaras.Kad katrs punkts ir svarīgs.Pat Česlins Kolbi pamanījās,caur nevaru,aizskriet reaktīvā atrumā un paspēt nobloķēt francūža realizāciju,kas sķiet diezgan nereāli,bet tā notika.
Nu un protams Polarda dzelzs nervi realizācijās un soda sitienos.Sākot ar 1/4 finālu izsķirosos punktus DĀR labā guva tiesi Polards.
Vispār sis bij nu ļoti interesants PK.Tik saspringtas spēles un piekam daudzas,kaut kas tāds nebij laikam bijis.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-29 01:42, pirms pusgada
Nu Jaunzēlandei pret Īriju ar nekāda pastaiga nebija - no spēlēm ko redzēju šī šķita pati skatāmākā. Skatoties finālu ar piezagās jautājums, kā DĀR pret īriem ietu.

     [+] [-]

, 2023-10-29 08:00, pirms pusgada
Alus&čipsi rakstīja: Jā, tā laikam bija, un ari Francijā. Bet vai tur nebija kaut kādi disallowotie pa vidu?
Jā, angļiem bija disallowed piezemējums, bet nu tur vēl līdz šai dienai daudzi uzskata, ka austrāļu videotiesnesis nozaga angļiem piezemējumu.
Arī vakardien Jaunzēlandei bija disallowed piezemējums, bet nu tur tiešām bija spēle uz priekšu.

  +2 [+] [-]

, 2023-10-29 08:14, pirms pusgada
DĀR pret īriem spēlēja grupu fāzē un zaudēja 8:13

  -1 [+] [-]

, 2023-10-29 08:54, pirms pusgada
hiro1005 rakstīja: DĀR pret īriem spēlēja grupu fāzē un zaudēja 8:13
Grupu turnīrs ir pavisam kas cits

Tikpat labi DĀR ļāva īriem uzvarēt, lai 1/4finālā nebūtu jāspēlē pret Jaunzēlandi, kuri jau tai brīdi bija zaudējuši francūžiem

  -2 [+] [-]

, 2023-10-29 09:11, pirms pusgada
Nu tāds Latvijas basketbola 1/4 cienīgs rezultāts... ne PK fināls regbijā!
P.S. Gandrīz vai atgādina EU super komandu futbola spēli, kur laukumā 95-99 minūtes blēņojas 22 miljonāri, lai spēle beigtos ar rezultātu 0:0...

     [+] [-]

, 2023-10-29 09:19, pirms pusgada
Lukstins88 rakstīja: Grupu turnīrs ir pavisam kas cits

Tikpat labi DĀR ļāva īriem uzvarēt, lai 1/4finālā nebūtu jāspēlē pret Jaunzēlandi, kuri jau tai brīdi bija zaudējuši francūžiem
Tukša muldesana. Ne Tu esi komandai tuvumā, lai būtu pamats šādām runām.

  -1 [+] [-]

, 2023-10-29 10:02, pirms pusgada
Nav nekad bijušas runas, ka vajag pamainīt punktu sistēmu nedaudz vēl par labu piezemējumiem, par sliktu sodiem? Nē, nu gan jau ir ok viss, vnk finālā prasītos, lai uzvar tā komanda ar piezemējumu.

  +2 [+] [-]

, 2023-10-29 10:07, pirms pusgada
Es Black Bullet rakstīja: Nav nekad bijušas runas, ka vajag pamainīt punktu sistēmu nedaudz vēl par labu piezemējumiem, par sliktu sodiem? Nē, nu gan jau ir ok viss, vnk finālā prasītos, lai uzvar tā komanda ar piezemējumu.
Pie kā tas novedīs esi padomājis?
Nu, kā variants, tad sodus pelnīs daudz drošāk, jo punktus par to zaudēt varēs mazāk un, kā rezultāts, spēle kļūs bīstamāka.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-29 10:08, pirms pusgada
#22924 rakstīja: Nu tāds Latvijas basketbola 1/4 cienīgs rezultāts... ne PK fināls regbijā!
P.S. Gandrīz vai atgādina EU super komandu futbola spēli, kur laukumā 95-99 minūtes blēņojas 22 miljonāri, lai spēle beigtos ar rezultātu 0:0...
Pilnīgi otrādi, tāds rezultāts tieši liecina par maksimālu kapāšanos, kad nav iespējams izlīst cauri.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-29 10:12, pirms pusgada
Fantastiska spēle. Tiešām nenožēloju ne minūti, kuru veltīju šim lielajam notikumam. Šādiem ir jābūt īstiem fināliem. Sveicu DĀR ar lielisku panākumu! Visu cieņu arī "All Blacks".

     [+] [-]

, 2023-10-29 10:17, pirms pusgada
Juris Miņins rakstīja: Pie kā tas novedīs esi padomājis?
Nu, kā variants, tad sodus pelnīs daudz drošāk, jo punktus par to zaudēt varēs mazāk un, kā rezultāts, spēle kļūs bīstamāka.
Droši vien, ka taisnība. Skaidrs, ka sodi ļoti organizē to spēli, lai tajās čupās nesākas pilnīgs bezpriģels, par to esmu domājis. Bet katrs sods tomēr ir arī izspēlējams, pretiniekam palielinās iespējas piezemēt. Un vēl taču ir dzeltenās un sarkanās kartiņas, ja pārāk aizraujas.

Bet zinot, cik ļoti regbijā par visu piedomāts, ticu, ka tieši šāda punktu attiecība ir ļoti rūpīgi pārdomāta un ir optimāla.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-29 10:22, pirms pusgada
Es Black Bullet rakstīja: Droši vien, ka taisnība. Skaidrs, ka sodi ļoti organizē to spēli, lai tajās čupās nesākas pilnīgs bezpriģels, par to esmu domājis. Bet katrs sods tomēr ir arī izspēlējams, pretiniekam palielinās iespējas piezemēt. Un vēl taču ir dzeltenās un sarkanās kartiņas, ja pārāk aizraujas.

Bet zinot, cik ļoti regbijā par visu piedomāts, ticu, ka tieši šāda punktu attiecība ir ļoti rūpīgi pārdomāta un ir optimāla.
Punktu sistēma regbijā tiešām ir pārdomāta un ne pirmo gadu desmitu akceptēta. Tur viss ir ok.

Par spēles gaitu - dažādi gadās. Tā pati DĀR pret Franciju (un Francija pret DĀR) ceturtdaļfinālā uguņoja. Pusfinālā un finālā kopā gan guva tikai vienu piezemējumu. Tas ir regbijs un tieši tāpēc tas ir interesants.

Nosacīti, arī basketbolā nevinnē tā komanda, kas samet vairāk trīspunktniekus vai sadanko vairāk bumbas. Jākrāj punkti.

     [+] [-]

, 2023-10-29 10:30, pirms pusgada
Juris Miņins rakstīja: Punktu sistēma regbijā tiešām ir pārdomāta un ne pirmo gadu desmitu akceptēta. Tur viss ir ok.

Par spēles gaitu - dažādi gadās. Tā pati DĀR pret Franciju (un Francija pret DĀR) ceturtdaļfinālā uguņoja. Pusfinālā un finālā kopā gan guva tikai vienu piezemējumu. Tas ir regbijs un tieši tāpēc tas ir interesants.

Nosacīti, arī basketbolā nevinnē tā komanda, kas samet vairāk trīspunktniekus vai sadanko vairāk bumbas. Jākrāj punkti.
Drīkst uzzināt Tavu viedokli saistībā ar komandu skaita palielināšanu nākošajā PK?

  +1 [+] [-]

, 2023-10-29 11:08, pirms pusgada
H.E.N.R.Y. rakstīja: Drīkst uzzināt Tavu viedokli saistībā ar komandu skaita palielināšanu nākošajā PK?
Laba ideja, slikts izpildījums.
Nav jēgas kaut ko palielināt, ja komandas ir maz-konkurētspējīgas. Ja elite atsakās spēlēt pat ar otrā ešelona komandām, nemaz nerunājot par zemākiem līmeņiem, tad regbijs kā sports neaugs. Vai arī, ja agus, tad "par spīt" nevis "tāpēc, ka".

PK dalībnieku skaita palielināšana bija loģiska, taču tā noteikti nav pirmā prioritāte. Jo vēl vairāk, ka pamatojums bija ASV iespējamā netikšana uz finālturnīru. Neviens nedomā kā to ASV uzkačāt līdz TOP līmenim (visas iespējas), bet vnk iedod "nabagu apliecību".

  -3 [+] [-]

, 2023-10-29 11:31, pirms pusgada
Lielākais notikums sportā 2023 gadā bet pa LV TV neradīja...

  +1 [+] [-]

, 2023-10-29 11:41, pirms pusgada
xloco rakstīja: Lielākais notikums sportā 2023 gadā bet pa LV TV neradīja...
Jo tiesību īpašnieki prasīja nereālu naudu.

     [+] [-]

, 2023-10-29 15:00, pirms pusgada
xloco rakstīja: Lielākais notikums sportā 2023 gadā bet pa LV TV neradīja...
????
PK Basī bija lielāks notikums atjēdzies

     [+] [-]

, 2023-10-29 17:00, pirms pusgada
Juris Miņins rakstīja: Pie kā tas novedīs esi padomājis?
Nu, kā variants, tad sodus pelnīs daudz drošāk, jo punktus par to zaudēt varēs mazāk un, kā rezultāts, spēle kļūs bīstamāka.
Punktu sistēma jau rez tika mainīta, agrāk par piezemējumu bija 4 punkti. Ņemot vērā, kā spēle attīstās, es domāju, ka objektīvi būtu piezemējumus skaitīt par 6 punktiem, atstāt sodu 3 punktu vērtībā, realizāciju 2 punkti, kartiņas pa 2 vai 3 ar noraidījumu no 5-10 min