Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Vai Itālija ierakstīs jaunu lappusi savā un pasaules regbija vēsturē?

Juris Miņins
Juris Miņins

Vai Itālija ierakstīs jaunu lappusi savā un pasaules regbija vēsturē?
Sems Vaitloks, Foto: Zupamress.com/Scanpix

Šovakar 2023. gada Pasaules kauss regbijā turpināsies ar Itālijas un Jaunzēlandes spēli. Jaunzēlandiešiem šajā cīņā ir nepieciešama uzvara, jo pretējā gadījumā viņiem turnīrs faktiski būs beidzies priekšlaicīgi.

Lionas Olimpiskā stadiona laukumā piektdienas vakarā dosies Jaunzēlandes un Itālijas izlases. Duelis, kuram pirms turnīra lielu uzmanību daudzi nepievērsa, taču šobrīd likmes uz šo cīņu ir paaugstinājušās.

Iemesls tam ir ļoti vienkāršs – Jaunzēlandes izlases zaudējums turnīra atklāšanas cīņā, kurā "All Blacks" piekāpās Francijai ar 13:27. Tas nozīmēja, ka, spēle pret Itāliju, ja vien itāļi būs uzvarējuši abus savus pirmos mačus, nomināli būs cīņa par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Itālijas izlase, jeb "Gli Azzurri", savas spēles vinnēja, pārspējot gan Namībiju, gan Urugvaju, turklāt izdarīja to ar bonusa punktiem (attiecīgi, 52:8 un 38:17), kas pēc diviem mačiem viņiem dod perfektu bilanci. Vai itāļi šajos mačos parādīja ko īpašu? Nez vai, taču viņi parādīja stabilu spēli un spēju iesākto novest līdz galam, kas līdz šim viņiem bija sāpīgs un nestabils spēles moments.

Jaunzēlandes sniegums šajā PK pagaidām īsti nav vērtējams, jo jau pieminētajā cīņā pret Franciju viņi, godīgi sakot, spēlēja slikti - kļūdījās piespēlēs, pieļāva daudz tehniskā brāķa, pārkāpa noteikumus. Savukārt spēle pret Namībiju šāda ranga komandām noteikti nav nekāds rādītājs, jo starpība meistarībā ir grandioza, kas bija arī redzams rezultātā – 71:3.

Itālija, godīgi sakot, arī nav komanda, kura spētu radīt galvassāpes "All Blacks", taču tas ir Pasaules kausa finālturnīrs, kurā vienā spēlē var notikt jebkas un itāļi šobrīd noteikti ir labā formā, lai šo "jebko" arī mēģinātu izdarīt.

Atskatoties uz vēsturi, Itālija un Jaunzēlande savā starpā ir spēlējušas 14 reizes un visos 14 gadījumos jaunzēlandieši ir svinējuši panākumus, turklāt, ar ļoti lieliem rezultātiem. Pēdējo divu PK ciklu laikā ir aizvadītas trīs spēles un tajās šobrīd Aiena Fostera trenētā komanda ir uzvarējusi ar 47:9, 66:3 un 68:10. Savukārt kopējā 15 maču gūto un zaudēto punktu attiecība mačos pret Itāliju jaunzēlandiešiem ir +727.

Te arī var piebilst, ka Itālijas izlase nekad arī nav spējusi pieveikt Jaunzēlandes otrās komandas. Vienīgais gadījums, kad spēlē pret "All Blacks" itāļi nezaudēja ir 2019. gada Pasaules kausa finālturnīrs, kurā abu komandu spēle tika atcelta taifūna "Hagibis" dēļ. Turnīra tabulā abas komandas saņēma punktus par tehnisko neizšķirtu.

Paskatoties turnīra tabulu, var redzēt, ka, ja šajā mačā uzvarēs Itālija, tad visas jaunzēlandiešu cerības uz spēlēšanu izslēgšanas mačos būs beigušās, jo no A grupas tālākajām cīņām būs kvalificējušās Francija un Itālija. Savukārt Jaunzēlandes uzvaras gadījumā, lai arī intrigas būs mazāk, taču viss izšķirsies pēdējās cīņās, kurā "All Blacks" tiksies ar "Los Teros", jeb Urugvaju, bet "Gli Azzurri" pretiniekos būs "Les Bleus", jeb Francijas izlase.

Jāpiebilst, ka šī būs īpaša spēle gan Semam Vaitlokam, gan visam Jaunzēlandes regbijam, jo uzbrucējs aizvadīs savu 149. maču "All Blacks" rindās, tādējādi kļūstot par mačiem bagātāko Jaunzēlandes izlases spēlētāju. Iepriekšējā spēlē viņš šajā rādītājā panāca bijušo izlases kapteini Ričiju Makovu.

2023. gada Pasaules kauss regbijā, finālturnīrs

A grupa

#KomandaSUNZP
1.Francija330013
2.Itālija220010
3.Jaunzēlande21015
4.Urugvaja31025
5.Namībija40040

     [+] [-]

, 2023-09-29 21:00, pirms 7 mēnešiem
Atkal var atkārtoties,kas jau kļūst ,manuprāt par ieradumu,kas seko līdz PK regbijā-Klāt ir nedēļas nogale.
Un var iekārtoties tā ērtāk klubkrēslā,ar kafijas tasi vienā rokā un ar cepumiem otrā,lai pavērotu visaugstākās raudzes regbija spēles PK.