Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Japāņi tiek galā ar mazākumā palikušo Samoa

Juris Miņins
Juris Miņins

Japāņi tiek galā ar mazākumā palikušo Samoa
Foto:AFP/Scanpix

28 : 22

Japāna - Samoa

Japānas regbija izlase šovakar izcīnīja savu otro panākumu 2023. gada Pasaules kausa finālturnīrā ar 28:22 pārspējot Samoa komandu, kura lielu cīņas daļu pavadīja spēlējot mazākumā.

Abas izlases spēles sākumā meklēja iespējas kā tikt līdz pretinieku ieskaites zonai, taču samoāņi pārņēma īstermiņa spēles iniciatīvu un "Manu Samoa" uzbrukumi pamazām kļuva nozīmīgāki, tiesa, pie punktiem nesanāca tikt un mērķi nesasniedza arī tāls soda sitiens.

Kad mača šūpoles sāka virzīties pretējā virzienā Japāna jau sāka veidot savus uzbrukumus un, ja pirmie mēģinājumi nebija diez ko veiksmīgi, tad beigu beigās viņi pie pieciem punktiem tika. Dinamiskā uzbrukumā par visiem veiklāks izrādījās Pīters Labušāns.

Uz šo uzbrukumu samoāņi atbildēja ar savu ilgu un sistemātisku ofensīvu, kas gan aizveda līdz trim punktiem, taču tie jau bija pirmie samoāņu punkti mačā, kas, turklāt, rezultāta starpību samazināja līdz četriem punktiem.

Uz to Japāna arī atbildēja ar trim punktiem, taču tas vēl nebija viss, Bijušais komandas kapteinis Maikls Leičs laukuma mala notvēra bumbu un guva piezemējumu, bet Džeko Peipers pēc šīs epizodes atgriezās pie tā, kas notika mirkli iepriekš un papildus šim parādīja dzelteno kartīti saspēles vadītājam Džonatanam Taumateinī.

Šota Horī gan izdomāja, ka tas būs negodīgi un tāpēc izpildīja savu noteikumu pārkāpumu un komandu spēku samēri tika novienādoti. Samoāņi šo dāvanu nevarēja neizmantot un Seilala Lāms, kopā ar kolēģiem, ienesa bumbu ieskaites zonā. Tiesa, realizācijas sitiens Kristiana Leliafano izpildījumā bija neveiksmīgs un kopumā ex-valabijam šis PK bumbas raidījumu kontekstā nav bijis diez ko sekmīgs.

Otrais puslaiks iesākās ar abu komandu cīņu, bet pie rezultāta tūlītējām izmaiņām tā nenoveda un kopumā nekas interesants laukumā īsti arī nenotika līdz brīdim, kad Bens Lāms saņēma dzelteno kartīti par bīstamu tvērienu.

Japāna, sev ierastajā stilā, šo oponentu kļūdu izmantoja. Otro piezemējumu mačā veica Kazuki Himeno. Samoāņi varēja priecāties, ka realizācijas sitiens nebija precīzs, taču prieki bija īsi, jo drīz pēc tam mača tiesnesis Džako Peipers paziņoja, ka Lāms laukumā atgriezties nevarēs, jo viņa pārkāpums ir pārkvalificēts uz sarkano kartīti.

"Manu Samoa" šajā situācijā sāka nervozēt, pārkāpa noteikumus, mēģināja diskutēt ar tiesnesi, taču tas viss viņiem neko nedeva, jo Peipers sistemātiski un nepielūdzami fiksēja katru epizodi un tas, protams, nāca par labu Japānai.

Dankans Paiaua bija tas, kurš noslēdza lēnu, bet mērķtiecīgu Samoa uzbrukumu, kura laikā Japānas aizsargi darbojās diezgan slinki. Par to viņi tika sodīti, bet Leliafano šoreiz bija precīzs, samazinot rezultāta starpību līdz 10 punktiem, taču tas samoāņus īsti apmierināt nevarēja.

Japāņi atkal atbildēja ar trim punktiem, taču Kristians Leliafano izmantoja nelielu nesaprašanos pēc pašu samoāņu spēlētāja savainojuma un ienesa bumbu ieskaites zonā, kā arī pats iesita realizācijas sitienu. Tas nozīmēja, ka, Samoa pēdējās sekundēs bija jāgūst piezemējums un jābūt precīzai realizācijai, lai izraut panākumu, taču, lai arī viņiem bija iespēja vismaz pamēģināt ko līdzīgu izdarīt, izšķirošajā brīdī neprecīza auta izspēle visus labos plānus pārsvītroja.

Japāna – Samoa 28:22 (17:8)

Piezemējumi: P.Labušāns (13), M.Leičs (32), K.Himeno (49) – S.Lāms (38), D.Paiaua (65), K.Leliafano (78)
Realizācijas: R.Matsuda (15, 33) – K.Leliafano (66, 79)
Soda sitieni: R.Matsuda (28, 56, 75) - A.Leulia (25)
Dropsitieni:

2023. gada Pasaules kauss regbijā, finālturnīrs

D grupa

#KomandaSUNZP
1.Anglija330014
2.Japāna32019
3.Samoa31026
4.Argentīna21014
5.Čīle30030

     [+] [-]

, 2023-09-29 01:04, pirms 7 mēnešiem
Juri , kas tev ar tiem cipariem? Japānai un Samoa 2 spēles?