Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"All Blacks" Pasaules rangā atkal noslīd uz visu laiku zemāko pozīciju

Juris Miņins
Juris Miņins

"All Blacks" Pasaules rangā atkal noslīd uz visu laiku zemāko pozīciju
Foto:AFP/Scanpix

Jaunzēlandes regbija izlase, pēc tam kā aizvadītajā nedēļas nogalē Regbija čempionāta mačā ar 18:25 piekāpās Argentīnai, Starptautiskās regbija savienības ("World Rugby") Pasaules reitingā ir noslīdējusi uz piekto pozīciju.

Jaunzēlandes izlase jau ilgāku laiku nedemonstrē to sniegumu, ko no šīs komandas gaida gan tās līdzjutēji, gan visa regbija sabiedrība, jo pēdējos astoņos mačos viņi sešas reizes ir piedzīvojuši zaudējumus. Ja neveiksmes pret Īriju vai Dienvidāfrikas Republiku vēl varēja norakstīt uz augstu pretinieku konkurences līmeni, tad zaudējums savās mājās pret Argentīnu, kas iepriekš vispār tikai vienreiz bija spējusi pieveikt "All Blacks", bija diezgan liels šoks Aiena Fostera trenētajai komandai.

Par paša Fostera, kura vadībā jaunzēlandieši no pasaules dominējošākās regbija izlases ir kļuvusi par elites līmenī ļoti neizteiksmīgu vienību, likteni gan vēl tiks lemts, taču pagaidām Jaunzēlandes komanda ir piedzīvojusi ne to patīkamāko situāciju, proti, noslīdējusi uz visu laiku sliktāko pozīciju Pasaules reitingā – piekto vietu.

Jāpiebilst gan, ka piektajā vietā viņi bija pirms Regbija čempionāta otrās kārtas, taču pieveicot DĀR, spēja pakāpties pozīciju augstāk. Ja "All Blacks" spētu pieveikt "Los Pumas", tad viņi paceltos uz trešo pozīciju.

Tikmēr pati Argentīna, pēc vēsturiskā panākuma uz Jaunzēlandes zemes, ir pakāpusies divas pozīcijas augstāk un ieņem septīto vietu.

Reitinga līderi vēl aizvien ir Īrijas izlase, bet aiz tās ir Francija, DĀR un Anglijas komandas.

Latvijas izlases pozīcijas nav mainījušās un mūsu regbija izlase, tāpat kā pirms nedēļas, ieņem 63. vietu 109 "World Rugby" reitingā iekļauto izlašu reitingā.

"World Rugby" reitings, Top-20, 29.08.2022.

#Komanda
1.Īrija
2.Francija
3.DĀR
4.Anglija
5.Jaunzēlande
6.Austrālija
7.Argentīna
8.Skotija
9.Velsa
10.Japāna
11.Samoa
12.Fidži
13.Gruzija
14.Itālija
15.Spānija
16.Tonga
17.Rumānija
18.Urugvaja
19.ASV
20.Portugāle

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/