Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

PK ieguvēji pievienojas Japānas regbija klubiem

PK ieguvēji pievienojas Japānas regbija klubiem
Makazole Mapimpi
Foto: AFP/Scanpix

Vairāki Dienvidāfrikas Republikas regbisti, kas vēl pagājušā gada rudenī palīdzēja savai izlasei triumfēt Pasaules kausā, ir paziņojuši, ka savas karjeras turpinās Japānā.

Nav noslēpums, ka 2020. gada koronvīrusa pandēmija ir būtiski ietekmējusi pasaules sportu un regbijs nav izņēmums. Vīrusa dēļ ir pārtraukti daudzi nacionālie čempionāti, Francijā ir nolemts 2019./2020. gada sezonu neizspēlēt līdz galam, bet dienvidu puslodes spēcīgāko klubu turnīrs "Super Rugby" ir atjaunots, taču notiek pēc savas shēmas, proti, Austrālijas un Jaunzēlandes komandas izspēlē vietējos čempionātus, bet DĀR klubi gan mačus neaizvada.

Lai nodrošinātu spēļu praksi saviem vadošajiem regbistiem, DĀR regbija savienība ir atļāvusi saviem spēlētājiem pievienoties citu valstu komandām. Interesanti, ka šajā situācijā vairāki dienvidāfrikāņi ir izvēlējušies atgriezties savā "laimīgajā zemē", t.i., pievienoties Japānas čempionāta komandām.

Tā Fransuā Marē un Toms Māršals pievienosies DĀR trenera Johana Akermana vadītajai "NTT Docomo Red Hurricanes" komandai un tāpat bijušais Glosteras un Johanesburgas "Lions" treneris gaida, kad uz Japānu pārcelsies Makazole Mapimpi, kurš 2019. gada Pasaules kausā ne tikai palīdzēja savai izlasei tikt pie Viljama Veba Elisa balvas, bet ar sešiem piezemējumiem bija arī turnīra otrais labākais uzbrukumu noslēdzējs, sesto veiksmīgo uzbrukumu veicot finālmačā.

Bez dienvidāfrikāņiem Akermans savā komandā ir piesaistījis vēl vairākus citus regbistus, tajā skaitā Velsas izlases kandidātu Ovenu Viljamsu.

Savukārt Fransuā Mosterts pievienosies "Honda Heat" komandai, kur, visdrīzāk, aizstās uz Īriju aizbraukušo citu DĀR 2019. gada zelta sastāva dalībnieku Rūdolfu Snīmanu, kurš pievienojās Mansteras komandai.

Kā arī…

- Francijas mediji ziņo, ka vietējā čempionāta viena no vājākajām komandām Ažēna, pēc tam kā izgāzās viņu mēģinājums tikt pie DĀR izlases spēlētāja Eltona Jantīza, lenc Anglijas Premjerlīgā spēlējošo Gabrielu Ibitodži, kā arī viņa komandas biedru "Harlequins" rindās Bretu Hēronu.

- Savukārt austrāliešu regbija veterāns Mets Gito, iespējams, tik ātri savus bučus uz nagliņas vis nekārs, jo tiek baumots, ka viņš izmantos pēdējā laika "karstāko" piedāvājumu – pievienosies kādai no ASV MLR komandai.

Izmantotie resursi:
https://www.ultimaterugby.com/


Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.