Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Fidži uzvar trešajā Pasaules sērijas posmā pēc kārtas un izvirzās pirmajā vietā

Juris Miņins
Juris Miņins

Fidži uzvar trešajā Pasaules sērijas posmā pēc kārtas un izvirzās pirmajā vietā
Foto: AFP/Scanpix

Fidži regbija-7 izlase šodien Singapūras turnīra finālā ar 28:22 pārspēja Austrālijas valstsvienību, tādējādi triumfējot jau trešajā sezonas posmā pēc kārtas.

Fidži izlasei iepriekšējā Pasaules sērijas sezona, kas sekoja pēc Rio izcīnītajām zelta medaļām pirmajā olimpiskajā regbija-7 turnīrā, nebija diez ko veiksmīga, jo tajā pārtrūka viņu uzvaru sērija, triumfējot DĀR komandai. Šogad, izskatās, salu valsts pārstāvji ir apņēmības pilni reabilitēties.

Tiesa, stāstījums par Singapūras turnīru ir jāsāk no sākuma. Grupu turnīrā Fidži komanda bija viena no tām, kura nezaudēja nevienā mačā, tiesa viņu apakšgrupas sastāvs arī nebija tas stiprākais, jo pretī stājās Spānija, Japāna un Krievija. Pieveicot savus tiešos pretiniekus un bezcerīgi zaudējot Fidži, otrajā vietā grupā ierindojās Spānija.

Ja vienā grupā ir nomināli vājāks sastāvs, tad citās konkurencei jābūt sīvākai un tā arī bija. B grupā visus pretiniekus pieveica Anglija, kas šosezon spēlē ļoti nevienmērīgi, bet otro vietu ieņēma Kenija, kas pārspēja kā Franciju, tā arī ASV. C grupā "aiz borta" palika Kanāda, kā arī šajā sezonā brīžiem ļoti konkurētspējīgu regbiju demonstrējošā Argentīna, ļaujot tālākai cīņai par uzvaru posmā cīnīties kā DĀR, tā arī Samoā valstsvienībām. Visbeidzot, D grupā, jau vērojot komandu sastāvus, bija skaidri redzams, ka Skotijai un Velsai būs grūti cīnīties ar Jaunzēlandi un Austrāliju, tāpēc abu Okeānijas reģiona valstu izlašu kvalificēšanās tālākajai cīņai nav nekas pārsteidzošs.

Izslēgšanas mačos kopumā nekādi lielie pārsteigumi netika fiksēti, ja vien neskaita to, ka Fidži, lai nonāktu līdz finālam, vispirms pieveica Jaunzēlandi (24:19), bet tad arī DĀR (12:10), izšķirošajā mačā tiekoties ar vēl vienu kopvērtējuma pirmā četrinieka komandu, Austrāliju. Arī šajā mačā "Lidojošie fidžieši" izrādījās pārāki – 28:22. Līdz ar to Fidži valstsvienība ir izcīnījusi ceturto uzvaru šīssezonas Pasaules sērijā. Interesanti, ka trīs no šīm uzvarām pašlaik ir gūtas pēc kārtas, bet piecu turnīru nogrieznī Fidži ir uzvarējuši četros. Tāpat ir jāpiemin, ka šis panākums ļāva viņiem izvirzīties pirmajā vietā turnīra tabulā.

Otrajā vietā ierindojās anglija, kas izšķirošajā mačā ar 26:24 tika galā ar DĀR valstsvienību.

Par turnīra rezultatīvāko piezemējumu guvēju ar astoņiem piecu punktu uzbrukumiem kļuva ASV izlases ātrais spēlētāks Kārlins Ailss, bet otrajā vietā, ar septiņiem piezemējumiem, ierindojās Siviva Sojizvapi no DĀR.

Pasaules sērijā šosezon ir paredzēti vēl divi posmi – Parīzē un Londonā, pēc kuriem tad arī noskaidrosies čempions. Tas gan vēl nebūs viss, jo šogad Sanfrancisko norisināsies arī Pasaules kauss regbijā-7, kas, līdz ar olimpiskajām spēlēm, ir šī sporta veida viens no nozīmīgākajiem turnīriem.

2017./2018. gada Pasaules sērija regbijā-7

#KomandaPunkti
1.Fidži145
2.DĀR141
3.Jaunzēlande120
4.Austrālija108
5.ASV93
6.Kenija93
7.Argentīna92
8.Anglija88
9.Samoa55
10.Skotija51
.........

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/