Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija izlases treneris Lisko palīdzēs arī regbija 7 izlasē

Rolands Eliņš

Regbija izlases treneris Lisko palīdzēs arī regbija 7 izlasē
Sergejs Lisko
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Panākta vienošanās starp Latvijas regbija 7 izlases vadību un Latvijas regbija valstsvienības galveno treneri Sergeju Lisko par viņa asistēšanu regbija 7 izlases galvenajam trenerim Edmundam Ščavinskam darbā ar šo komandu, kura jūnijā startēs divos Eiropas čempionāta posmos.

Piekrišanu regbija 7 izlases treneru štāba pastiprināšanai ir devis Latvijas Regbija federācijas prezidents Aleksandrs Zuments.

Lisko strādās regbija 7 izlasē no 22. maija līdz Eiropas čempionāta A divīzijas sacensību otrā posma noslēgumam, un palīdzēs Lietuvas speciālistam Ščavinskam, kurš Latvijas regbija 7 izlasi trenē otro gadu. Gaidāmās sacensības ietilpst 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas sistēmā.

A divīzijas turnīra uzvarētāja noteikti (vai vēl kāda komanda, atkarīgs no Eiropas vadošo komandu rezultātiem ”Sevens World Series”), turpinās Rio kvalifikācijas cikla nākamajā posmā, kas paredzēts 25. un 26. jūlijā.

Eiropas čempionāta A divīzijas pirmajā turnīrā, kas 6. un 7. jūnijā notiks Estergomā (Ungārijā), Latvija ir izlikta ar 7. numuru un pirmajā dienā cīnīsies ar Rumāniju (1.), Izraēlu (6.) un Čehiju (12.). Komandas grupās ir saliktas pēc pagājušā gada rezultātiem. Otrajā dienā notiks spēles par vietām šajā turnīrā pēc kura, atbilstoši izcīnītajām vietām Estergomā, komandas tiks salozētas trijos četriniekos otrajam turnīram, kas 20. un 21. jūnijā notiks Gdaņskā (Polijā).
Labākā komanda pēc diviem A divīzijas turnīriem, 2016. gadā iegūs tiesības startēt ”Sevens Grand Prix Series”, bet komandas, kas ieņems 11. un 12. vietu, nākamajā sezonā spēlēs B divīzijā.

Krievijas speciālists Lisko ir Latvijas regbija valstsvienības galvenais treneris kopš 2012. gada rudens.

Informāciju sagatavoja:
Valtens Nikans

     [+] [-]

, 2015-04-29 23:21, pirms 9 gadiem
beidzot Zuments atjēdzies no leišu zombējuma