Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Austrālijas regbisti uzvar savās mājās

Juris Miņins
Juris Miņins

Austrālijas regbisti uzvar savās mājās
Foto:AFP/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē regbija-7 Pasaules sērijā tika izspēlēts trešais posms, kas komandas bija aizvedis uz Austrāliju. Mājnieki gan nebija pārāk viesmīlīgi, jo finālā ar 29:0 pārspēja DĀR.

Pēc ilgāka pārtraukuma pasaules labākās regbija-7 izlases atkal tikās Pasaules sērijas ietvaros, aizvadot trešo posmu, kas norisinājās Austrālijā, Sidnejas pilsētā.

Jāsaka, ka lielu pārsteigumu grupu turnīra posmā nebija un galvenajā izslēgšanas maču turnīrā tika visi galvenie favorīti. No A grupas tās bija Fidži un Jaunzēlandes izlases, no B grupas tālāk tika Argentīna un Kenija, C grupu cīņā par titulu pārstāvēja DĀR un Anglija, bet par divām spēcīgākajām D grupas komandām kļuva Austrālija un ASV.

Tiesa, ja mēs runājam par izslēgšanas mačiem, tad tajos gan bija negaidīti rezultāti. Tā, piemēram, savu pirmo uzvaru sezonā guva Krievijas izlase, zaudētāju izslēgšanas maču zarā ar 17:12 pārspēja Skotiju, tādējādi izvairoties no pēdējās vietas sacensību posmā. Tiesa, jau nākošajā spēlē krievi atzina Francijas pārākumu ar 0:22.

Savukārt uzvarētāju turnīrā jau pirmajā izslēgšanas maču kārtā zaudējumu piedzīvoja Fidži, kas ar 7:24 piekāpās ASV. Tāpat jāpiebilst, ka Argentīna jau cetrutdaļfinālā no turpmākās cīņas par uzvaru posmā izslēdza Angliju – 10:0.

Pusfinālā argentīnieši gan paši dabūja "sauso" zaudējumu, ar 0:28 piekāpjoties Austrālijai, bet otrajā pusfinālā DĀR ar 35:7 pārspēja ASV. Finālā intriga gan izpalika, jo mājnieki svinēja panākumu ar 29:0. Trešo vietu ieguva argentīnieši, kuri ar 31:10 pārspēja ASV.

Tiesa, lai arī dienvidāfrikāņi zaudēja finālā, tas neietekmēja viņu pozīciju Pasaules sērijasa kopvērtējumā, kurā viņi vēl aizvien ir pirmie, jo nevienā no trim posmiem nav finišējuši zemāk par trešo vietu. Tiesa, vien četru punktu attālumā no viņiem ir Jaunzēlande, bet trešajā vietā ir Austrālija.

World Rugby Sevens Series, Kungi

#DubaijaKeiptauna
1.DĀRJaunzēlandeAustrālija
2.JaunzēlandeArgentīnaDĀR
3.AnglijaDĀRArgentīna
4.FidžiKanādaASV
5.AustrālijaFidžiJaunzēlande
6.SamoaASVFidži
7.KenijaAnglijaAnglija
8.SkotijaFrancijaKenija
9.FrancijaAustrālijaFrancija
10.SpānijaSpānijaVelsa
11.KanādaSamoaKrievija
12.ArgentīnaVelsaSamoa
13.VelsaKenijaKanāda
14.UgandaUgandaSkotija
15.KrievijaKrievijaPapua Jaungvineja
16.ASVSkotijaSpānija

Jāpiebilst, ka arī dāmas spēlēja Sidnejas posmā, kas viņu kalendārā bija tikai otrais sacensību cēliens, un tajā arī pirmajā vietā ierindojās mājnieces, aiz sevis atstājot Jaunzēlandi, Kanādu un Krieviju. Austrālietēm šī bija otrā uzvara šajā sezonā.

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/sevens-s...