Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija PK bronza tiek Anglijai

Juris Miņins
Juris Miņins

Regbija PK bronza tiek Anglijai
Teo Dans (centrā) saņem komandas biedru apsveikumus pēc piezemējuma, Foto:AP/Scanpix

Anglijas regbija izlase šodien ar 26:23 pārspēja Argentīnu, tādējādi tiekot pie 2023. gada Pasaules kausa finālturnīra bronzas medaļas.

Anglijas un Argentīnas regbija izlases šovakar devās "Stade de France" arēnas laukumā, lai cīnītos par 2023. gada Pasaules kausa medaļu. Bronzu. Jāteic, ka šādas cīņas visu laiku izraisa plašas diskusijas – vai pusfināla zaudētājiem ir jāturpina cīņa un jāaizvada vēl viens mačs vai, tomēr, medaļu jautājumu var apspēlēt kā citādi.

Argentīna uz spēli par bronzu gatavojās ar relatīvi normālu noskaņojumu, jo zaudējums pret Jaunzēlandi drīzāk bija loģisks nekā pārsteidzošs un "Los Pumas", kuriem tas bija trešais pusfināls šis kopumā ir izvērties par veiksmīgu turnīru.

Citādāk bija ar angļiem. Jā, viņiem neko daudz pirms turnīra nesolīja, arī sniegums visā tā gaitā bija šaubīgs, taču līdz pusfinālam Stīva Bortvika vīri tika un tur, kā daudzi runā vēl aizvien, tika "apzagti" no Jaunzēlandes tiesneša Bena O’Kīfa puses. Tā vietā, lai izrakstītu soda plāksterus DĀR, tiesnesis sodīja angļus, kas deva iespēju Handrē Polardam sist soda sitienu un ievest "Springboks" finālā.

Vai angļiem pēc šāda mača ir viegli pārslēgties uz cīņu par trešo vietu? Jā, tā ir profesionālisma viena no pazīmēm, taču viegli tas noteikti nav bijis.

Tieši tāpēc jau pirms mača varēja droši teikt, ka šīs spēles uzvarētāju noteiks motivācija un psiholoģiskais noskaņojums, nevis prasmes un spēks "uz papīra".

Mač sākās ar taktisku regbiju, taču vispirms Ovens Farels realizēja sodu, bet piecas minūtes vēlāk Bens Ērls izlauzās cauri argentīniešu aizsardzības līnijai un izpildīja pirmo Anglijas piezemējumu kopš ceturtdaļfināla mača pret Fidži.

Argentīnas izlasei, jāatzīst, spēles sākums nepadevās un puslaika vidū viņi bija nonākuši iedzinējos ar 0:13 un tikai šajā brīdī Emiliano Bofeli pēc ilgākas "Los Pumas" viesošanās Anglijas laukuma pusē, guva pirmos punktus savas komandas labā. Savukārt Tomass Kubeli, kuram šī bija pēdējā spēle izlases kreklā, puslaika izskaņā noslēdza argentīniešu spēju uzbrukumu, kas, protams, atdzīvināja kopumā diezgan miegaino maču.

Līdz puslaika pārtraukumam argentīnieši vairs neko nepaspēja izdarīt, taču otro uzreiz sāka ar Santjago Karerasa piezemējumu un tas vadībā izvirzīja argentīniešus.

Ilgi gan dienvidamerikāņi savu vadību baudīt nevarēja, jo tūdaļ Teo Dans nobloķēja paša Karerasa izpildīto bumbas spērienu un pats to saķēra un nogādāja ieskaites zonā.

Šis rezultativitātes uzplaiksnījums gan neko daudz spēlē nemainīja un komandas, lai arī punktu ražu papildināja un arī uzbrukumi bija gana perspektīvi, angļi savu nelielo pārsvaru turēja, bet Maikla Čeikas padotie īsti nespēja atrast iespējas kā mača gaitu lauzt.

Mača izskaņā Argentīnai bija laba iespēja izlīdzināt rezultātu, taču pieredzes bagātais veterāns Nikolā Sančezs no relatīvi izdevīgas situācijas nerealizēja soda sitienu. Savukārt pāris minūtes vēlāk argentīnieši, mēģinot paātrināt uzbrukumu, sasteidza izspēli un zaudēja bumbu uz priekšu.

Mača izskaņa izvērtās nervozāka nekā angļi gribētu, taču argentīnieši tā arī nespēja atrast veidu kā mača rezultātu vismaz izlīdzināt. Tādējādi interesantā un konkurējošā cīņā uzvaru ar 26:23 izcīnīja Anglijas izlase.

Angļi, tiekot pie bronzas medaļas, ir tikuši arī pie savas piektās godalgas Pasaules kausā, kamēr Argentīnai šis bija jau otrais zaudētais bronzas fināls no trim, kuros "Los Pumas" ir piedalījušies.

Anglija – Argentīna 26:23 (16:10)

Piezemējumi: B.Ērls (8), T.Dans (44) – T.Kubeli (36), S.Karerass (42)
Realizācijas: O.Farels (9, 45) – E.Bofeli (37, 43)
Sodi: O.Farels (3, 13, 30, 65) – E.Bofeli (24, 50), N.Sančezs (68)
Dropsitieni:

Pasaules kauss regbijā, rezultāti

GadsČempions2. vieta3. vieta4. vieta
1987.JaunzēlandeFrancijaVelsaAustrālija
1991.AustrālijaAnglijaJaunzēlandeSkotija
1995.DĀRJaunzēlandeFrancijaAnglija
1999.AustrālijaFrancijaDĀRJaunzēlande
2003.AnglijaAustrālijaJaunzēlandeFrancija
2007.DĀRAnglijaArgentīnaFrancija
2011.JaunzēlandeFrancijaAustrālijaVelsa
2015.JaunzēlandeAustrālijaDĀRArgentīna
2019.DĀRAnglijaJaunzēlandeVelsa
2023.--AnglijaArgentīna

     [+] [-]

, 2023-10-28 00:29, pirms pusgada
Mjaaa,Argentīna neizmantoja to faktiski vienīgo iespēju ,kā mača galotnē atspēlēt tos 3 pts..73 min. no labas pozīcijas ,no kuras Sančes parasti nekļūdīgi iesit ,soreiz laikam nervi,nervi...Tā jau nebūtu vēl uzvara,bet vismaz liela cerība,ka Argentīnai izdotos arī vinnēt beigās.
Cik gan grūti ir izcīnīt medaļu PK .Salīdzinosi maz valstis to ir iespējusas.Šeit nu gan spēle par 3 vietu ir ļoti prestiža un pat to 3 vietu,līdz tai aizcīnīties un to izcīnīt ir ļoti sarežģīti.