Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Anglija pirms PK piedzīvo pazemojumu Tvikenhemā

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglija pirms PK piedzīvo pazemojumu Tvikenhemā
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas regbija izlase savā pēdējā pārbaudes spēlē pirms došanās uz 2023. gada Pasaules kausa finālturnīru vakardien Tvikenhemas stadionā ar 20:33 piekāpās Fidži izlasei.

Šajā nedēļas nogalē pasaules vadošās regbija nācijas aizvadīja savas pēdējās pārbaudes spēels pirms 2023. gada Pasaules kausa finālturnīra. Jāsaka, ka ne visiem došanās uz Parīzi būs uz prieka nots.

Lielāko izgāšanos piedzīvoja šī PK cikla lielākie neveiksminieki, Anglija, jo 2019. gada finālisti pēdējā cīņā, kas, starp citu, norisinājās galvenajā regbija stadionā, Tvikenhemā, ar 20:33 piekāpās Fidži izlasei.

Lai arī Fidži regbijā nav nekādi vājinieki, taču līdz šim angļi šai Klusā okeāna valstij nekad nebija zaudējuši, vēl vairāk – angļi vispār nekad nebija zaudējuši regbija otrā ešelona izlasei. Tāpat šis bija piektais zaudējums pēdējās sešās spēlēs Stīva Bortvika vadītajai komandai.

Angļi pirmie veica piezemējumu, kad izcēlās Džonijs Mejs, taču fidžiešus tas ne pārsteidza, ne apturēja, jo viņi turpināja spēlēt savu spēli un tas arī deva rezultātus – Vaisea Najacalevu, Vinaja Habosi un Simione Kuruvoli bumbu piezemēja, bet Kalebs Muntzs guva vēl 15 punktus ar precīziem sitieniem pa vārtiem.

Angļu labā vēl izcēlās Markuss Smits un Džo Maršāns.

Regbija dzimtenes pārstāvji gan nebija vienīgie, kuru gatavošanās Pasaules kausa finālturnīram pēdējā brīdī tika pamatīgi sabojāta, jo piektdien, tajā pašā Tvikenhemas arēnā, Jaunzēlande piedzīvoja bezierunu kapitulāciju pret Dienvidāfrikas Republiku – 7:35. Tas bija visu laiku smagākais jaunzēlandiešu zaudējums izlases pastāvēšanas vēsturē.

Te gan jāsaka, ka pirmajā puslaikā "All Blacks" pamanījās nopelnīt pat trīs dzeltenās kartītes, divas no tām – Skots Barets, atstājot jaunzēlandiešus mazākumā uz visu otro puslaiku. Tas, protams, mainīja spēles gaitu, jo atspēlēt 14 punktu deficītu, kas bija radies pēc pirmajām 40 minūtēm, kļuva ievērojami grūtāk.

Uzvarētāju rindās ar piezemējumu izcēlās kapteinis Sija Kolisi, kurš pirms tam ilgu laiku pavadīja atlabstot no nopietna ceļgala saišu savainojuma.

Tāpat jāpiemin Īrijas izlases panākums pret Samoa komandu, taču viņi, jau atrodoties Bajonā, Francijā, uzvarēja vien ar 17:13, kas, jāteic, arī ir gana liels pārsteigums, ņemot vērā, ka Īri ir Pasaules reitinga līderi.

Savukārt pārbaudes spēļu cikls tika noslēgts ar Francijas un Austrālijas komandu cīņu. Tiesa, par "cīņu" šo spēli, vismaz rezultāta ziņā, var nosaukt vien nomināli, jo Pasaules kausa finālturnīra rīkotāji, francūži, svinēja panākumu ar 41:17. Ar diviem pieemējumiem uzvarētāju rindās izcēlās Damjens Peno.

2023. gada regbija Pasaules kausa finālturnīrs sāksies 8. septembrī ar Francijas un Jaunzēlandes cīņu "Stade de France" arēnā.

Starptautiskā regbija testu mači pirms 2023. gada PK finālturnīra

MājiniekiViesiRezultāts
JaunzēlandeDĀR7:35
AnglijaFidži20:33
SkotijaGruzija33:6
ItālijaJapāna42:21
PortugāleAustrālija B17:30
SpānijaArgentīna3:62
ĪrijaSamoa17:13
ČīleArgentīna XV26:28
FrancijaAustrālija41:17