Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"World Rugby" rasisma skandālu vēlas "paslaucīt zem tepiķa"

Juris Miņins
Juris Miņins

"World Rugby" rasisma skandālu vēlas "paslaucīt zem tepiķa"
Bongi Mbonambi, Foto:AFPScanpix

Starptautiskā regbija savienība ("World Rugby") ir paziņojusi, ka neturpinās izmeklēšanu par incidentu, kurā ir iesaistīts DĀR izlases uzbrucējs Bongi Mbonambi, kurš tiek apsūdzēts rasistiskos izteikumos pret Anglijas izlases spēletāju Tomu Kariju.

2023. gada Pasaules kauss regbijā noslēgsies šajā nedēļas nogalē, kad tiks izspēlēti divi finālmači. Par trešo vietu cīnīsies Argentīnas un Anglijas izlases, bet finālā spēkiem mērosies Dienvidāfrikas Republikas un Jaunzēlandes komandas.

Tiesa, kamēr šīs vienības gatavojas pēdējiem mačiem, emocijas par pusfināliem vēl aizvien nav norimušas un, ja par jaunzēlandieša Bena O’Kīfa darbu DĀR mačos runas ir pieklusušas, jo varis jau neko nevar mainīt, tad par incidentu starp Anglijas spēlētāju Tomu Kariju un "Springboks" uzbrucēju Bongi Mbonambi gan tiek runāts aizvien skaļāk.

Lietas būtība ir tāda, ka spēles laikā, 23. minūtē, mača galvenā tiesneša Bena O’Kīfa mikrofonā bija dzirdams Toma Karija jautājums: "Ser, ja pretinieku komandas hukeris mani nosauc par balto pe*u, ko man darīt?" Uz to jaunzēlandietis atbildējis: "Lūdzu, neko." Dažus mirkļus vēlāk bija arī dzirdams, ka O’Kīfs apsola pievērst uzmanību, taču, kā norāda regbija eksperti, tas varēja būt arī komentārs par citu epizodi.

Pēc tam, kad uz šo epizodi tika vērsta uzmanība, "World Rugby", jeb Starptautiskā regbija savienība, uzsāka izmeklēšanu, taču beigu beigās paziņoja, ka lieta ir slēgta līdz brīdim, ja tajā parādīsies kādi jauni un būtiski pierādījumi, t.i., DĀR spēlētājs Mbonambi, kurš tika apvainots rasismā, izspruka cauri sveikā.

Te gan ir būtiska piebilde – "World Rugby" šo incidentu nemaz neizmeklēja tā kā tas notiek parasti, proti, nebija sasaukta neatkarīgā komisija un neviens neaicināja Tomu Kariju uz pārrunām par notikušo.

Anglijas regbija savienība (RFU) kā arī izlases galvenais treneris Stīvs Bortviks jau ir paziņojuši, ka ir sarūgtināti par šādu starptautiskās federācijas lēmumu, uzsverot, ka atbalsta Kariju un viņa ģimeni. Tāpat tika pausta nožēla par to, ka "World Rugby" nemaz nevēlējās uzklausīt Anglijas izlases spēlētāju.

Jāatzīmē, ka pēc tam kā šis stāsts kļuva publisks Toms Karijs un viņa ģimene sāka saņemt draudus.

DĀR puse arī ir izplatījusi paziņojumu, ka tic sava spēlētāja labajiem nodomiem un darbībām un uzsver, ka Mbonambi nav izteicis rasistiskas replikas. Savukārt "Springboks" kapteinis Sija Kolisi paziņoja, ka ir runājis ar Kariju, paužot cieņu un sapratni par radušos situāciju.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport
https://www.independent.co.uk/sport

     [+] [-]

, 2023-10-27 09:09, pirms pusgada
bet ja uzbrauciens būtu bijis pretējā virzienā, kā tagad visi "vārītos"!