Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Vai Argentīna revanšēsies "apzagtajai" Anglijai?

Juris Miņins
Juris Miņins

Vai Argentīna revanšēsies "apzagtajai" Anglijai?
Argentīnas izlase pirms mača pret Jaunzēlandi, Foto:SIPA/Scanpix

Šovakar plkst. 22.00 Francijas galvenajā stadionā tiks ievadīts 2023. gada regbija Pasaules kausa noslēgums, proti, sāksies fināli. Programma tiks atklāta ar spēli par trešo vietu, kurā jau otro reizi šajā turnīrā spēkiem mērosies Anglijas un Argentīnas komandas.

Piektdienas vakars "Stade de France" arēnā, kuras laukumā dosies Anglijas un Argentīnas komandas, tiks sagaidīt ar divējādām sajūtām. No vienas puses – abām izlasēm tā būs iespēja tikt pie medaļas Pasaules kausā, kas, vērojot komandu panākumus, kas drīzāk gan jāsauc par neveiksmēm, iepriekšējos četrus gadus, ir gana labs sasniegums. No otras puses, mačs par trešo vietu ir spēle, kura vienmēr tiek pavadīta ar nelielu žēluma pieskaņu.

Argentīnai gan nav par ko diži satraukties un bēdāties, jo pusfinālā tā, kā saka, "bez variantiem", ar 6:44, piekāpās Jaunzēlandei. Savas galvenās spēles "Los Pumas" bija aizvadījuši, tikuši ārā no grupas un ceturtdaļfinālā tika galā arī ar Velsu. Spēlēšana pusfinālā jau bija grandiozs sasniegums. Sevišķi, ja ņem vērā, ka pirms četriem gadiem argentīnieši nemaz nespēja iekļūt izslēgšanas mačos.

Zaudējums "All Blacks"? Protams, ka tas ir sāpīgi, protams, ka ir bijuši gadījumi, kad jaunzēlandieši ir paklupuši pret argentīniešiem, taču šāds iznākums ir drīzāk loģisks, tāpēc loģiska ir arī Argentīnas izlases nokļūšana bronzas finālā.

Te gan ir jāuzteic Maikls Čeika, kurš pie komandas stūres stājās vien 2022. gada pavasarī, taču spēja "savākt" komandu un nonākt soli no tās visu laiku labākā snieguma (trešā vieta 2007. gada PK) atkārtošanas.

Anglijai gan noskaņojums uz šo maču nav pats labākais. Jā, 2019. gada finālisti, no vienas puses, turpat vien ir un vieta četriniekā nav nemaz tik slikti, ja ņem vērā, ka 2022. gada beigās, pēc diviem mokpilniem gadiem Edija Džonsa vadībā, vienība palieka bez galvenā trenera ar, kā saka, visām izrietošajām sekām. Tādā ziņā Anglija ir nospēlējusi daudz labāk kā no tās ir gaidīts, jo vēl vasaras izskaņā ne visi ticēja, ka jau Stīva Bortvika vadītā komanda spēs tikt ārā no apakšgrupas.

Angļi, uzvarot visus mačus, ārā no grupas tika un, pateicoties veiksmīgām apstākļu sakritībām, ceturtdaļfinālā tikās ar Fidži, kuri, lai arī cīnījās braši, nespēja atkārtot augusta sasniegumu. Angļi tika pusfinālā.

Tajā pretim stājās DĀR, kas bija 2019. gada fināla atkārtojums. Spēles gaitā gan nekāda atkārtojuma nebija, mačs bija mazrezultatīvs un sīksts, bet to izšķīra, kā daudzi uzskata, ļoti apšaubāms Bena O’Kīfa darbs mača izskaņā, kad jaunzēlandiešu tiesnesis ignorēja visus DĀR uzbrucēju uzskatāmos pārkāpumus grupcīņā un sodus "izrakstīja" angļiem. Tā rezultātā Handrē Polards mača 78. minūtē izrāva uzvaru "Springboks" komandai.

Interesanti, ka šī bija otrais DĀR izslēgšanas mačs, kuru tiesāja jaunzēlandietis un arī ceturtdaļfināla spēlē pret Franciju viņš izcēlās ar lēmumiem, kas francūžiem lika O’Kīfu saukt dažādos sliktos vārdos.

Lai vai kā, bet Anglija un Argentīna savu dalību 2023. gada Pasaules kausā sāka ar savstarpējo maču un arī noslēgs ar vēl vienu cīņu savā starpā.

Ko no šādas spēles gaidīt? Mači par trešajām vietām reti kad pakļaujas kaut kādai loģikai un parasti tajos uzvar komanda, kurai "vairāk gribas", t.i., komanda, kuras spēlētāji ir motivētāki, fiziski "svaigāki" un mazāk savainoti.

Ņemot vērā iepriekš notikušās spēles un notikumus, Anglijai šī cīņa var neizskatīties diez ko labi. Pirmkārt, zaudējums ar vienu punktu pret DĀR. Otrkārt, otrā spēle pret Argentīnu un tajā, "Los Pumas", lai arī spēlēja vairākumā teju visu maču, zaudēja. Nav jābūt nekādam gaišreģim, lai pateiktu, ka mačā par trešo vietu viņi noteikti vēlēsies revanšēties.

Pasaules kauss regbijā, rezultāti

GadsČempions2. vieta3. vieta4. vieta
1987.JaunzēlandeFrancijaVelsaAustrālija
1991.AustrālijaAnglijaJaunzēlandeSkotija
1995.DĀRJaunzēlandeFrancijaAnglija
1999.AustrālijaFrancijaDĀRJaunzēlande
2003.AnglijaAustrālijaJaunzēlandeFrancija
2007.DĀRAnglijaArgentīnaFrancija
2011.JaunzēlandeFrancijaAustrālijaVelsa
2015.JaunzēlandeAustrālijaDĀRArgentīna
2019.DĀRAnglijaJaunzēlandeVelsa
2023.----

Kura komanda izcīnīs 2023. gada regbija PK bronzas medaļas?

  • 33

  • 102


     [+] [-]

, 2023-10-27 08:41, pirms pusgada
angļiem jāņem 3.v.

     [+] [-]

, 2023-10-27 09:01, pirms pusgada
ciko ir spēle un vai kāds būtu tik laipns padalīties ar kādu LINKu, kur skatīties?

paldies...

  +1 [+] [-]

, 2023-10-27 14:16, pirms pusgada
Spēle 22:00
rugbystreams.me var atrast tiešraides

     [+] [-]

, 2023-10-27 17:01, pirms pusgada
Gatis rakstīja: ciko ir spēle un vai kāds būtu tik laipns padalīties ar kādu LINKu, kur skatīties?

paldies...
Ludzu neskaties so murdzinju