Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jauno regbija Nāciju čempionāta ideju uzņem ar dalītām jūtām

Juris Miņins
Juris Miņins

Jauno regbija Nāciju čempionāta ideju uzņem ar dalītām jūtām
Foto:AP/Scanpix

Starptautiskā regbija savienība ("World Rugby") ir apstiprinājusi jauna turnīra izveidi, kas paredz jaunu starptautiskā regbija kārtību, taču daudzi par to nav lielā sajūsmā.

"World Rugby" ir paziņojuši, ka no 2026. gada tiks rīkots Nāciju čempionāts, kurā 24 komandas gada laikā cīnīsies par labākās izlases titulu. Par šāda turnīra nepieciešamību tika runāts jau sen, taču izpildījums kāds tiek piedāvāts pašlaik gan ir saņēmis lieli devu kritikas.

Esošais modelis paredz, ka no 2026. līdz 2030. gadam Nāciju čempionātā piedalīsies 12 izlases – Sešu nāciju čempionāta komandas (Anglija, Īrija, Francija, Skotija, Velsa un Itālija) un Regbija čempionāta vienības (Jaunzēlande, Argentīna, Austrālija un DĀR), kurām klāt tiks pievienotas Japāna un Fidži.

Savukārt no 2030. gada tiktu veidota arī otrā divīzija, kurā spēlētu vēl 12 komandas, kuras pretendētu uz iekļūšanu spēcīgāko komandu grupā.

Nāciju čempionāts notiktu tajos gados, kad nenotiek Pasaules kauss un Britu un īru "Lauvu" tūres.

Galvenās idejas pretinieku pretenzijas ir apstāklis, ka galvenais arguments, lai izveidotu šo globālo turnīru bija kvalitatīvu maču nodrošināšana tā sauktās "otrās divīzijas" komandām, kas palielinātu kopējo konkurētspējas līmeni starptautiskajā regbijā un, kā rezultāts, padarītu regbiju par skatāmāku un interesantāku sportu.

Tā vietā kārtējo reizi ir izveidota sistēma, kurā lielajām izlasēm tiek dotas nevajadzīgas priekšrocības, bet mazās komandas tiek atstātas novārtā. Šo faktu izceļ kā regbija apskatnieki, tā paši mazo izlašu spēlētāji, piemēram, bijušais "All Blacks" pārstāvis, bet tagad Samo izlases spēlētājs Lima Sapoaga.

Tāpat pret šo globālā turnīra konceptu bija "World Rugby" viceprezidents, aregentīnietis Augustins Pišo, bet viņa nostāja neguva lielu atbalstu balsotāju vidū.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/

     [+] [-]

, 2023-10-27 09:06, pirms pusgada
Atkal kā daudzos sporta veidos naudu un spēlēt tik savā starpā vēlas tikai vadošie. Tāpēc jau ir kopējās organizācijas, kurām jārūpējas par sporta veida attīstību, bet bagātiem/stiprajiem to nesaprast.