Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Otago lielisks pirmais puslaiks un uzvara pār Velingtonu

Juris Miņins
Juris Miņins

Otago lielisks pirmais puslaiks un uzvara pār Velingtonu
Foto: mitre10cup.co.nz

Jaunzēlandes regbija čempionātā šorīt pēc Latvijas laika tika izspēlēta viena spēle, kurā savā starpā tikās divas Čempionāta divīzijas komandas, Otago un Velingtona. Pateicoties lieliski aizvadītam pirmajam puslaikam, uzvaru mačā ar 44:21 izcīnīja Otago regbisti.

"Mitre 10 cup" otrā kārta šorīt tika sākta ar divu Čempionāta divīzijas, kas nomināli ir otrā līga, komandu cīņu – Otago pret Velingtonu. Turklāt abām vienībām čempionāta pirmajā kārtā bija izdevies izcīnīt uzvaras.

Šajā spēlē gan Velingtonai neizdevās ļoti daudzas lietas, galvenokār jau visa spēles pirmā daļa, kurā Otago regbisti dominēja, jo guva četrus piezemējumus, kā arī bija precīzi visās četrās realizācijās, turklāt neļāva velingtoniešiem gūt ne punktu un pārtraukumā devās ne tikai ar iespaidīgu pārsvaru, 28:0, bet arī jau ar nopelnītu bonusa punktu.

Otrajā puslaikā Velingtonas komanda, kas pārstāv to pašu reģionu, kuru Super Rugby čempionātā triumfējusī "Hurricanes" vienība, nedaudz saņēmās un prata atbildēt ar trim piezemējumiem, taču ar to bija daudz par maz, jo arī otrajā puslaikā Otago spēja būt rezultatīvi un pie saviem 28 punktiem pieskaitīja vēl sešpadsmit. Mača beigu rezultāts – 44:21. Interesanti, ka Velingtona mača laikā tā arī nespēja pietuvoties rezultātā saviem oponentiem tuvāk kā par 14 punktiem.

Jāpiebilst, ka starp Otago un Velingtonas komandām paralēli Čempionāta divīzijas mačam, kā ierasts, tika izspēlēta arī Maika Gibsona piemiņas balva, kuru, protams, saņēma spēles uzvarētāji.

Par mača rezultatīvāko spēlētāju kļuva Otago pārstāvis Flečers Smits, kurš vārtos raidīja piecas realizācijas un trīs soda sitienus, nopelnot 16 punktus. Savukārt, lai arī abas komandas kopāguva astoņus piezemējumus, nevienam no regbistiem nebija izdevies gūt vairāk par vienu panākumu.

Pēc šī panākuma Otago komanda ieņem pārliecinošu pirmo vietu Čempionāta divīzijā, jo abas uzvaras ir izcīnījuši ar bonusa punktu un nu viņiem ir 10 punkti. Savukārt Velingtonai gan vēl ir jāgaida kārtas beigas, lai noskaidrotu kurā vietā viņi būs pirms nākamās spēles, jo pašlaik viņiem ir iekrāti vien piece punkti.

"Mitre 10 cup", 2. kārta

SpēleRezultāts
Otago – Velingtona44:21

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com