Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

“Cheetahs” garantē pirmo vietu “Currie cup”

Juris Miņins
Juris Miņins

“Cheetahs” garantē pirmo vietu “Currie cup”
Rino Bendžamins (ar bumbu)
Foto: planetrugby.com

Aizvadītajā nedēļas nogalē tika izspēlētas kārtējās kārtas dienvidu puslodes nacionālajos regbija čempionātos. Piedāvājam nelielu ieskatu galvenajos notikumos.

Mitre 10 cup

Jaunzēlandes čempionātā šī kārta iezīmējās ar Premjerlīgas un Čempionāta divīziju līderu, Kanterberijas un Otago komandu spēli. Vēl interesantāku to padarīja fakts, ka Kanterberija kārtu iepriekš piedzīvoja pirmo zaudējumu, atstājot Otago kā vienīgo komandu, kas nav cietusi zaudējumus šajā sezonā.

Šonedēļ viņi gan šo faktu laboja. Ričijs Mounga un Džonijs Maknikols uzsāka uzbrukumu, kas noslēdzās Aleksa Hodžmana piezemējumu un tas tikai ievadīja Kanterberijas spēles sākuma ofensīvu, kas beigu beigās, pirmajā puslaikā, noveda līdz ievērojamam pārsvaram – 24:6. Puslaiks gan beidzās ar 24:13.

Otrajā spēles daļā komandas jau spēlēja līdzīgāk un uz katru Kanterberijas panākumu, Otago arī spēja atbildēt, taču mača sākumā zaudētie punkti lika par sevi manīt, tāpēc beigu beigās tika piedzīvot zaudējums ar 34:45.

6. kārtas rezultāti

MājniekiViesiRezultāts
“Bay of Plenty”Oklenda38:44
NortharboraSoutlenda35:14
HoksbejaTasmana29:36
TaranakiManavatu30:19
KanterberijaOtago45:34
“Counties Manukau”Vaikato35:26
NortlendaVelingtona21:29
Soutlenda“Bay of Plenty”20:16

Currie cup

DĀR čempionātā gan vēl viena komanda bez zaudējumiem ir palikusi un tā ir Frīsteitas “Cheetahs”, kuri astotajā kārtā ar 52:10 pārliecinoši pārspēja “Pumas” vienību. Trīs piezemējumi Rino Bendžamina kontā.

Jāatzīmē, ka ar šo panākuma Frīsteitas komanda ir arī garantējusi sev vietu izslēgšanas spēlēs un pirmo vietu turnīra tabulā, jo viņu tuvākie sekotāji “Blue Bulls” jau ir noslēguši savu regulāro sezonu, jo devītajā kārtā viņi atpūtīsies. Jāsaka, ka atpūta “Buļļiem” var noderēt, jo viņi arī ir iekļuvuši izslēgšanas mačos.

Pēdējā kārtā centrālais mačs noteikti tiks izspēlēts starp Johanesburgas “Golden Lions” un Durbanas “Sharks”, kurā johanesburgiešiem būs nepieciešama tikai un vienīgi uzvara, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs. “Western Province” tiksies ar visnotaļ labu sezonu aizvadījušajiem “Cavaliers”, bet “Griquas”, kuriem vēl ir teorētiskas iespējas iekļūt izslēgšanas mačos, mērosies spēkiem ar “Cheetahs”.

8. kārta

MājniekiViesiRezultāts
KingsGolden Lions7:71
GriquasWestern Province31:52
PumasCheetahs10:52
CavaliersBlue Bulls26:48

NRC

Savukārt Austrālijas čempionātā pēc pieciem mačiem vēl aizvien nepārspēti ir Jaundienvidvelsas regbisti, kuri šoreiz ar 48:24 pārspēja Pērtas “Spirit” vienību. Jāsaka, ka kopumā šī kārta, kā tas Austrālijas čempionātā gan ir ierasts, bija visnotaļ rezultatīva un interesanta no uzbrukuma un uzvarētāja noteikšanas aspekta.

Jāatzīmē arī tas fakts, ka savu pirmo uzvaru kopš 2015. gada 22. augusta izcīnīja Rietumsidnejas “Rams”, kuri turnīra pastarīšu duelī ar 50:46 pārspēja Kvīnslendas “Country” vienību.

Savukārt divkārtējie Austrālijas profesionālā regbija čempioni šajā sezonā turpina buksēt un piecās spēlēs ir tikuši tikai pie viena panākuma

5. kārta

MājniekiViesiRezultāts
EaglesSpirit48:24
RamsQueensland Country50:46
VikingsRising44:60
CityRays32:38

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com
NRC | Rugby.com.au