Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Olimpiskie bronzas medaļnieki pievienojas “Western province”

Juris Miņins
Juris Miņins

Olimpiskie bronzas medaļnieki pievienojas “Western province”
Verners Koks (ar bumbu)
Foto: AFP/Scanpix

DĀR regbija komanda “Western province” ir paziņojusi, ka ir noslēguši vairākus līgumus ar jauniem spēlētājiem, viņu vidū arī ar valsts olimpiskā regbija izlases līderiem Verneru Koku un Seabalo Senatalu.

DĀR regbija čempionātā, kas zināms kā “Currie cup” spēlējošie “Western province” ir paziņojuši, ka, lai no “Golden Lions” atgūtu savu čempionu titulu, ir parakstījuši līgumus ar vairākiem regbistiem un viņu vidū arī ar DĀR regbija-7 izlases līderiem Verneru Koku un Seabalo Senatalu.

Seabalo Senatala ir Pasaules regbija-7 sērijas pēdējo divu sezonu labākais piezemējumu guvējs, bet Verners Koks ir viens no visa turnīra labākajiem spēlētājiem, jo 2015. gadā viņš saņēma attiecīgo balvu – sezonas labākais spēlētājs.

Interesanti, ka Koks klasisk regbiju nav spēlējis kopš 2012. gada, kad viņš pameta tieši “Western province” klubu, lai attīstītu savu karjeru olimpiskā regbija virzienā, truklāt viņš arī nav spēlējis augstākajā regbija līmenī, jo “Currie cup” ir bijis labākais čempionāts, kurā viņš ir izmēģinājis savus spēkus. Pašlaik jau ir paziņots, ka Koks laukumā "Western province" sastāvā dosies jau šīs nedēļas mačā, turklāt būs sākumsastāvā.

Savukārt Seabalo Senatala gan ir spēlējis Super Rugbu čempionātā, pārstāvot “Stormers” komandu, bet DĀR čempionātā viņš iepriekš regulāri spēlēja “Western province” rindās, taču šogad, kā tika baumots, vēlējās pamest šo komandu, taču, kā redzams, tas nav noticis. Jāatgādina, ka olimpiskājās spēlēs viņš bija guvis arī savainojumu kā dēļ bija spiests izlaist izšķirošos mačus.

Abi spēlētāji varēs spēlēt DĀR čempionātā un arī “Stormers” rindās tajā laikā, kad nebūs aizņemti DĀR regbija septītnieka izlasē.

Kā arī…

- Austrālijas izlases galvenais treneris Maikls Čeika ir paziņojs, ka Kveids Kūpers, viens no zināmākajiem austrāliešu regbistiem, kurš vēl nesen spēlēja Top 14 čempionātā, gaidāmo spēli pret Jaunzēlandi sāks pamatsastāvā, turklāt uzreiz desmitā numura pozīcijā, t.i., veidos komandas saspēli.

- Savukārt Fidži olimpiskā regbija izlases galvenais treneris Bens Raiens, pēc triumfa olimpiādē, jau ir saņēmis daudzus piedāvājumus karjeras turpināšanā, turklāt, kā no citu valstu regbija savienībām, tā arī no Super Rugby čempionāta klubiem. Pagaidām angļu speciālists nav izšķīries par gala izvēli.

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com
Регби на rugger.info - мир регби онлайн на...