Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbija izlase zaudē Lietuvai Eiropas Nāciju kausa spēlē

Rolands Eliņš

Latvijas regbija izlase zaudē Lietuvai Eiropas Nāciju kausa spēlē
Sergejs Lisko
Foto: Romāns Kokšarovs,F64

Latvijas regbija valstsvienība sestdien, 25. aprīlī Viļņā ar 11:46 zaudēja Lietuvas izlasei, kas vēl vairāk nostiprinājās pirmajā vietā Eiropas Nāciju kausa (ENC) 2B divīzijas turnīra tabulā.

Latvijas izlases labā piezemējumu izdarīja Raivis Kokins, bet divus soda sitienus realizēja Kristaps Bērziņš, savukārt Lietuvas valstsvienība izdarīja septiņus piezemējumus. Jau spēles otrajā minūtē lietuvieši izdarīja pirmo piezemējumu, bet puslaika vidū mājiniekiem jau bija 13:0 pārsvars. Bērziņš ar soda sitienu samazināja rezultātu, un vēlāk iesita vēl vienu sodu panākot 6:18 kā noslēdzās pirmais puslaiks.

Otrajā mājinieki kāpināja pārsvaru līdz 32:6. Kokins izdarīja piezemējumu, tomēr lietuvieši spēles izskaņā izdarīja vēl divus piezemējumus ar realizācijām panākot 46:11. Pēc trim spēlēm Lietuva ar 15 punktiem ir grupas līdere, bet Latvija joprojām ir otrā ar deviņiem punktiem. Kiprai ir astoņi, Andorai pieci, bet Ungārijai četri punkti pēc četrām spēlēm.

Pirmo reizi valstsvienības kapteinis bija Viktors Silvoniks, kurš nomainījis karjeru izlasē beigušo Jāni Skuju, bet debijas spēli izlasē aizvadīja Artūrs Kisle, kurš izgāja laukumā sākumsastāvā.Jaunākajā "World Rugby" rangā 44. vietā esošā Lietuva un 58. vietā esošā Latvija bija uzvarējušas pirmās divas spēles 2014./16. gada ciklā.

ENC turnīrs risinās divu gadu ciklā komandām katrai ar katru aizvadot pa spēlei mājās un viesos. Labākā komanda no 2B divīzijas 2016. gada pavasarī pacelsies uz 2A divīziju, bet piektās vietas ieguvēja izkritīs uz 2C divīziju.
ENC 2B divīzijā spēlē komandas, kuras nosacītā Eiropas rangā ieņem 24.-28. vietu.

Pavasara cikla otru spēli Latvija 2. maijā aizvadīs "Daugavas" stadionā Rīgā pret Andoru. Rudens ciklā 31. oktobrī Latvijai jāuzņem Ungārija un 7. novembrī jāviesojas Kiprā.

Latvijas izlases galvenais treneris Sergejs Lisko:
Domāju, ka sarūgtināti ir visi, arī līdzjutēji, kuri atbrauca no Rīgas uz Viļņu. Nedomāju, ka kaut kas pārsteidza. Nebiju domājis, ka tādu iespaidu atstās Latvijas izlases seši mēneši bez spēļu prakses. Bijām cerējuši, ka treniņos šo problēmu izdosies likvidēt. Komanda pusgadu nebija spēlējusi. Treniņos modelēt spēlēs situācijas nebija iespējams. Zinājām pretinieku spēles stilu, komandu tam arī gatavojām, taču bija grūti. Tās spēles, kuras klubi paspēja nospēlēt līdz šai spēlei, kvalitātes ziņā nebija samērojamas ar šodienas spēli. Taču arī Lietuvas komandai šī spēle nebija viegla.

Latvijas izlases kapteinis Viktors Silvoniks:
Nav ko attaisnojumu meklēt. Neizpildījām to, ko prasīja treneris. Mēs bijām strādājuši pie sānu iemetieniem, taču spēlē darījām it kā visu pareizi, taču bumba pie mums nenonāca. Rakos nospēlējām labi, uzvarējām pat pretinieku rakus, taču sākām spēlēt pēc lietuviešu tempa, lai gan treneris bija teicis, ka jāuztur savējais, mazliet lēnāks. Sākām skrieties, bet fiziskā sagatavotība mums atšķiras. Lietuvieši sāka spēlēt savā ātrajā tempā, kuram mēs līdzi nevaram turēt. Vajadzēja darboties lēnāk. Arī spēli beidzām 14 cilvēku sastāvā, jo visas maiņas bija izdarītas, bet autā neveiksmīgi nosēdās Santis Podāns un traumēja potīti. Gatavojoties spēlei pret Andoru? Šī komanda spēlē savādāk. Piestrādāsim pie kļūdām. Tagad pēc spēles vēl grūti pēc emocijām. Sarūgtinājums ir, taču tik lielu rezultātu negaidīju. Izlabosiem pāris nianses un spēle būs labāka. Ir jārīko pārbaudes spēles - kaut vai pret lietuviešiem. Tur tad arī varētu atrast, kur kļūdāmies.

Lietuva - Latvija 46:11 (18:6)

Punktu guvēji Latvijai. Piezemējums: Raivis Kokins. Soda sitieni: Kristaps Bērziņš (2).
Latvija: Sandris Jauntēvs, Elmārs Imbrass, Kārlis Dzenis , Emīls Balodis, Māris Streikišs, Artūrs Kisle, Viktors Silvoniks, Ainārs Bērziņš, Norberts Bekmanis, Ruslans Kotļevs, Kristaps Andersons, Andris Andersons, Vigo Valdavs, Matīss Zalcmanis, Valters Raņķis. Uz maiņu: Jānis Šveds, Ingus Aivars, Guntis Cirša, Santis Podāns, Leno Bramanis, Andrejs Borisovs, Raivis Kokins, Mikus Ozols.
Tiesnesis: Voloviks (Krievija).

Informācija sagatavoja:
Valters Nikans