Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Skotijas regbisti cīnīsies par pirmo uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Skotijas regbisti cīnīsies par pirmo uzvaru
Skotijas izlases līdzjutēji, Foto:imago/Scanpix

Svētdien Francijas regbija laukumos Nicā un Lionā tiks noslēgta 2023. gada regbija Pasaules kausa finālturnīra trešā spēļu kārta un, jāteic, abas cīņas ir ar savu intrigu.

Pirmajā spēlē Skotija tiksies ar Tongu. Abām izlasēm šī būs otrā spēle turnīrā un abas savās pirmajās cīņās piedzīvoja zaudējumus grupas līdervienībām, attiecīgi, DĀR un Īrijai. Ja ar Tongas komandu viss bija puslīdz skaidrs, jo viņi pret īriem, neskatoties uz palīdzību naturalizēto bijušo "All Blacks" spēlētāju izskatā, neparādīja neko neredzētu, tad Skotija gan nepatīkami pārsteidza, jo "Springboks" aizsardzība viņus faktiski izslēdza no spēles, zaudējot tikai trīs punktus, bet skotu galvenais ierocis, ātrie uzbrukumi, nebija redzami tikpat kā nemaz.

Te ir jāsaka, ka, ja salīdzina ar pirmajām cīņām, abām izlasēm oponenti tagad ir no citiem plauktiem un ar citu spēles stilu, tāpēc būs interesanti redzēt kādus secinājumus no pirmajām cīņām skoti un tongieši būs izdarījuši.

Tuvojoties grupu turnīra izskaņai, nevar arī nepievērsties apakšgrupas tabulai, kurā abām komandām ir pa nulle kopvērtējuma punktiem.

Situācija ir tāda, ka, vismaz teorētiski, abas var kvalificēties izslēgšanas mačiem. Protams, Skotijas izredzes ir jāvērtē augstāk, taču arī Tonga, ja spēs radīt to brīnumu ko no viņiem gaidīja, kad veidoja jauno, ar naturalizētajiem spēlētājiem papildināto, izlasi, ir gana bīstama komanda ikvienam.

Zaudējums šajā cīņā gan pārvilks svītru pāri cerībām uz kvalificēšanos ceturtdaļfinālam, kā arī pamatīgi apgrūtinās cīņu par automātisko kvalifikāciju uz 2027. gada PK finālturnīru.

Savukārt spēļu dienu, nedēļu un visu kārtu noslēgs Velsas un Austrālijas duelis. Jāteic, ka pirms turnīra sākuma šo spēli varēja saukt par C apakšgrupas lielāko cīņu un, varbūt, tā tas arī būs šovakar, taču fokuss šobrīd ir mainījies.

Velsas izlase divās spēlēs ir izcīnījusi divas uzvaras, taču pret Fidži (32:26) viņi var teikt, ka izglābās pēdējās sekundēs, jo paši fidžieši nespēja realizēt savu labi iesākto uzbrukumu, bet cīņā pret Portugāli Velsas rezervisti demonstrēja atklāti vāju sniegumu un, lai arī uzvara (28:8) tika izcīnīta, viņiem noteikti nebija par ko lepoties šīs spēles kontekstā.

Vāju turnīru aizvada arī Austrālija. Pret Gruziju Edija Džonsa vīri vēl tika pie panākuma (35:15), taču sniegums bija visnotaļ viduvējs, bet Fidži jau neļāva austrāliešiem izsprukt sveikā un sodīja viņus ar 22:15.

Īsāk sakot, komandas, kurām bija jācīnās par pirmo vietu grupā pašlaik, demonstrējot ļoti viduvēju vai pat vāju regbiju, cīnīsies par to, lai ar pēc iespējas mazāku stresu varētu sagaidīt pēdējās maču kārtas, nedomājot par savu piederību izslēgšanas spēļu dalībnieču grupai.

Te gan ir jāpiebilst, ka C apakšgrupā ir izveidojusies vissīvākā cīņa par vietām, jo tā ir vienīgā apakšgrupa, kurā visām komandām ir gūti kopvērtējuma punkti un, pie zināmas apstākļu sakritības, jebkura no izlasēm var vēl turpināt spēles ceturtdaļfinālā.

2023. gada regbija Pasaules kausa finālturnīrs

B grupa

#KomandaSUNZP
1.Īrija330014
2.DĀR320110
3.Skotija10010
4.Tonga10010
5.Rumānija20020

C grupa

#KomandaSUNZP
1.Velsa220010
2.Fidži21016
3.Austrālija21016
4.Gruzija20112
5.Portugāle20112

  -3 [+] [-]

, 2023-09-24 11:11, pirms 7 mēnešiem
Kā var noslēgties trešā kārta, ja abām komandām ir tikai pa vienai spēlei?

  +2 [+] [-]

, 2023-09-24 12:51, pirms 7 mēnešiem
PK pērtiķbolā rakstīja: Kā var noslēgties trešā kārta, ja abām komandām ir tikai pa vienai spēlei?
pirmajā kārtā nespēlēja viena no viņām un otrajā nespēlēja otra no šīm komandām, tiešām tik grūti ieslēgt smadzenes un padomāt pirms kaut ko rakstīt?

  -1 [+] [-]

, 2023-09-24 16:10, pirms 7 mēnešiem
sporta komentētājs rakstīja: pirmajā kārtā nespēlēja viena no viņām un otrajā nespēlēja otra no šīm komandām, tiešām tik grūti ieslēgt smadzenes un padomāt pirms kaut ko rakstīt?
Značit kaut kas nav riktīgi ar turnīra organizāciju Kārta var beigties tikai un vienīg tad, ja VISAS komandas ir izspēlējušas attiecīgo spēļu skaitu Viena piedalās kārtā, otra nepiedalās, tas jau ir bardaks, nevienā citā sportaveidā tā nenotiek

     [+] [-]

, 2023-09-24 19:30, pirms 7 mēnešiem
sporta komentētājs rakstīja: pirmajā kārtā nespēlēja viena no viņām un otrajā nespēlēja otra no šīm komandām, tiešām tik grūti ieslēgt smadzenes un padomāt pirms kaut ko rakstīt?
Tu tiešām domā, ka tam mērglim kaut kas no viņām ir palicis?