Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Skotijas regbija izlase Pasaules kausa mačā pārspēj Tongu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Skotijas regbija izlase Pasaules kausa mačā pārspēj Tongu
Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Skotijas regbija-15 izlase svētdien Nicā Pasaules kausa mačā ar rezultātu 45:17 (24:10) uzvarēja Tongu.

Skotijas izlasē piezemējumus veica septiņi dažādi spēlētāji, bet ar pieciem precīziem realizācijas sitieniem izcēlās Fins Rasels. Pretinieki rindās divas realizācijas viens precīzs soda sitiens bija Viljamam Havili.

B apakšgrupā 14 punkti trijos mačos ir Īrijai, desmit punktus trīs cīņās guvusi DĀR, pieci punkti ir Skotijai, bet bez punktiem ir Tonga un Rumānija, šīm trīs izlasēm aizvadot pa divām spēlēm.

Pasaules kausa izcīņa vairāk nekā pusotra mēneša garumā norisinās deviņās Francijas pilsētās, 20 valstsvienībām cīnoties par prestižo trofeju. Pirmajā posmā četrās apakšgrupās izlases aizvada viena apļa turnīru, labākajām divām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Katras grupas pirmo triju vietu īpašnieces nodrošinās ceļazīmes uz 2027.gada Pasaules kausa izcīņu.

Francija pasaules meistarsacīkstes uzņem trešo reizi vēsturē un otro reizi - kā vienīgā rīkotāja. No deviņiem aizvadītajiem turnīriem pa trim reizēm čempionu kausu, kas nosaukts Viljama Veba Elisa vārdā, virs galvas cēluši Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas regbisti, divi tituli ir Austrālijai, bet viens - Anglijai.

Pirms četriem gadiem Japānā notikušajā Pasaules kausā uzvarēja DĀR, kas finālā ar rezultātu 32:12 guva virsroku pār Angliju.

Izmantotie resursi:
LETA