Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Arundelam pieci piezemējumi, Anglijai pārliecinoša uzvara

Juris Miņins
Juris Miņins

Arundelam pieci piezemējumi, Anglijai pārliecinoša uzvara
Henrijs Arundels, Foto:AP/Scanpix

Anglijas regbija izlase šovakar izcīnīja savu trešo uzvaru trijās 2023. gada Pasaules kausa finālturnīra spēlēs, ar tika pārspēta Čīle. Pieci piezemējumi šajā mačā jaunā talanta Herija Arundela kontā.

Šīs dienas 2023. gada regbija Pasaules kausa finālturnīra programmas otrā spēle, iespējams, bija mačs ar vismazāko intrigu, jo tajā laukumā devās komandas, kuru "svars" regbijā ir kardināli atšķirīgs. Angļi, lai arī pašlaik pārdzīvo ne tos patīkamākos laikus, ir 2019. gada PK finālisti, kamēr Čīle, kura kopumā gan spēlē daudz labāk kā prognozēts, ir PK debitanti.

Spēle jau no pirmajām minūtēm sākās ar loģisku Anglijas ofensīvu, jo, lai arī Stīva Bortvika izvēle šajā spēlē bija laukumā sūtīt tos, kas "normālā situācijā" būtu rezervisti, angļu komandas klase attiecībā pret Čīli ir neapšaubāma.

Neskatoties uz to, Anglijas izlasei bija nepieciešamas 20 minūtes, lai gūtu punktus, kad pozicionālo spiedienu beidzot izmantoja Anglijas regbija jaunais talants Henrijs Arundels, kurš saņēma tālu piespēli laukuma malā un nogādāja bumbu ieskaites zonā. Līdz otrajam angļu piezemējumam gan ilgi nebija jāgaida, jo pēc veiksmīga mola līdz ieskaites zonai bumbu aiznesa uzbrucējs Teo Dans. Šoreiz arī precīzs sitiens sanāca Ovens Farels, kuram tas bija pirmais punktu guvums pēc atgriešanās no diskvalifikācijas.

Trešais angļu piezemējums bija Čīles regbistu neuzmanības kļūdas rezultāts – pēc smaga darba aizsardzībā, kam sekoja noteikumu pārkāpums, dienvidamerikāņu nenokontrolēja visu laukuma platumu un atkal ar piespēli laukuma malā tika atrasts Arundels, kurš, tāpat kā pirmajā reizē, nekļūdījās. Tāpat nekļūdījās arī uzbrucējs Bevans Rods, kurs 35. minūtē ar spēku un trim čīliešiem "uz muguras" iespieda bumbu ieskaites zonā, jau laicīgi garantējot angļiem bonusa punktu.

Tas gan nebija punkts pirmajam puslaikam. Pēc angļu pārtvertās bumbas, ātrajā uzbrukumā devās Markuss Smits, kurš nodemonstrēja lieliskas ātruma īpašības un, pasitot ar kāju bumbu uz priekšu, pats to uztvēra, aizbēga no visiem un piezemēja piekto piezemējumu, bet Ovens Farels bija precīzs trešajā realizācijas sitienā, kas angļiem deva vadību ar 31:0.

Otrais puslaiks spēles scenārijā nekādas izmaiņas nenesa. Vēl vairāk, čīlietis Matiass Dituss saņēma dzelteno kartīti, bet Teo Dans, otrreiz ienesa bumbu ieskaites zonā. Savukārt dažas minūtes vēlāk Arundels, izmantojot čīliešu aizsardzības kļūdu, noformēja sev "hattrick", taču ar to jaunajam aizsargam nebija gana un viņa apetīte tikai auga, kas 12 minūtes vēlāk rezultējās ceturtajā piezemējumā.

Jāpiebilst, ka 20 gadus vecias Henrijs Arundels līdz šim piedalījās tikai astoņās Anglijas izlases spēlēs, kurās izcēlās ar desmit punktiem. Tāpat jāatzīmē, ka pēc PK finālturnīra beigām viņš dosies spēlēt uz Franciju, jo pievienojies Parīzes "Racing 92" klubam, kas apgrūtinās viņa piesaisti Anglijas valstsvienībai.

Tikmēr Arundela benifice nebeidzās, jo jau nogurušo un cauro čīliešu aizsardzību Markuss Smits uzlauza vēlreiz, piespēlēja bumbu Henrijam, kurš tad arī guva vieglu piezemējumu. Interesanti, ka ar šo vienu maču Arundels uzreiz kļuva par turnīra labāko piezemējumu guvēju, apsteidzot īru Bandī Aki, kura kontā bija četri piezemējumu.

Līdz spēles beigām pa piezemējumam guva vēl Markuss Smits un Džeks Viliss, bet Ovens Farels šim pielika vēl četrus punktus, panākot graujošu panākumu – 71:0.

Pēc šī panākuma Anglijas izlasei ir palikusi vairs tikai viena cīņa grupu turnīrā, kad 7. oktobrī viņi tiksies ar Samoa izlasi. Tiesa, šobrīd izskatās, ka, lai arī matemātiski var būt dažādi varianti, faktiski, angļu spēlēšana ceturtdaļfinālā ir teju garantēta. Čīle savu dalību pirmajā Pasaules kausa finālturnīrā noslēgs ar Dienvidamerikas izlašu dueli – 30. septembrī cīnīsies pret Argentīnu.

Anglija – Čīle 71:0 (31:0)

Piezemējumi: H.Arundels (20, 30, 48, 60, 69) T.Dans (24, 46) B.Rods (35), M.Smits (40, 77), Dž.Viliss (80) - N/A
Realizācijas: O.Farels (25, 36, 42, 46, 62) - N/A
Soda sitieni:
Dropsitieni:

2023. gada Pasaules kauss regbijā

D grupa

#KomandaSUNZP
1.Anglija330014
2.Samoa21015
3.Japāna21015
4.Argentīna21014
5.Čīle30030

     [+] [-]

, 2023-09-23 21:04, pirms 7 mēnešiem
Arundelam juniora vecumā teicama spēle.Pieci piezemējumi tas ir daudz.Tā ir kaudze.
Vēl jāatzīmē angļiem Smits.Kas par ātrumu,skrien kā stirna.Un vēl kas ir-viņs labas piespēles dala komandas biedriem.

     [+] [-]

, 2023-09-23 21:17, pirms 7 mēnešiem
ANgļi vienmēr bijuši mani favorīti...
Cerams ka pēc 20 gadus pauzes cels lielo trofeju..

     [+] [-]

, 2023-09-23 21:33, pirms 7 mēnešiem
zaxx rakstīja: ANgļi vienmēr bijuši mani favorīti...
Cerams ka pēc 20 gadus pauzes cels lielo trofeju..
beidz komentet sporta veidu kuram neseko.
fake fans