Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Taiti izlase diskvalificēta no cīņas par dalību Pasaules kausā

Juris Miņins
Juris Miņins

Taiti izlase diskvalificēta no cīņas par dalību Pasaules kausā
Foto: worldrugby.org

Pasaules regbija savienība ("World Rugby") ir diskvalificējusi no tālākās cīņas par vietu 2019. gada Pasaules kausā Taiti valstsvienību, kura ir pārkāpusi spēlētāju naturalizācijas noteikumus

"World Rugby" ir paziņojuši, ka diskvalificē Taiti regbija valstsvienību no cīņas par iekļūšanu 2019. gada Pasaules kausā regbijā, jo šīs valsts regbija savienība ir pārkāpusi spēlētāju naturalizācijas noteikumus.

Problēma slēpjas tajā, ka divi Taiti izlases spēlētāji patiesībā ir francūži, kuri valstī nav nodzīvojuši nepieciešamos 36 mēnešus, lai drīkstētu pārstāvēt nacionālo komandu. Pati Taiti regbija savienība iepriekš apgalvoja, ka, tā kā tā ir Franču Polinēzejas daļa, tad, pēc viņu uzskatiem, visi Francijas spēlētāji drīkst brīvi pārvietoties arī viņu teritorijā un viņiem nav jāiziet šis trīs gadu "karantīnas" periods.

Tiesa, "World Rugby", izmeklējot šo lietu, kas tika uzsākta pēc Kuka salu regbija savienības protesta, noskaidroja, ka Taiti ir sava regbija savienība, kas nepakļaujas Francijas regbija savienībai, tādēļ ir uzskatāma par atsevišķu juridisku vienību, tāpēc arī spēlētājiem, kuri no vienas savienības pāriet uz otru, ir jāievēro visi starptautiskie pāreju noteikumi.

Jāpiebilst, ka šie divi francūži bija aizsargi Gijoms Bruki un Andoni Himenezs, kuri abi divi lielāko karjeras daļu bija pavadījuši Francijas "Federale 1" čempionātā, jeb Francijas regbija čempionāta trešajā divīzijā. Tiesa, Bruki 17 spēles bija aizvadījis arī PRO D2 turnīrā.

Līdz ar Taiti izlase diskvalifikāciju cīņā par vietu Pasaules kausā atgriežas jau iepriekš pieminētās Kuka salas, kuras pirms tam bija piekāpušās Taiti regbistiem ar 9:13. Tas nozīmē, ka Kuka salu valstsvienībai divu kārtu izslēgšanas cīņās būs jātiekas ar Āzijas čempionāta spēcīgāko komandu, lai noskaidrotu to vienību, kas iegūs ceļazīmi uz tā saukto "pēdējās cerības" turnīru, kurā četras no uz to brīdi palikušajām labākajām izlasēm cīnīsies par pēdējo biļeti uz Japānu.

Vairāk par kvalifikācijas procedūru uz 2019. gada Pasaules kausu var lasīt ŠEIT.

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/
https://rugger.info/

  -1 [+] [-]

, 2018-03-23 12:58, pirms 6 gadiem
"Problēma slēpjas tajā, ka divi Taiti izlases spēlētāji patiesībā ir francūži, kuri nav nodzīvojuši nepieciešamos 36 mēnešus, lai drīkstētu pārstāvēt nacionālo komandu."

Un tāds tracis sacelts dēļ nepilnus trīs gadus veciem franču bērniem?