Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-19 izlase vienā grupā ar regbija lielvalsti Īriju

Rolands Eliņš

Latvijas U-19 izlase vienā grupā ar regbija lielvalsti Īriju
Publicitātes foto

Sestdien, 25. aprīlī Francijas pilsētā Višī sāksies Eiropas čempionāts regbijā 7 U-19 vecuma grupā. Tajā startēs arī Latvijas izlase, kas cīnīsies vienā apakšgrupā ar regbija lielvalsti Īriju. Pērn Latvijas izlase ierindojās 13. vietā.

Eiropas čempionāts U-19 vecuma grupā notiks tikai otro reizi. Šādas sacensības tika ieviestas pērn un norisinājās Portugālē. Debijas reizē dalībnieku pulkā bija arī Latvijas izlase, kas no Portugāles atgriezās ar 13. vietu. Tāpat kā pērn, arī šogad Latvijas izlases stūres sviras ir trenera Arvja Pilenieka rokās. „Sagatavošanās cikls nav bijis grandiozs, jo liela daļa komandas cītīgi trenējas kopā ar U-18 izlasi, kas Eiropas čempionātu aizvadīja pirms dažām nedēļām. Ņemot vērā to, ka daļa spēlētāju trenējās kopā ar lielo izlasi, citi – ar klubiem, kuriem tikko sākās Latvijas čempionāta sezona, tad mūsu sagatavošanās cikls bija tikai septiņi treniņi,” norāda Arvis Pilenieks.

Lai arī izvēles iespējas varētu vēlēties krietni plašākas, startam Eiropas čempionātā izdevies sapulcināt pašmāju sacensībās gana rūdītus regbija 7 spēlētājus. „Visi spēlētāji, kas ir izlasē, regbiju 7 spēlē jau vismaz divas trīs sezonas. Pieredze ir. Protams, tik īsā laika posmā neizdevās taktiski izdarīt visu, ko vēlējos, taču komandu kopumā ir izdevies sakārtot,” ir pārliecināts treneris. „Labi, ka sagatavošanās ciklā nedaudz palīdzēja Latvijas izlases galvenais treneris Sergejs Lisko, kurš nedaudz piekoriģēja mūsu darbu. Nevarētu teikt, ka kaut ko darījām nepareizi, bet viņš ar profesionāļa aci palīdzēja strādāt efektīvāk,” sadarbību ar Krievijas speciālistu atzīmē Pilenieks.

No pērnā gada sastāvā izlasē arī šogad spēlēs četri spēlētāji: Mārtiņš Bokišs, Dāvis Gauja, Jānis Pelēcis un Edgars Alainis. „Cits vairāk, cits mazāk, bet progresējuši ir visi četri,” vērtē treneris. „Šā gada izlase līmeņa ziņā sevišķi neatšķiras no tās, kas Latviju pārstāvēja pērn. Vienīgi šogad mūsu rīcībā ir vairāk līdzvērtīgu spēlētāju, tāpēc būs plašākas taktisko manevru iespējas.”

Jāatzīmē, ka Latvijas U-19 regbija 7 izlase ir vienīgā Latvijas izlase, kas spēlē Eiropas čempionāta augstākajā divīzijā. Taisnības labad gan jāatzīmē, ka citas divīzijas pagaidām vēl nav izveidotas, jo Eiropas čempioni šajā vecuma grupā tiks noteikti tikai otro reizi. Turnīrā piedalīsies tādas regbija lielvalstis kā Francija, Īrija un Itālija. Ar Īriju Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā, kopā ar Poliju un Moldovu. Iespēja spēlēt pret Īrijas valstsvienību Latvijas regbijā ir gaužām reta parādība. „Šiem spēlētājiem tā var izrādīties vienīgā iespēja dzīvē spēlēt pret Īriju,” norāda Arvis Pilenieks. „Spēlētājiem šī būs laba iespēja sevi parādīt un, kas zina, iekrist acīs kādiem talantu meklētājiem. Tādi tur noteikti būs, jo šī tomēr ir vienīgā un reizē arī augstākā divīzija šajā vecuma grupā. Arī organizatoru attieksme ir nopietnāka, viņu izpildījums ir daudz akurātāks nekā pieredzēts citos, zemāku divīziju turnīros.”

Eiropas čempionātam Latvijas izlase ir izsēta ar 13. numuru. Šajā vietā mūsu valstsvienība ierindojās pērn. Spriežot pēc reitinga, esam grupas pastarīši. Vissīvākā solās būt cīņa ar Moldovu, kas atrodas mums tieši vienu vietu priekšā. „Pēc pērn pieredzētā jāatzīst: pirmās deviņas komandas bija līmeni augstākas par pārējām septiņām. Tas bija ļoti jūtams,” atzīst Pilenieks, netieši aicinot lielus varoņdarbus no latviešiem negaidīt. Tomēr komanda cīnīsies katrā spēlē un, kas zina, varbūt parūpēsies par kādu pārsteigumu.

Visas trīs grupas spēles Latvijas U-19 izlase aizvadīs 25. aprīlī, savukārt nākamajā dienā – spēles par vietām.

Latvijas U-19 izlase regbijā 7

Vārds UzvārdsKlubsDzimšanas gadsPirmais treneris
Roberts KaķisEži1996Dace Straume
Filips MudulisEži1997Dace Straume
Artūrs AlainisMiesnieki1997Kārlis Dilbo
Mārtiņš BokišsEži1996Kārlis Dilbo
Edgars AlainisEži1996Kārlis Dilbo
Dāvis GaujaLivonia1996Kārlis Dilbo
Hārdijs NungursLLU/Misa1997Arvis Pilenieks
Helvijs VičivskisVikingi1996Aivis Ašmanis
Jānis PelēcisLLU/Misa1996Arvis Pilenieks
Oskars DaugavvanagsEži1997Dace Straume
Aleksejs MaslakovičsJūrmala1997Dāvis Zagorskis
Toms ZirnisFēnikss1996Kristaps Staņa

Informāciju sagatavoja:
Arvis Pilenieks

  +1 [+] [-]

, 2015-04-22 11:45, pirms 9 gadiem
puikām būs neaizmirstama pieredze. Galvenais rezultātu neatcerēties

     [+] [-]

, 2015-04-22 14:55, pirms 9 gadiem
Pieredze nenoliedzami, būs rokām neaptverama
5 Eži, malači aiziet puiši!!