Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Kanterberija sezonas ievadā sagrauj Oklendu

Juris Miņins
Juris Miņins

Kanterberija sezonas ievadā sagrauj Oklendu
Foto: planetrugby.com

Šorīt pēc Latvijas laika noslēdzās Jaunzēlandes regbija čempionāta, kas zināms kā “Mitre 10 cup” pirmā kārta, kurā pie ļoti pārliecinošas uzvaras tika aizvadītās sezonas čempioni Kanterberija, kas ar 43:3 pārspēja Oklendu.

Aizvadītās sezonas Jaunzēlandes čempionāta, kad tas vēl bija zināms kā “ITM cup”, uzvarētājiem jaunā sezona sākās ar diezgan vieglu un nepiespiestu uzvaru pār Oklendu, kas pagājušgad regulārajā sezonā ieņēma otro vietu, bet izslēgšanas mačos zaudēja finālā ar 23:25 tiem pašiem Kanterberijas spēlētājiem.

Oklendas vienība bija spējīga tikai uz vienu realizētu soda sitienu, ko izpildīja Simons Hikijs, kamēr viņu oponenti guva sešus piezemējumus, kā arī bija precīzi piecos realizācijas sitienos un vienā soda sitienā.

Par mača varoni kļuva Kanterberijas kluba spēlētājs Ričijs Monunga, kurš guva piezemējumu, tādējādi ieliekot pamatu savas komandas izrāvienam, un četrreiz raidīja bumbu vārtos. Ar šādu sniegumu bija arī pietiekoši, lai pēc pirmās kārtas kļūtu par rezultatīvāko čempionāta spēlētāju.

Tāpat ar uzvaru čempionātu sāka aizpagājušās sezonas čempioni, Taranaki, tiesa, viņiem šī pirmā spēle bija daudz nervozāka, jo, lai arī puslaiks pret “Bay of Plenty” tika noslēgts pie rezultāta 14:0, bet vēl 55. minūtē viņi bija vadībā ar 24:5, spēles izskaņā viņu pretinieki saņēmās un pietuvojās piecu punktu attālumā – 22:27.

Punktu šai spēlei gan pielika Taranaki vīri, kad Mārtijs Makenzijs guva savu trešo soda sitienu un uzstādīja spēles beigu rezultātu – 30:22 par labu Taranaki.

”Mitre 10 cup”, 1. kārta

MājniekiViesiRezultāts
North HarbourCounties Manukau20:17
NorthlandManawatu27:34
Bay of PlentyTaranaki22:30
Hawkes’s BayWellington26:36
CanterburyAuckland43:3
SouthlandOtago17:40
TasmanWaikato24:19

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com