Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Enisey-STM" pārspēj "Krasny Yar" un saglabā vietu Izaicinājuma kausā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Enisey-STM" pārspēj "Krasny Yar" un saglabā vietu Izaicinājuma kausā
Uldis Saulīte veic tvērienu pret "Krasny Yar" spēlētāju
Foto: rugger.info

Krasnojarskas komandu duelī Kontinentālā kausa ietvaros "Enisey-STM" pārspēja "Krasny Yar", tādējādi saglabājot vietu Izaicinājuma kausā.

Kā ziņojām iepriekš, šajā sezonā ir mainījies Eiropas Kontinentālā kausa nolikums, kas paredz, to, ka komandas, kuras šajā turnīrā ir piedalījušās no pirmajām kārtām, cīnās par vienu no ceļazīmēm uz finālu, bet otra ceļazīme tiek izspēlēta starp iepriekšējās sezonas turnīra finālistiem, Krasnojarskas komandām "Enisey-STM" un "Krasny Yar".

Pirmajā spēlē Latvijas regbistu pārstāvētā "Enisey-STM" pārspēja "Krasny Yar" ar 47:22, kas nozīmēja, ka atbildes spēlē "Krasny Yar" komandai ir jāuzvar ar vismaz 26 punktu starpību, lai saglabātu vietu eirokausos.

Spēles sākums, abām komandām saprotot kas ir jāizdara, bija diezgan mierīgs rezultāta ziņā, taču gana ass spēles ziņā, tāpēc vairāki "smagās mašīnas" regbisti bija spiesti atstāt laukumu, kas, protams, "Enisey-STM" pozīcijas mazliet sašūpoja. Mačam uzņemot apgriezienus, aktīvāk sāka spēlēt arī komandas, veiksmīgāk to darot "Krasny Yar", kuri vienu brīdi jau bija vadībā ar 26:10, kas bija labs pieteikums uz iespējamo cīņu divu maču summā. Tiesa, spēles izskaņā eirokausos daudz pieredzējušākie "Enisey-STM" regbisti atspēlēja šo desmit punktu deficītu un svinēja uzvaru ar 27:26.

Abi Latvijas regbisti, Jurijs Baranovs un Uldis Saulīte, šajā mačā laukumā devās sākumsastāvā.

Līdz ar šo uzvaru "Enisey-STM" ir ne tikai nodrošinājuši vietu Kontinentālā kausa izcīņas finālā, kurā viņiem būs jāaizstāv savs iepriekšējā sezonā iegūtais tituls pret Vācijas vienību Heidelbergas "Heidelberger RK", bet arī saglabājuši vietu Izaicinājuma kausā, kur nākošā sezona viņiem būs jau ceturtā prestižajā klubu turnīrā.

Kontinentālā kausa fināls norisināsies maijā, Spānijas pilsētā Bilbao, tieši pirms Izaicinājuma kausa un Čempionu kausa finālmačiem.

Izmantotie resursi:
Home : European Professional Club Rugby (EPCR)

     [+] [-]

, 2018-04-21 20:56, pirms 6 gadiem
diez šodien tā kausa finālspēle LV notika?