Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

“Autowelt/Livonia” uzvar arī Latvijas čempionāta regbijā 7 otrajā posmā

“Autowelt/Livonia” uzvar arī Latvijas čempionāta regbijā 7 otrajā posmā
Foto autors: Zigismunds Zālmanis

Šodien Upesciema stadionā notika Latvijas čempionāta regbijā 7 otrā posma sacensības jeb Garkalnes kausa izcīņa, kurā, tāpat kā pirmajā kārtā, nepārspēti palika RFC “Livonia” kluba pirmā komanda “Autowelt/Livonia”, nostiprinot savu vadību arī kopvērtējumā.

Šoreiz finālā izpalika tradicionālo sāncenšu “Autowelt/Livonia” un Regbija kluba “Miesnieki” stiprākās vienības “RE-Fort/Miesnieki” spēkošanās, jo turnīra izspēles formula saveda kopā abas komandas jau pusfinālā par pirmo vietu. Pārāki šajā spēlē ar 21:5 bija livonieši. Pirms tam “Autowelt/Livonia” A apakšgrupā ar 53:0 uzvarēja LLU/TELMS un ar 34:12 “LMT/Eži” regbistus. Savukārt otri finālisti “Baldone/LSPA” vienība C apakšgrupā ar 62:0 lika trūkties RK “Piekūni” un ar 24:0 uzvarēja RK “Miesnieki” otro vienību “RTU/Miesnieki”, bet pusfinālā ar 34:0 vēlreiz pieveica “RTU/Miesnieki” regbistus.

Finālā “Autowelt/Livonia” pārsvars pār sāncenšiem “Baldone/LSPA” bija visnotaļ acīmredzams. Rezultātu atklāja viens no livoniešu lietuviešu regbistiem Vitars Blošķis, bet pēc Vigo Valdava precīzā realizācijas sitiena “Autowelt/Livonia” bija vadībā ar 7:0. Pēc tam ar lielisku izrāvienu pa laukuma malu atbildēja LSPA studentu regbists Mikus Ozols – 5:7. Turpinājumā divreiz izcēlās viens no livoniešu līderiem Kristaps Bērziņš, divreiz piezemējot bumbu sāncenšu ieskaites laukumā, bet Valdavs vienreiz bija precīzs, sitot realizāciju – 19:5, tā arī noslēdzās finālmača pirmais puslaiks.

Spēles otrajā daļā livoniešu pārsvars kļuva arvien izteiktāks. Piezemējumus izdarīja Toms Zibolis un Simons Fuko, bet pēc Vigo Valdava precīza realizācijas sitiena rezultāts kļuva jau 31:5 “Autowelt/Livonia” labā. Šajā brīdī atbildes piezemējumu veica Matīss Zalcmanis – 10:31. Nebija ilgi jāgaida līdz livoniešu atbildes gājienam – Valdavs guva gan piecus punktus ar piezemējumu, gan divus ar realizāciju, un jau 38:10. Baldonieši spēja vairs tikai nedaudz sadeldēt rezultāta starpību. Kaspars Jakušs piezemēja bumbu sāncenšu ieskaites laukumā un pats arī precīzi izpildīja realizācijas sitienu, panākot galarezultātu 38:17 “Autowelt/Livonia” komandas labā.

Par otrā posma labāko spēlētāju tika atzīts Vitars Blošķis (“Autowelt/Livonia”). Savukārt rezultatīvākā spēlētāja gods tika Valteram Raņķim (“RE-Fort/Miesnieki”).

“Autowelt/Livonia” galvenais treneris Edmunds Ščavinsks pēc sacensībām sacīja: "Turnīra sportiskais līmenis, salīdzinot ar pirmo posmu, bija nedaudz augstāks. Šoreiz pretiniekos bija divas stipras komandas: “RE-Fort/Miesnieki” un “Baldone/LSPA”. Tā sanāca, ka galvenos sāncenšus no “Miesnieku” pirmās komandas pieveicām jau pusfinālā. Bijām gan ātrāki, gan spēcīgāki kontaktos. Jau pirms sacensību sākuma teicu saviem puišiem, ka nav svarīgi, kurā fāzē tiksimies ar “RE-Fort/Miesnieki” vienību. Galvenais – šajā mačā izcīnīt uzvaru! Tas izdevās, un pēc tam finālā jau gāja nedaudz vieglāk. Paldies visiem par lieliskajām sacensībām."

Spēlē par trešo vietu jeb šķīvi “RE-Fort/Miesnieki” ar 21:0 uzvarēja “RTU/Miesnieki” vienību, bet mačā par biķeri (piekto vietu) “Garkalne/Livonia” ar 24:12 pieveica “LMT/Eži” komandu. Visbeidzot spēlē par septīto vietu “Beverīna/Fēnikss” ar 20:19 sīvā cīņā pieveica LLU/TELMS vienību.

Galīgais vietu sadalījums otrajā posmā
1. “Autowelt/Livonia” (kauss)
2. “Baldone/LSPA”
3. “RE-Fort/Miesnieki” (šķīvis)
4. “RTU/Miesnieki”
5. “Garkalne/Livonia” (biķeris)
6. “LMT/Eži”
7. “Beverīna/Fēnikss”
8. LLU/TELMS
9. RK “Piekūni”

Latvijas čempionāta trešais (pēdējais) posms notiks 10. augustā Ventspilī.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs