Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

“Blue Bulls” uzvar 84 punktu trillerī Pretorijā

Juris Miņins
Juris Miņins

“Blue Bulls” uzvar 84 punktu trillerī Pretorijā
Foto: facebook.com/BullsOfficial

Šodien Dienvidāfrikas republikas regbija čempionātā tika izspēlēta lielākā daļa no turnīra trešās kārtas mačiem un tajos savas trešās uzvaras guva Durbanas “Sharks” un Frīsteitas “Cheetahs”, bet “Blue Bulls” uzvarēja elpu aizraujošā 84 punktu trillerī.

“Currie cup” Premjerlīgas trešā kārta šodien sākās ar diviem pēc sava rakstura pilnīgi dažādiem mačiem, taču pēc iznākumiem – abās cīņās uzvarēja favorīti.

Pirmajā spēlē tikās Bolendas “Cavaliers” un Durbanas “Sharks”. “Cavaliers” komandai pēc izcīnītas pirmās uzvas čempionātā bija pacilāts noskaņojums, taču viņi labi saprata, ka pret “Sharks” gaida smaga spēle.

Šīs bažas arī apstiprinājās, jo “Sharks” visu nokārtoja jau pirmajā puslaikā, ko uzvarēja ar 29:3. Otrās 40 minūtes pagāja līdzīgā cīņā un tajā ar 17:12 uzvarēja “Cavaliers”, taču ar to bija daudz par maz, lai cerētu uz panākumu. Tiesa, jāatzīmē, ka Bolendas regbisti kopumā rādīja ļoti sakarīgu spēli un turnīra debitantiem tā ir laba zīme.

Savukārt otrajā spēlē Frīsteitas “Cheetahs” ar 32:25 apspēlēja Rietumu provinces regbistus. Šī spēle bija Freda Zeilingā zvaigžņu stunda, jo viņš realizēja sešus soda sitienus un divas realizācijas, kas kopā dod 22 punktus. Pēc šīs spēles Zeilingā vēl vairāk ir nostiprinājis savu vadību čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, jo trijās spēlēs viņš nu ir iespējis gūt 52 punktus.

Kopumā jāsaka, ka spēle bija ļoti sīva, komandas spēlēja aktīvu un fizisku regbiju, kas, jāatzīst, ir DĀR regbijam ļoti raksturīgi, jo piekāpties nevēlējās neviens. Tomēr Frīsteitas komanda bija mazliet veiksmīgāka un prata atvērt oponentu aizsardzības līniju piezemējumiem un vienu no tādiem guva komandas debitants Niko Lī.

Savukārt pēdējā šodienas spēlē laukumā gāja problēmu nomocītā Austrumu provinces “Kings” un “Blue Bulls” no Pretorijas. Pirms šī mača “Kings” arī uzzināja, ka viņu liktenis ir miglā tīts, jo tā kā ir nomainījusies vietējā reģiona vadība, tad komandai var nākties palikt bez finansējuma, ja jaunie politiķi lems pret profesionālās komandas uzturēšanu no nodokļu maksātāju naudas. Atgādināsim, ka “Kings” vēl dienu pirms “Currie cup” sezonas sākuma bija uz bankrota sliekšņa, taču, pateicoties tam, ka situācijā iejaucās vietējā vadībqa, komanda tika glābta.

Iespējams, ka jaunās ziņas bija ļoti sadusmojušas “Kings” komandas spēlētājus, jo viņi jau no pirmajām minūtēm lieliem spēkiem un ātrā tempā devās uz ieksaites zonu un tas atmaksājās, jo viņi guva divus ātrsu piezemējumus un jau piektajā minūtē rezultāts bija 14:0 viņiem par labu.

“Blue Bulls” samērā ātri atspēlējās, taču, kā izrādījās vēlāk tas bija tikai sākums ļoti rezultatīvai spēlei, kas beigās noslēdzās pie rezultāta 49:35. Komandas spēlēja ļoti ātru un atklātu regbiju, vairāk domājot par bumbu un uzbrukumu, nevis savas teritorijas aizsardzību. Tāpat spēlē bija samērā liels kļūdu un nepiespiesto bumbas zaudējumu īpatsvars, taču Pretorijas komanda prata būt mazliet veiksmīgāka.

”Currie cup”, 3. kārta

MājniekiViesiRezultāts
Boland CavaliersSharks20:41
Western ProvinceCheetahs25:32
Blue BullsEastern Province Kings49:35