Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Trīs jaunie "Livonia" spēlētāji mēģinās nostiprināties spēcīgās Gruzijas regbija līgas klubā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Trīs jaunie "Livonia" spēlētāji mēģinās nostiprināties spēcīgās Gruzijas regbija līgas klubā
"Livonia" jaunie regbisti Sosnars, Vorobjovs, Židelis un menedžeris Gorohovskis lidostā "Rīga" pirms izlidošanas. Foto: "Livonia".

Šodien no rīta ceļā uz Gruzijas pilsētu Kutaisi devās regbija kluba “Livonia” vīriešu komandas menedžeris Gregors Gorohovskis un trīs perspektīvi Latvijas jaunie regbisti – Ruslans Sosnars, Gļebs Vorobjovs un Dāvids Židelis, kuri centīsies iekļūt spēcīgās Gruzijas pirmās līgas kluba Kutaisi "Bagrati" sastāvā.

Jaunie RK “Livonia” spēlētāji Ruslans Sosnars, Gļebs Vorobjovs un Dāvids Židelis, kurš livoniešiem pievienojas regbijā-15, bet regbijā-7 spēlē “Mītavas” kluba, ir devušies uz Gruziju, kur plāno vairākas nedēļas piedalīties treniņos un nostiprināties Gruzijas pirmās līgas klubā Kutaisi “Bagrati”, kas ir spēlējis arī nacionālā čempionāta augstākajā divīzijā. Gruzija ir ļoti spēcīga regbija valsts, kas ir Pasaules kausa finālturnīra regulāra dalībniece kopš 2003. gada un Top8 no Eiropas izlasēm.

“Bagrati” galvenais treneris ir Gaga Gurešidze, kurš ar “Livonia” strādāja gan šo, gan arī pagājušo sezonu. Līdz ar to viņš dažiem perspektīvajiem jaunajiem spēlētājiem deva vienreizēju iespēju mēģināt piedalīties vienā no Top regbija lielvalsts čempionātiem. Sosnars, Vorobjovs un Židelis ne tikai pērn veiksmīgi spēlēja savos klubos U18 un “Livonia” pieaugušo komandā, bet pagājušajā gadā Latvijas U18 izlases sastāvā kaldināja panākumu un otrās vietas izcīnīšanu Eiropas čempionātā Trophy divīzijā jeb Sudraba līgā.

Šī mēneša izskaņā Kutaisi klubam, kas , šosezon ir izvirzījis mērķi iekļūt pārspēlēs tikšanai uz augstāko līgu, ir paredzēta čempionāta spēle, kurā, iespējams, piedalīsies arī Latvijas regbisti, taču viņiem sevi ir jāapliecina treniņos un jāsagaida treneru korpusa pozitīvs lēmums. Ka tiek piedāvāta šāda iespēja, ir jau panākums, tāpēc puiši ir piemērs visiem jaunajiem Latvijas regbistiem, pierādot, ka neatlaidīgs darbs un treniņi var dot taustāmus rezultātus.

“Regbija klubi, tajā skaitā arī “Livonia”, vieno spēkus un uzsvaru liek uz jauniešu sistēmas sagatavoto spēlētāju izaugsmi un ceļu uz profesionālu regbiju. Tāpēc šī ir liela diena gan klubiem, gan puišiem, gan Latvijas regbijam kopumā. No puišu snieguma "pārbaudes" laikā ir atkarīgs tas, vai viņi saņems piedāvājumu noslēgt pilnvērtīgu līgumu ar Gruzijas klubu un aizvadīs tur visu sezonu,” stāsta “Livonia” menedžeris Gregors Gorohovskis.

““Livonia” klubs daudz ir ieguldījis visu puišu izaugsmē, gan starpsezonā veicot fizisko sagatavošanās darbu, nodrošinot puišus ar visu nepieciešamo inventāru, iespēju trenēties pie augsta līmeņa speciālistiem un dodot iespēju spēlēt pieaugušo komandā tik prestižās sacensībās kā Baltijas top līga un krāt pieredzi,” piebilst Gorohovskis.

     [+] [-]

, 2024-01-19 16:34, pirms 3 mēnešiem
super👍