Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Apstiprināta regbija-7 kvalifikācijas sistēma 2020. gada olimpiskajām spēlēm

Apstiprināta regbija-7 kvalifikācijas sistēma 2020. gada olimpiskajām spēlēm
Foto: AFP/Scanpix

Šodien "World Rugby" ir oficiāli paziņojuši kādā kārtībā komandas varēs kvalificēties 2020. gada olimpisko spēļu regbija-7 turnīram.

Regbijs-7 olimpisko spēļu programmā būs jau otro reizi, jo savu debiju tas piedzīvoja 2016. gada spēlēs, kur par uzvarētājiem vīriem kļuva Fidži, bet dāmu konkurencē labākās bija austrālietes. Lai arī par šī sporta likteni nākotnē sākumā daudzi bija piesardzīgi, pirmā turnīra panākumi garantēja to, ka arī Tokijā regbijs tiks spēlēts.

Šodien Starptautiskā regbija savienība paziņoja kvalifikācijas sistēmu gaidāmajam olimpiskajam turnīram. Kopumā, tāpat kā Rio, turnīrā piedalīsies 12 komandas, taču Japānas vīru un dāmu izlases, kā jau mājnieki, saņem automātisko kvalifikāciju, tāpēc kvalifikācijas turnīros tiks izspēlētas 11 ceļazīmes.

Tūdaļ pēc mājniekiem, pirmās ceļazīmi uz Tokiju saņems tās komandas, kas 2018./2019. gada Pasaules sērijas sezonā būs ieņēmušas pirmās četras vietas. Savukārt vēl pa vienai ceļazīmei uz olimpiskajām spēlēm tiks izspēlēts reģionālajos kvalifikācijas turnīros, kas 2019. gadā, no jūnija līdz decembrim, norisināsies Āfrikā, Āzijā, Dienvidamerikā, Ziemeļamerikā, Eiropā un Okeānijā.

Visbeidzot, pēdējo ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, kā jau "World Rugby" turnīros ierasts, izspēlēs tā sauktajā "pēdējās cerības" turnīrā, kurā piedalīsies 12 labākās komandas (divas no katra reģiona), kuras uz to brīdi būs palikušas bez garantētās vietas olimpiskajā turnīrā.

Jāpiebilst, ka jaunā Pasaules sērijas sezona dāmām sāksies 20. oktobrī, kas komandas tiksies ASV, Kolorado štatā, bet vīru turnīrs, kā jau ierasts, tiks atklāts ar Dubaijas turnīru, kurš noritēs no 30. novembra līdz 1. decembrim.

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/


No kreisās: U.Strautmanis (preses konferences vadītājs), E.Šefanovskis, E>Kralliša, M.Rullis, E.Ščavinsks. Foto: Agnis Melderis.

RK "Livonia" regbisti ir "izsalkuši" un apņēmušies atgūt titulus

Viena no vadošā Baltijas regbija kluba “Livonia” visa līmeņa komandas pirms sezonas ir labi sagatavojušās, lai jau šajā sezonā papildinātu kluba kausu galeriju. Galvenais komandas mērķis – atgūt Latvijas čempionu “dēli” klasiskajā regbijā vīriešiem.

Rīt sāksies Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem, sestdien regbijā-7 sievietēm

Šajā nedēļas nogalē sāksies 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem un regbijā-7 sievietēm. Vīriešiem pirmā spēle paredzēta jau rīt, 26. aprīlī, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā, bet turpat sestdien, 27. aprīlī, pirmo Latvijas čempionāta posmu aizvadīs sievietes.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.