Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

”Miesnieki/Ķekava” regbisti uzvar ”Jūrmala”/LLU un iekļūst Latvijas kausa pusfinālā

”Miesnieki/Ķekava” regbisti uzvar ”Jūrmala”/LLU un iekļūst Latvijas kausa pusfinālā
Foto: miesnieki-rugby.lv

”Miesnieki/Ķekava” regbisti piektdien, 17. aprīlī Rīgas Tehniskās koledžas (RTK) stadionā ar 55:8 uzvarēja ''Jūrmala''/LLU Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēlē un pusfinālā augustā tiksies ar ''Garkalne/Livonia''.

Spēle vienlaikus bija arī Latvijas čempionāta iekaitē. Pēc tās ''Miesnieki/Ķekava'' tagad divās spēlēs ir maksimālie desmit punkti, savukārt pavisam jaunajai komandai ''Jūrmala'/LLU' pēc divām spēlēm to vēl nav. Šajā spēlē, kurā ''Miesnieki'' izdarīja deviņus piezemējumus, tika atzīmēts arī pirmais noraidījums jaunajā sezonā, ko izpelnījās jūrmalnieku komandas spēlētājs Jānis Zutis, bet ''Jūrmala''/LLU tika pie sava pirmā piezemējuma, ko izdarīja Gvido Zaļmežs pēc LRF ģenerālsekretāra Oļega Voroņina piespēles. Voroņins pirmajā puslaikā realizēja soda sitienu. Ar trim piezemējumiem ''Miesniekiem'' izcēlās Ivars Eglis.

''Jūrmala''/LLU galvenais treneris Arvis Pilenieks:

Nu jau bija daudz labāk nekā pirmajā spēlē 0:55 pret ''TFS Bulduri'', jo puiši vairs nebija tik nobijušies dodoties laukumā. Lēnām progresējam. Pretiniekiem nespēlēja izlases vīri, tādēļ viņu pārsvars nebija tik milzīgs. Jā, spēlēja līdzšinējais izlases kapteinis Jānis Skuja, taču viņš jau ir no izlases atvadījies. Spēle pierādīja, ka mums vēl daudz jāmācās aizsardzībā. Uzbrukumā mums daudz bumbu nebija. Esmu pateicīgs spēlētājiem, kas uz maču sapulcējās no dažādām Latvijas vietām. Liels papildinājums ir Oļegs Voroņins, kurš spēlēja 10. numura pozīcijā, jo mūsu pamatsastāva 10. numurs ir U-19 izlasē. Voroņins palīdzēja gūt piezemējumu Zaļmežam un pats guva mums pirmos punktus ar soda sitienu.

''Miesnieki/Ķekava'' galvenais treneris Uldis Bautris:

Divkāršs prieks ir par divām lietām. Pirmā: Normunds Struža savā 42. dzimšanas dienā izdarīja skaistu individuālo piezemējumu. Uzskatu to par Notikumu, jo šis ''vecais zēns'' parādīja, ka var vēl spēlēt. Otrā: bija iespēja izmēģināt daudzus jaunos spēlētājus. Pirmo reizi pamatsastāvā bija pilnīgi jauns pussargu duets - Armands Dūda un Juris Peniķis. Viņiem vēl bija grūtības ar spēles vadīšanu, taču pieredze tika iegūta. Sākumsastāvā pirmo reizi izgāja abas malas - Zigmārs Gēmis un Ardis Roziņš. Vēl gribu minēt arī Ritvaru Kinstleru trešajā līnijā un Antonu Belousovu centrā, kuri iznāca uz maiņu. Bet no pretiniekiem tomēr biju gaidījis saturīgāku sniegumu, jo mums arī netrūka mazāk pieredzējušu spēlētāju.

''Miesnieki/Ķekava'' 4. augustā kausa pusfinālā spēlēs ar pašreizējiem kausa īpašniekiem ”Garkalne/Livonia'', bet otrajā pusfinālā sacentīsies ”EK Sistēmas/Eži” un ”TFS Bulduri”. 2015. gada Latvijas kausa izcīņas fināls paredzēts 15. augustā.

Pa pieciem punktiem pēc vienas spēles čempionātā ir otrajā un trešajā pozīcijā esošajām ”TFS Bulduri” un ”Garkalne/Livonia” komandām. Divi punkti nopelnīti RK ”Fēnikss”, bet LMT/”Eži” punktu nav. Šīs četras komandas nospēlējušas vienu spēli. Nākamā spēle čempionātā notiks 22. aprīlī, kad jau otrā apļa spēli RTK stadionā aizvadīs ''TFS Bulduri'' un ''Jūrmala''/LLU.

Latvijas čempionātā sešas komandas spēlē divos apļos. Pirmajās divās vietās esošās komandas 10. oktobrī finālspēlē sacentīsies par zelta medaļām, bet trešās un ceturtās vietas īpašnieces – par bronzas medaļām.

Latvijas kausa 1/4 fināla spēle. Latvijas čempionāta 4. spēle.

Jūrmala/LLU - Miesnieki/Ķekava 8:55 (3:33)
Jūrmala/LLU. Piezemējums: Gvido Zaļmežs. Sods: Oļegs Voroņins.
Miesnieki/Ķekava. Piezemējumi: Guntis Cirša, Nauris Segliņš, Normunds Struža, Krists Krūzkops, Kristaps Jakušs, Ivars Eglis (3), Gunārs Andersons. Realizācija: Juris Šimanskis, Kristaps Jakušs (4)
Sarkanā kartīte: Jānis Zutis (Jūrmala/LLU)
Tiesnesis: Normunds Bondars