Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Storm" sagrauj "Rhinos" un kļūst par labāko regbija līgas klubu pasaulē

Juris Miņins
Juris Miņins

"Storm" sagrauj "Rhinos" un kļūst par labāko regbija līgas klubu pasaulē
Foto: nrl.com

Šajā nedēļas nogalē Austrālijā norisinājās ikgadējā "World Club Challange" kausa izcīņa, kurā tikās spēcīgākās Nacionālās regbija līgas (NRL) un Superlīgas komandas. Tā Melburnas "Storm" un Līdsas "Rhinos" cīņā melburnieši svinēja pārliecinošu uzvaru ar 38:4.

"World Club Challange" ir spēle, kurā ik gadu tiekas divas spēcīgākās NRL un Superlīgas komandas, t.i., iepriekšējo sezonu čempioni. Tiesa, šī gada spēles norise bija apdraudēta, jo Austrālijas komandas nevēlējās braukt uz Lielbritāniju, jo tas ir pārāk tāls lidojums, kā arī, sakarā ar 2017. gada Pasaules kausu, spēlētājiem bija pārāk maz laika, lai atpūstos un sagatavotos jaunajai sezonai.

Risinājumu šai problēmai atrada Superlīga, jo viņi vispirms noorganizēja vienas sava čempionāta spēles norisi Austrālijā, kad 10. februārī savā starpā tikās Viganas "Warriors" un "Hull FC", bet vēlāk šīm komandām pievienojās 2017. gada čempioni Līdsas "Rhinos", tādējādi nodrošinot visu no savas puses iespējamo, lai spēle notiktu.

Mačs starp Melburnas "Storm" un Līdsas "Rhinos" norisinājās Melburnas "AAMI Park" arēnā un jāsaka, ka interese par to bija gana liela.

Pievēršoties pašam mačam jāsaka, ka tajā intriga bija tikai tā ievadā, kad Līdsas spēlētājs Raiens Hals guva pirmo piezemējumu mačā, kas, kā izrādījās vēlāk, bija arī vienīgais komandas piezemējums šajā spēlē. Viss tālākais notika pēc mājnieku scenārija – septiņi piezemējumi un 38 punkti bija īsta stihija ar kuru "Degunradži" nespēja tikt galā.

Jāpiebilst, ka paralēli šim mačam, abas pārējās Superlīgas komandas, "Warriors" un "Hull FC", arī aizvadīja pārbaudes spēles ar NRL komandām. Ta Hala ar 18:24 piekāpās Seintdžordžas-Ilavaras "Dragons", bet Viganas "Warriors" bija spiesti atzīt Dienvidsidnejas "Rabbitohs" komandas pārākumu ar 8:18.

Tiesa, pretēji iepriekš ierastajam, šīs divas spēles neskaitījās kā regbija līgas klubu Pasaules sērijas mači, saglabājot vienkāršu pārbaudes spēļu statusu.

Izmantotie resursi:
RUGBY-LEAGUE.COM
https://www.nrl.com/