Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Miesnieki/Ķekava" pārspēj čempioni "Garkalni/Livonia" un nostiprinās vadībā

Rolands Eliņš

"Miesnieki/Ķekava" pārspēj čempioni "Garkalni/Livonia" un nostiprinās vadībā
"Miesnieki/Ķekava" veic piezemējumu spēlē ar "Garkalni/Livonia"
Foto: Renārs Buivids (LRF)

''Miesnieki/Ķekava'' regbisti piektdien Rīgas Tehniskās koledžas laukumā ar 34:15 uzvarēja divu pēdējo gadu čempionus ''Garkalne/Livonia'' un nostiprinājās Latvijas čempionāta līderpozīcijās.

Spraigajā cīņā pirmajā puslaikā vēl mainījās komanda, kas atradās vadībā, bet otrajā ''Livonia'' nespēja gūt ne punkta, kamēr ''Miesnieki'' izdarīja četrus piezemējumus gūstot savu ceturto uzvaru četrās spēlēs, bet ''Livonia'' cieta pirmo zaudējumu trijās spēlēs.

Rezultātu atklāja laukuma saimnieki ''Miesnieki'' ar Jura Iesalnieka soda sitienu. Kristaps Bērziņš ''Livonia'' atbildēja ar to pašu, bet pēc Toma Asējeva piezemējuma un Iesalnieka realizācijas rezultāts kļuva 10:3. Kad puslaiks bija apmēram pusē, ''Livonia'' kapteinis Ainārs Bērziņš izdarīja piezemējumu pa vidu, bet Kristapam Bērziņam problēmas iesist realizācijas sitienu nebija - 10:10, un līdz pārtraukumam izcēlās arī Reinis Pepa, kad rezultāts kļuva 15:10 livoniešu labā.

Pēc pārtraukuma Emīls Balodis, Elmārs Šefanovskis un Edgars Cīrulis līdz pamatlaika pēdējām minūtēm veica vēl trīs piezemējumus ''Miesniekiem'', bet punktu pielika uzvarētāju kapteinis Leno Bramanis ar skrējienu pāri puslaukumam pēc kura, un Iesalnieka realizācijas tika fiksēts beigu rezultāts 34:15.

Pēc šīs uzvaras ''Miesnieki/Ķekava'' ir 19 punkti (4 spēlēs), ''TFS Bulduri'' 11 (4), ''Garkalne/Livonia'' 9 (3), ''LMT/Eži'' 5 (3), RK ''Fēnikss'' 2 (1) un ''Jūrmala''/LLU 0 (3).Nākamajā spēlē Latvijas čempionātā 20. maijā Rīgas Tehniskās koledžas laukumā ''Jūrmala''/LLU uzņems LMT/''Ežus''.

Latvijas čempionātā sešas komandas spēlē divos apļos. Pirmajās divās vietās esošās komandas 10. oktobrī finālspēlē sacentīsies par zelta medaļām, bet trešās un ceturtās vietas īpašnieces – par bronzas medaļām.

''Miesnieki/Ķekava'' galvenais treneris Uldis Bautris: Esam ļoti priecīgi, ka pirmo apli noslēgsim pirmajā vietā. Komanda cīnījās tā, ka cepuri nost! Pirmajā puslaikā mums bija diezgan grūti pret ''Livonia'' uzbrucējiem, gaidījām, ka otrajā būs vēl smagāk, taču tieši otrajā puslaikā viņi lūza. Ar kolektīvu darbu un maz kļūdām otrajā puslaikā panācām uzvaru. Par ko gan vēl var būt lielāks prieks, ja ne par uzvaru pār saviem galvenajiem konkurentiem!

''Garkalne/Livonia'' galvenais treneris Toms Zibolis: Pirmajā puslaikā puiši pildīja spēles plānu. Problēmas gan radīja vairāki nesekmīgi noslēgti uzbrukumi. Mums ir jācenšas uzlabot arī disciplīnu. Šajā spēlē diskvalifikācijas dēļ nevarēja spēlēt Gundars Grieķis, bet tagad dzelteno kartīti nopelnīja Reinis Pepa. Pretinieki parādīja savu raksturu - no viņiem jāņem piemērs kā darboties grūtās situācijās. Ja otrais puslaiks mums būtu kā pirmais... Taču redzams, ka puišiem uguns acīs ir.

Latvijas čempionāta 9. spēle

Piektdiena, 15. maijs, RTK, plkst. 19.30
Miesnieki/Ķekava - Garkalne/Livonia 34:15 (10:15)
Miesnieki/Ķekava. Piezemējumi: Toms Asējevs, Emīls Balodis, Elmārs Šefanovskis, Edgars Cīrulis, Leno Bramanis. Realizācija: Juris Iesalnieks (3). Soda sitiens: Juris Iesalnieks.
Garkalne/Livonia. Piezemējumi: Ainārs Bērziņš, Reinis Pepa. Realizācija: Kristaps Bērziņš. Soda sitiens: Kristaps Bērziņš. Dzeltenā kartīte: Reinis Pepa (Garkalne/Livonia).
Tiesnesis: Renārs Reiniks

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans,
LRF preses sekretārs

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja