Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Super Rugby" atgriežas ar "Highlanders" dramatisku uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

"Super Rugby" atgriežas ar "Highlanders" dramatisku uzvaru
Sio Tompkinsons gūst piezemējumu
Foto: AFP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē vadošie Jaunzēlandes regbija klubi atgriezās laukumā, lai izspēlētu savu "Super Rugby" turnīru un jau pirmajā tā kārtā Otago "Highlanders" dramatiskā mačā ar 28:27 pārspēja Hamiltonas "Chiefs" vienību.

Lai arī Jaunzēlande un Austrālija ir vienas no tām valstīm, kuras salīdzinoši labi ir tikušas galā ar Covid-19 un tas ir ļāvis sportistiem atgriezties pie mačiem, aizvadīt pilnvērtīgu "Super Rugby" sezonu šogad neizdosies, tā kā tā paredz ceļojumus ne tikai starp abām valstīm, bet arī Argentīnu, DĀR un Japānu. Tiesa, lai spēlētāji nepaliktu bez darba un skatītāji - bez regbija, Jaunzēlande un Austrālija ir nolēmušas rīkot savus iekšējos "Super Rugby" turnīrus, kuros savā starpā cīnītos tikai vietējās komandas. Tiesa, ja Jaunzēlandē čempionāta piecinieku noformēja tikai no aktīvajām "Super Rugby" dalībniecēm, tad austrāliešiem palīgā nācās saukt "Western Force" komandu, kas pirms kāda laika no lielā turnīra bija izslēgta.

Dienvidu puslodes spēcīgākais regbija turnīrs sākās ar Otago "Highlanders" un Hamiltonas "Chiefs" komandu tikšanos. Spēles ievadā abas komandas izcēlās ar realizētiem soda sitieniem, taču piezemējumu pirmie veica "kalnieši", kad, pēc veiksmīgas koridora izspēles, viņi ar fizisku spēku iedabūja bumbu ieskaites zonā, Ešam Diksonam to piespiežot pie zemes.

Pēc veiksmīgā uzbrukuma Otago komanda gan neapstājās un sešas minūtes vēlāk Sio Tomkinsons bija tas, kurš piezemēja bumbu "Chiefs" ieskaites zonā pēc tam kā abas komandas īsā laika sprīdī apmainījās ar laipnībām – zaudēja bumbu, bet "Highlanders" vienkārši spēja izmantot nesakārtoto aizsardzību.

"Chiefs" pēc diviem nokdauniem gan prata piecelties un atbildēja ar savu "āķi" – Šons Vainui noslēdza spēju un ļoti plašu hamiltoniešu uzbrukumu, bet Damiens Makenzijs atkal bija precīzs soda sitienā, kas deva "virsaišiem" vadību ar 16:15, turklāt, vēl 10 minūtes viņiem bija jāspēlē vairākumā.

Puslaiks gan noslēdzās par labu Otago vienībai, jo tā izskaņā viņi atkal labi izspēlēja koridoru tiešā pretinieku ieskaites zonas tuvumā taču šoreiz ar spēku neizdevās noslēgt uzbrukumu, tāpēc nācās likt lietā viltību un Marino Mikele Tū izrādījās par visiem veiklāks.

Otrajā puslaikā ar punktu gūšanu tik labi komandām vis neveicās un Entonija Leinarta-Brauna piezemējums arī palika vienīgais, tiesa, tas nenozīmē, ka spēle bija neinteresanta, jo vēl trīs minūtes pirms mača beigām rezultāts bija 25:24 par labu Otago, taču atlikušajā laikā mača vadības groži divreiz mainīja īpašniekus.

Vispirms Damiens Makenzijs, kurš brīdi atpakaļ aizsita garām realizāciju, bija precīzs dropsitienā, kas uz to brīdi otrā puslaika rezultātu izmainīja līdz 11:3 par labu Hamiltonas komandai, taču, tāpat kā pirmajā cīņas cēlienā, arī otrajā pēdējais vārds piederēja "Highlanders", kad Brīns Getlends atbildēja Makenzijam un visai "Chiefs" komandai ar to pašu – dropsitienu, kurš gan bija daudz tālāks nekā Damienam.

Lai arī "Chiefs" spēles izskaņā mēģināja paveikt vēl vienu brīnumu, pašu pieļautā kļūda neļāva saasināt spēli un "Highlanders" svinēja uzvaru ar 28:27, bet skatītāji šo maču jau ir nodēvējuši par "Super Rugby" klasiku.

Otrajā spēlē, kas tika aizvadīta šodien, Oklendas "Blues" tikās ar Velingtonas "Hurricanes". Lai arī oklendieši spēlēja bez Dena Kārtera, kuru komanda piesaistīja uz īstermiņa līguma pamata, viņi prata parādīt savu pārākumu pār velingtoniešiem – 30:20.

"Super Rugby Aotearoa", 1. kārta

MājniekiViesiRezultāts
HighlandersChiefs28:27
BluesHurricanes30:20
#KomandaSUNZP
1.Blues11004
2.Highlanders11004
3.Chiefs10011
4.Crusaders00000
5.Hurricanes10010

Izmantotie resursi:
https://super.rugby/superrugby/