Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Fidži gatavošanos PK sāk ar uzvaru pār Jaunzēlandes maoru izlasi

Juris Miņins
Juris Miņins

Fidži gatavošanos PK sāk ar uzvaru pār Jaunzēlandes maoru izlasi
Foto: AFP/Scanpix

Fidži regbija izlase šorīt ar uzvaru sāka savu pārbaudes spēļu ciklu pirms šoruden plānotā Pasaules kausa, ar 27:10 pārspējot Jaunzēlandes trešo izlasi, jeb "Māori All Blacks".

Gatavošanās Pasaules kausam regbijā turpina uzņemt apgriezienus un, ja Eiropā komandas tikai trenējas un gatavojas aizvadīt savus pirmos mačus, tad dienvidu puslodē viss kļūst nopietnāk, jo komandas sāk izspēlēt pirmās sagatavošanās cikla cīņas.

Pirmie laukumā devās Fidži un Jaunzēlandes "Māori All Blacks" komanda, kas faktiski ir Jaunzēlandes trešā izlase, aiz galvenās komandas un "Junior All Blacks", kurā, neskatoties uz nosaukumu, nav vecuma ierobežojumu un tā ir otrā komanda. Savukārt, lai iekļūtu "Māori All Blacks" vienībā, spēlētājiem ir jāpierāda viņu saikne ar maoru tautu un tai ir jābūt ne mazākai kā 1/16, t.i., vismaz vienam vec-vec-vecvecākam ir jābūt šīs tautas pārstāvim.

Interesanti, ka, lai arī "Māori All Blacks" ir tikai trešā Jaunzēlandes izlase, turklāt, tās sastāva komplektācijā ir arī zināmi ierobežojumi (t.i., tā nav komanda, kurā var ņemt labākos no tiem, kas palikuši ārpus pirmo divu izlašu interešu loka), šī komanda ir ļoti spēcīga un visā 21. gadsimtā ir zaudējusi tikai četras spēles, bet no pēdējām 26 cīņām tikai 2017. gada spēlē pret apvienoto britu un īru "Lauvu" komandu viņi piedzīvoja vienīgo zaudējumu.

Pievēršoties pašai spēlei, jāsaka, ka Fidži izlase bija gan gatavāka, gan arī gribošāka uzvarēt, jo visa mača garumā apliecināja to kāpēc tiek saukta par "Flying Fijians", jeb lidojošajiem fidžiešiem, jo, neskatoties uz nogurumu, visas spēles garumā turēja labu tempu, kas arī ļāva viņiem uzvarēt ar 27:10. Šī uzvara pārtrauca 62 gadus ilgo zaudējumu sēriju, kas Fidži izlasei bija pret maoru izlasi.

Jāpiebilst, ka tā ir pirmā no divām abu komandu starpā ieplānotajām spēlēm, atkārtoti abas puses tiksies pēc nedēļas.

Atgādināsim, ka vēl pirms Pasaules kausa, Fidži izlasi gaida nopietns pārbaudījums, jo tā piedalīsies Klusā okeāna Nāciju kausā, kas 2019. gadā solās būt ārkārtīgi spraigs, tā kā tajā piedalīsies ne tikai ierastās komandas (Fidži, Samoa un Tonga), bet arī ASV, Kanāda un Japāna. Turnīra sākums ieplānots uz 27. jūliju.

Savukārt Jaunzēlandes regbija atbalstītājiem ir jāatgādina, ka valsts galvenā komanda jau pēc nedēļas sāks dalību 2019. gada Regbija čempionātā, kas, kā jau ierasts, Pasaules kausa norises gadā būs īsāks, t.i., komandas aizvadīs tikai vienu spēļu apli.

Izmantotie resursi:
Official Website of Fiji Rugby Union