Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Austrālija no Super Rugby izslēdz "Western Force"

Austrālija no Super Rugby izslēdz "Western Force"
BIls Pulvers (no labās)
Foto: AFP/Scanpix

Austrālijas regbija savienība, sakarā ar Super Rugby čempionāta dalībnkomandu skaita samazināšanos, no turnīra ir atsaukusi Pērtā bāzēto "Western Force" vienību.

Iepriekš jau ziņojām, ka Super Rugby čempionāta organizētāji, pēc tam kā divas sezonas aizvadīja ar 18 komandu formātu, šogad nolēma atgriezties pie daudzus gadus labi strādājošā 15 komandu modeļa, kas nozīmēja, ka trim vienībām 2017. sezona būs pēdējā šajā turnīrā. Jau pašā sākumā, balstoties uz sportiskajiem un ekonomiskajiem rādītājiem, tika nolemts, ka dienvidu puslodes spēcīgākajā klubu čempionātā nespēlēs divas Dienvidāfrikas Republikas un viena Austrālijas komanda.

DĀR jau pirms laba laika paziņoja, ka tā atsakās no "Cheetahs" un "Southern Kings" vienībām. Tamdēļ, ka paziņojums par atskaitīšanu no DĀR regbija savienības bija tik laicīgs, abas komandas jau paspēja atrast jaunu turnīru, kurā spēlēt, pievienojoties Eiropā bāzētajam bijušajam Pro12 čempionātam, kas nu ir ieguvis Pro14 nosaukumu.

Savukārt Austrālijā par izdīvošanu cīnījās "Western Force" un "Rebels" vienības. Otrie bija izstrādājuši masīvu publisko kampaņu, kā arī piesaistījuši juristus, kas strādāja, lai Melburnas komanda saglabātu vietu Super Rugby un, kā to var saprast pēc šodienas Austrālijas regbija savienības paziņojuma, savu darbu viņi padarīja – "Rebels" paliek, bet Pērtas "Western Force" ir spiesti atstāt Super Rugby čempionātu, kas vienlaicīgi nozīmē, ka bez darba paliek visi komandas spēlētāji.

"Western Force" komanda, kas čempionātam pievienojās 2006. gadā, pie lieliem panākumiem tā arī nekad nebija tikusi, pēdējās sezonās vairāk cīnoties par nepalikšanu pēdējā pozīcijā. 2017. gadā, izcīnot sešas uzvaras piecpadsmit mačos, viņi palika 12. vietā. Komandas augstākais sasniegums 12 pastāvēšanas sezonās bija septītā vieta, bet pēdējo astoņu gadu laikā tikai vienreiz, 2014. gadā, viņiem izdevās ielauzties labāko desmitniekā.

Paralēli šim ziņojumam, Austrālijas regbija savienības (ARU) vadītājs Bils Pulvers ir paziņojis, ka ir gatavs atstāt savu amatu tiklīdz ARU atradīs viņam aizstājēju. Jau iepriekš bija izskanējušas baumas, ka piecus gadus ilgais Pulvera valdīšanas laiks Austrālijas regbijā noslēgsies līdz ar "liekās" Super Rugby komandas paziņošanu.

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | News, Scores, Results, Features


Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.