Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija federācija nespēj ievēlēt prezidentu

Ints Megnis
Ints Megnis

Regbija federācija nespēj ievēlēt prezidentu
Regbija federācijas prezidenta kandidāti Juris Silovs (no labās) un Aivars Pilenieks

Latvijas Regbija federācija (LRF) piektdien biedru sapulcē nespēja ievēlēt prezidentu, jo ne Juris Silovs, ne Aivars Pilenieks nesaņēma vairākumu.

Biedru sapulcē piedalījās 21 balstiesīgais biedrs, kas nozīmē, ka vairākumam bija nepieciešamas 11 balsis, bet abi kandidāti saņēma pa desmit balsīm.

Līdz ar to līdz jauna prezidenta ievēlēšanai LRF valdīs valde, kuras sastāvā ir Sandis Putniņš un Lauris Ērenpreiss. Līdz šim valdē bija arī līdzšinējais organizācijas prezidents Aleksandrs Zuments.

Jau pirms vēlēšanām bija noprotams, ka balsojums būs sīvs. Pirms balsošanas biedriem bija salīdzinoši daudz jautājumu kandidātiem, kas lika noprast, ka ne visi ir izlēmuši par ko balsot, jo abi pretendenti uz amatu pieteicās vien pēdējās dienās.

Tuvāk ievēlēšanai amatā bija Silovs. Kongresā ar nelielu nokavēšanos ieradās regbija kluba "Imanta" pārstāvis Valdis Avotiņš, kuram līdz ar to neizsniedza mandātu. Par to vai viņam saņemt mandātu arī nobalsoja tieši desmit balstiesīgo. Avotiņš portālam Sportacentrs.com atzina, ka būtu balsojis par Silovu, līdz ar to tādā gadījumā būtu bijis vairākums.

Zuments tika ievēlēts pirms četriem ar pusi gadiem. Viņš piektdien uz biedru sapulci neieradās, atsūtot oficiālu iesniegumu, ka noliek savas pilnvaras. Portāls Sportacentrs.com iepriekš vairākkārt vēstījis, ka pēdējā laikā Zumenta vadībā federāciju sašķēluši iekšēji konflikti. Abi kandidāti kā vienu no galvenajām prioritātēm izvirzīja kašķēšanās izbeigšanu.

"Lēmumu kandidēt pieņēmu pirms trim dienā. Manā programmā nav nekā jauna un neko jaunu arī netaisos ieviest," pirms vēlēšanām teica Silovs. "Organizācijā ir kašķēšanās, Latvijas čempionātā spēlē 3-4 komandas. Viss ir mūsos, iemesli jāmeklē mūsos pašos. Ja būs jaunieši, būs izlases. Pašlaik pieaugušo izlasē redzu jaunus puišus, bet neredzu daļu labāko spēlētāju. Ja cilvēks nespēlē Latvijas izlasē, viņam nav ko spēlēt arī Latvijas čempionātā."

"Federācijas budžets manā laikā bija 80 000 eiro, tagad tas ir 300 000, tomēr šo naudu brīžiem izlieto ne tur, kur vajadzētu. Piemēram, 40 000 eiro U18 izlases lidojumam ir par traku. Manā skatījumā to varētu optimizēt," pauda Silovs, arī sakot iepriekš Sportacentrs.com pausto, ka izlasei nepieciešams radīt savu bāzes vietu.

"Manā izpratnē pamats ir jaunatne. Ja ir jaunatne, būs izlase, popularitāte un augs līmenis," stāstīja Pilenieks, kurš cīnās, lai jau no 1. septembra izglītības standartā būtu ieviests pieskāriena jeb "touch" regbijs. "Kad bērni apgūst pirmos soļus "touch" regbijā, viņi prasa, kad būs īstais regbijs. Uzskatu, ka tā ir atslēga un tam jāatrod līdzekļi. Ar pašreizējiem spēlētājiem līmeni nepacelsim, jāsāk no jaunatnes."

LRF pēc neatkarības atjaunošanas vadījuši pieci prezidenti - Andris Ozols, Juris Krivojs, Andris Deniņš, Silovs un Zuments.

Tāpat LRF biedri piektdien nespēja pieņemt 2018. gada finansiālo plānu, kas atkārtoti tiks skatīts nākamajā biedru sapulcē.