Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Garkalnei/Livonia" uzvara ar neparastu rezultātu, panākums arī "Miesniekam/Ķekavai"

Rolands Eliņš

"Garkalnei/Livonia" uzvara ar neparastu rezultātu, panākums arī "Miesniekam/Ķekavai"
Edmunds Ščavinsks
Foto: Zigismunds Zālmanis ("Nikon")

Ar Latvijas regbijam pavisam neparastu rezultātu 43:40 sestdien, 11. aprīlī Rūjienā ”Garkalne/Livonia” uzvarēja mājiniekus RK ”Fēnikss” abu komandu pirmajā spēlē jaunajā Latvijas čempionātā. Savukārt "Miesnieks/Ķekava" vakar pārspēja LMT/"Eži" ar 36:10.

Reti kura komanda, kas gūst 40 punktus regbija spēlē, piedzīvo zaudējumu. ”Fēnikss” pirmie atklāja rezultātu jau otrajā minūtē, ”Livonia” gan vēlāk pārņēma vadību, taču atrāviens neizdevās, jo pretinieki neatpalika. ”Livonia” spēlēja tikai ar pašmāju spēlētājiem, bet veiktās maiņas spēli nepastiprināja, un, kā atzina kluba vadība, drīzāk bijis otrādi. ”Livonia” izdarīja septiņus, bet ”Fēnikss” piecus piezemējumus, arī tiekot pie viena bonusa punkta par vismaz četriem piezemējumiem vienā spēlē papildus četriem punktiem par uzvaru.

”Bija ļoti daudz kļūdu. Neatradām zāles pret tām. Otrajā puslaikā veicām daudzas maiņas, taču laukumā iznākušie spēlei nebija gatavi. Esmu nedaudz šokā. Šis ir piemērs tam, ka jāgatavojas ir katrai spēlei,” pēc spēles sacīja ”Garkalne/Livonia” treneris Edmunds Ščavinsks, kurš uz šo spēli pildīja trenera pienākumus galvenā trenera Toma Ziboļa vietā.

”Pēc zaudējuma iepriekšējā spēlē pret ”Ežiem” mums tagad bija izdevies sakārtot savu uzbrukumu, un arī uz spēli puiši izgāja noskaņojušies,” sacīja RK ”Fēnikss” galvenais treneris Kristaps Staņa. ”Otrā puslaika sākumā ”Livonia” uzspieda stiprāk, un mēs ar to netikām galā. Pēc mūsu nevajadzīgām kļūdām ielaidām dažus piezemējumus, taču spēles pavedienu neatlaidām.”

Par vērtīgāko spēlētāju ”Fēniksa” komandā Staņa nosauca trešās līnijas uzbrucēju Mārtiņu Bērziņu, kurš bijis ļoti labs gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. ”Fantastiski nospēlēja arī Reinis Zalte vadot saspēli. Spēli klātienē vēroja arī Latvijas izlases galvenais treneris Sergejs Lisko, kurš arī uzteica Zalti,” sacīja Staņa.

Savukārt vakar ''Miesnieki/Ķekava'' savā laukumā Rīgas Tehniskās koledžas stadionā ar 36:10 uzvarēja LMT/''Ežus''. Uzvarētāju, komanda, kas ar savu spēcīgāko sastāvu pēc gada pārtraukuma atgriežas Latvijas čempionātā, izdarīja sešus piezemējumus, no tiem trīs - pagājušajā gadā par labāko Latvijas regbistu atzītais Leno Bramanis. Spēle izcēlās arī ar to, ka pieci spēlētāji saņēma dzeltenās kartītes.

Pirmajā puslaikā ''Miesniekiem'' piederēja liels teritoriāls pārsvars. Jau septītajā minūtē viņi izdarīja pirmo piezemējumu - Jānis Skuja. Līdz puslaika beigām komandas izdarīja vēl trīs piezemējumus - Toms Asējevs ''Miesniekiem'', Mareks Larionovs ''Ežiem'' un Raivis Kokins ''Miesniekiem''. Otrais puslaiks sākās ar Mārtiņa Bokiša realizēto soda sitienu ''Ežu'' labā, bet Leno Bramanis ar ceturto piezemējumu jau nopelnīja bonusa punktu savai komandai. Līdz mača beigām viņš veica vēl divus piezemējumus.

''Miesnieki/Ķekava'' galvenais treneris Uldis Bautris: "Ar spēles rezultātu esmu apmierināts, taču tās kvalitāti varēja vēlēties labāku. Tur vēl daudz darba, lai spēlētu normālā līmenī. Vēl bija nesaprašanās, daži spēle'tāji darbojās neierastās pozīcijās. ''Eži'' spēlēja savā stilā - agresīvi."

LMT/''Eži'' galvenais treneris Juris Straume: '"'Miesnieki'' bija daudzreiz spēcīgāki nekā ''Fēnikss'', ko uzvarējām iepriekš, taču nospēlējām labi. Bet mums vēl ir kur pielikt, īpaši jau uzbrukumā, jo aizsardzībā nospēlējām normāli. Taču tik individuāli spēlēt pret stipru pretinieku nedrīkst."

Pēc pirmajām spēlēm pa pieciem punktiem ir ”TFS Bulduri”, ”Miesnieki/Ķekava” un ”Garkalne/Livonia” komandām. Viens punkts nopelnīts RK ”Fēnikss”, bet LMT/”Eži” un ”Jūrmala”/LLU komandām punktu vēl nav. Nākamā spēle notiks 17. aprīlī, kurā Rīgas Tehniskās koledžas laukumā plkst. 19.30 ”Miesnieki/Ķekava” uzņems ”Jūrmala”/LLU. Šī spēle būs gan Latvijas čempionāta, gan Latvijas kausa ceturtdaļfināla ieskaitē.

Latvijas čempionāta 2. spēle
Miesnieki/Ķekava - LMT/Eži 36:10 (17:7)
Miesnieki/Ķekava. Piezemējumi: Jānis Skuja, Toms Asējevs, Raivis Kokins, Leno Bramanis (3). Realizācija: Andris Andersons, Juris Šimanskis, Juris Iesalnieks
LMT/Eži. Piezemējums: Mareks Larionovs. Realizācija: Mārtiņš Bokišs. Sods: Mārtiņš Bokišs
Dzeltenās kartītes: Leno Bramanis, Edgars Cīrulis - Ingus Aivars, Jānis Šveds,

Latvijas čempionāta 3. spēle
RK Fēnikss – Garkalne/Livonia 40:43 (11:17)
RK Fēnikss. Piezemējumi: Mārtiņš Bērziņš, Āris Kaģis, Dāvis Bajārs (2), Kristaps Bērze. Realizācija: Reinis Zalte (3). Sodi: Reinis Zalte (3)
Garkalne/Livonia. Piezemējumi: Gundars Grieķis, Dāvis Gauja (2), Kristaps Bērziņš (2), Emīls Akulis, Juris Pavlovs. Realizācija: Kristaps Bērziņš (4)
Dzeltenā kartīte: Artūrs Kisle (Garkalne/Livonia)
Tiesnesis: Oļegs Voroņins

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans
LRF preses sekretārs