Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija izlase pēc tehniskā zaudējuma pret Andoru gatava pret Norvēģiju izcīnīt bonusa punktu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Regbija izlase pēc tehniskā zaudējuma pret Andoru gatava pret Norvēģiju izcīnīt bonusa punktu
Foto: Latvijas Regbija federācija.

Sestdien, 11. novembrī, Lāčplēša dienā Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā Eiropas čempionāta Konferences divīzijas A grupas spēlē Latvijas valstsvienība tiksies ar Norvēģijas regbija-15 izlasi, cīnoties ar šo skandināvu valsti otro reizi. Latvijas izlases treneru korpuss un kapteinis uzsver, ka ir gatavi ne tikai pārspēt norvēģus, bet pieveikt skandināvus tā, lai nopelnītu bonusa punktu (vismaz veikt četrus piezemējumus).

A grupas pirmajā spēlē Latvijas regbija izlase uzvarēja Somiju ar 46:17. Otrajā spēlē diemžēl tehniskais zaudējums pret Andoru, jo Latvijas izlase finansiālu apsvērumu dēļ nevarēja doties uz Andoru. Šī būs rudens cikla noslēdzošā spēle. Pavasara ciklā pirmā spēle būs pret Dāniju.

Pēc divām aizvadītām spēlēm A grupā Latvijas izlase atrodas trešajā vietā ar pieciem punktiem, kas iegūti par uzvaru spēlē pret Somiju ar bonusa punktu. Tikpat punkti ir otrajā vietā esošajai Andorai. Pirmajā vietā pašlaik atrodas Dānijas ar 6 punktiem. Tikmēr Somija ir ceturtie ar četriem iegūtajiem punktiem. Latvijas izlases nākamā pretiniece Norvēģija vēl spēles nav aizvadījusi un tai pagaidām ir nulle punktu.

Norvēģijas izlase 2022/23 sezonā spēlēja Eiropas Čempionāta Konferences Ziemeļu divīzijā kopā ar Somiju, Dāniju un Andoru. Tur trīs spēles norvēģiem ne uzvaras, ne punktus izcīnīt neizdevās.

Latvijas vīriešu izlases treneris regbijā-15 Mārtiņš Straume norādīja, ka izlaseir gatava cīnīties par pieciem punktiem tabulā (četri par uzvaru un viens bonuss punkts par četriem piezemējumiem).

Latvijas vīriešu izlases trenera palīgs regbijā-15 Viktors Silvoniks: “Šajā laikā esam strādājuši, lai uzlabotu sniegumu tajos spēles elementos, kas neizdevās spēlē pret Somijas valstsvienību. Pēc tehniskā zaudējuma Andorai, visi ir gatavi cīnīties, lai Norvēģiju pieveiktu ar bonusa punktu. Jāņem vērā, ka norvēģi šobrīd ir tumšais zirdziņš. Viņiem ar mums ir pirmā spēle, tā kā nezinām, kādā spēka līmeni viņi ir šajā posmā, kas padarīs spēli interesantāku.”

Latvijas vīriešu izlases kapteinis regbijā-15 Elmārs Šefanovskis: “Apzināmies, ka mums ir jāuzvar spēle pret Norvēģijas izlase ar bonusa punktu, tāpat kā pavasarī gaidāmā spēle pret Dāniju. Iesim uz spēli ar visiem 110 %. Mūsu cīņas spars ir paaugstināta līmenī, jo apzināmies spēles nozīmīgumu. Liels prieks, ka spēle tiek aizvadīta mājās, kā arī papildus motivācija noteikti ir tas, ka spēle tiek aizvadīta svētku laikā un tā būs noslēdzošā sezonas spēle izlases un klubu līmenī.”

Konferences divīzijā 17 izlases tika sadalītas četrās apakšgrupās, cīnoties par iespēju spēlēt pārspēlēs par nonākšanu pēc spēka otrajā līmenī jeb Trofejas divīzijā, kurā cīnīsies sešas valstsvienības. Augstākajā divīzijā spēlē astoņas izlases.

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv