Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Kenija tiek līdz finālam, taču piekāpjas Fidži

Kenija tiek līdz finālam, taču piekāpjas Fidži
Fidži izlase
Foto: AFP/Scanpix

Kenijas regbija-7 valstsvienība parūpējās par Honkongas turnīra lielāko pārsteigumu, jau otrajā turnīrā pēc kārtas nokļūstot līdz finālam, taču tajā brīnumi gan nenotika un afrikāņi piekāpās Fidži komandai ar 12:24.

Honkongas posms Pasaules regbija-7 sērijā ir viens no lielākajiem un prestižākajiem regbija-7 turnīriem vispār, jo tajā piedalās ne tikai 16 labākās pasaules valstvienības, bet arī 12 vienības, kuras cīnījās par vietu nākošās sezonas Pasaules sērijas dalībnieču sastāvā. Turklāt, šogad Honkongas turnīrā varēja vērot ne vienu vien pārsteigumu un tie sākās jau grupu turnīrā.

Jāsāk ar to, ka no B apagšgrupas uz cīņu par pirmo vietu kvalificējās Kenija un Spānija, kas aizraujošā turnīrā izrādījās pārākas pār Kanādu un Austrāliju. Savukārt C grupā ar garu degunu palika Anglija, kas zaudēja ne tikai DĀR vienībai, bet arī Skotijai.

Tiesa, ja Spānijas izlase jau pirmajā izslēgšanas spēļu turnīra kārtā piekāpās DĀR (5:38), tad Kenija turpināja pārsteigt, tiekot galā gan ar Skotiju, gan Jaunzēlandi. Tādējādi viņi arī iekļuva turnīra finālā. Interesanti, ka Kenijas izlasei šis bija otrais fināls kādā no Pasaules sērijas posmiem pēc kārtas, jo arī iepriekšējā, kas notika Vankūverā, viņi cīnījās par uzvaru. Pretinieki kenijiešiem bija tie paši, Fidži, kuri viegli tika galā ar Argentīnu, bet pusfinālā pievarēja arī DĀR (26:24).

Fināla iznākums, jāsaka, gan, nekādus pārsteigumus nenesa, jo titulētākā un pieredzējušākā Klusā okeāna salu izlase pārspēja Āfrikas komandu ar 24:12. Arī spraiga cīņa izpalika, jo pirmo puslaiku Fidži uzvarēja ar 17:0.

Dienvidāfrikas Republikas komanda palika trešajā vietā, pārspējot Jaunzēlandi ar 24:7.

Savukārt kungu "pretendentu turnīrā", jeb Pasaules sērijas kvalifikācijas turnīrā, par uzvarētājiem kļuva Japāna. Viņi arī iekļuva nākošās sezonas pamatsastāva dalībnieku sarakstos. Komanda, kuru viņi nomainīs būs zināma sezonas noslēgumā, taču pašlaik šo "atkritēju" vietu ieņem Krievijas valstsvienība.

Tāpat Honkongā norisinājās arī turnīrs dāmām, kurā noskaidrojās ne tikai nākamās sezonas Pasaules sērijas dalībnieces, bet arī piecas komandas, kas spēlēs šī gada Pasaules kausā regbijā-7. Par turnīra uzvarētājām kļuva Ķīna, kas ar 31:14 finālā pieveica DĀR. Savukārt ceļazīmes uz Sanfrancisko nopelnīja Ķīna, DĀR, Meksika, Brazīlija un Papua Jaungvineja.

Pasaules sērija regbijā-7, 2017./2018. gada sezona

#IzlasePunkti
1.DĀR126
2.Fidži123
3.Jaunzēlande107
4.Argentīna90
5.Austrālija89
6.ASV85
7.Kenija83
8.Anglija71
9.Skotija46
10.Francija46
11.Kanāda46
12.Samoa43
13.Spānija35
14.Velsa30
15.Krievija19
16.Papua Jaungvineja6
17.Uganda4
18.Urugvaja2
19.Dienvidkoreja1
20.Japāna0
21.Īrija0

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/


No kreisās: U.Strautmanis (preses konferences vadītājs), E.Šefanovskis, E>Kralliša, M.Rullis, E.Ščavinsks. Foto: Agnis Melderis.

RK "Livonia" regbisti ir "izsalkuši" un apņēmušies atgūt titulus

Viena no vadošā Baltijas regbija kluba “Livonia” visa līmeņa komandas pirms sezonas ir labi sagatavojušās, lai jau šajā sezonā papildinātu kluba kausu galeriju. Galvenais komandas mērķis – atgūt Latvijas čempionu “dēli” klasiskajā regbijā vīriešiem.

Rīt sāksies Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem, sestdien regbijā-7 sievietēm

Šajā nedēļas nogalē sāksies 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem un regbijā-7 sievietēm. Vīriešiem pirmā spēle paredzēta jau rīt, 26. aprīlī, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā, bet turpat sestdien, 27. aprīlī, pirmo Latvijas čempionāta posmu aizvadīs sievietes.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.